Benim durumum farklıydı çalıştığım hastanede ilk gebeliğimi perinatolog da takip etmişti. Bundada kendi takip etmek istedi19 haftalıkken Salı günü gittim herşey normal cx 36mm idi. Çarşamba çalışırken ani bir sancıyla gittim 16mm ölçtüler acil yatış dedi. Özelde kadın doğum uzmanım vardı ona gittim oda 30mm ölçtü sancı anında düşük ölçülebilir ama rapor almak adına git kendi hastanende yat dedi uzaktan oda takip etti Hergün aradı beni. 10 günün sonunda pessary taktılar. Ben dikiş atmıyorum benim tedavi yöntemim bu ama dikiş de atılabilir karar senin dikiş tutmazsa yırtılır bu tutmazsa doğum gelişir karar senin dedi. Pessary da kauçuk tarzda içi delikli bir halka dikişsiz rahim ağzına yerleştiriyorlar kaslara destek oluyor. Özeldeki doktorum sinirlendi ben görsem öyle taksaydı filan dedi. O hep dikiş atmak istedi. Hunileşme ilerledikçe bebek aşağı bastı kesesi tam dikiş alanının yanında 23. Haftadaki usg de. Bu sefer özeldeki doktor da riskli dikiş atamayız dedi. 2 haftada bir çıkarıp temizleyip tekrar takıyorlar enfeksiyon açısından. O sırada alttan usg çekiyorlar. Hunileşme ilerliyor 30 haftayı görürüm ani bir sancı olmazsa ama devamı bebek kilo aldıkça yük arttıkça zor. Bakalım hayırlısı olsun yaşama ihtimali sıfırdan buralara kadar geldik. Stresten uzak yüksek moral ve doğru ve erken tedavi birazda tevekkülle bence halledeceğizBizlerde 37 38 haftalari göreceğiz. Buna inanarak bolca dinlenip biraz sıkılarak gecirelim gunleri birsey olmaz ☺önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olmasi onların zamaninda doğması. Haftalari ilerlesin sağlıkla kucagimiza alalım da dedigin gibi yoğun bakım kapılarında beklemekten bin kat iyidir evimizde kendi rahatimizda bebegimiz karnimizda uzanmak. Bu da böyle bir tecrübe yaşanması gereken birseymis demek ki.
Maşallah baya ilerlemis senin haftan insallah benimde ilerler 37 38 leri görürüm bende. Benimde doktorum ilk hedef 30 hafta dedi.
Dedigin pessary ne oluyor ilk kez duyuyorum. Dikis atılmadı mi farkli bir dikis mi ?
Cok mu vardi acilma yada rahim agzi kisaligi ?
Bu arada karnimizdakiler gercekten kocaman bir mucizeAllahıma şükür ki nasip etti bu güzel yavrulari bize. Benimde en umutsuz zamanimda geldi bebegim bana. Seninde tam öyle zamanda gelmis. Allahım yavrularımızı korusun. Saglikla 9 ay dolunca kucagimiza almayi nasip etsin
![]()