Rahim ağzı kısalması lütfen bakın

elselif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
43
12
38
30
İki gün önce sancidan acile gittim nstde 3,4 dakika da gelen sık sancılarım olduğu söylendi ve başka bir hastaneye sevk edildim orada da muayneyle ultrasonla rahim Ağzında kısalma var dedi 20 mm yada 25 mm dedi tam anlayamadım hemen yatırdılar beni 24 saatte bir iki kere ciğer geliştirici iğne yaptılar ve 15 dakika da bir kasılma önleyici sanırım ilaç verdiler 4 dört tane içtikten sonra 4 saatte bir icirmeye başladılar daha sonra sancılarım kesildi ve çıktım kesinlikle ayağa kalkmayacaksin yurumeyeceksin dedi şuan 31+4 haftalık hamileyim bebegim 2 kilo doğum yapmak istemiyorum bebeğim daha küçük sizce doğum yaparmiyim benim gibi olan var mı rahim kısalması ne oluyor

İki gün önce sancidan acile gittim nstde 3,4 dakika da gelen sık sancılarım olduğu söylendi ve başka bir hastaneye sevk edildim orada da muayneyle ultrasonla rahim Ağzında kısalma var dedi 20 mm yada 25 mm dedi tam anlayamadım hemen yatırdılar beni 24 saatte bir iki kere ciğer geliştirici iğne yaptılar ve 15 dakika da bir kasılma önleyici sanırım ilaç verdiler 4 dört tane içtikten sonra 4 saatte bir icirmeye başladılar daha sonra sancılarım kesildi ve çıktım kesinlikle ayağa kalkmayacaksin yurumeyeceksin dedi şuan 31+4 haftalık hamileyim bebegim 2 kilo doğum yapmak istemiyorum bebeğim daha küçük sizce doğum yaparmiyim benim gibi olan var mı rahim kısalması ne oluyor
bende 30. haftamda karşılatım rahim ağzı kısalmasıyla canım ama şans eseri ağrım sızım yokken kontrole gittiğimde farkettik 4 cmden 2 hafta içinde 3 cm e düşmüştü 2cme fln düşmeden durumu toplarladık yani 3 cmi geçmiyo şuanki ölçümlerim ama daha fazla da kısalma olmadı günde 2 progestan ve 2 magnezyum içiyorum nst de 60 değerli sancılarım çıkıodu ama 20dklık nst de 3 adet fln çok sık diildi yani ilaçlardan ve dinlenmeden sonra onlarda azaldı baya sen dinlenmene bak kendi doktoruna gözüktün mü ilaç verdiler mi senin daha fazla kısalmış ama hemen doğurcaksın die bi durum yok hem kısalma hem açılması olanlar bile yatarak geçiriyo gebeliğini ve henüz doğurmadılar bak bi topic var bunla ilgili seni oraya etiketliyim panik yapma ama ayakta kalma ilaçlarını düzenli kullan ben ayakta kaldıkça aşağıya çok baskı hissediyorum mesela bigün fazla gezinsem ertwsi gün kasılmalarım çoğalıo

Endise etme bebegin kuveze girmez iki kg olmuş birde ciger gelistirici yapmislar tedirgin olma sen denileni yap surekli yat

Ben 25.ci haftadan beri 14 mm rahim ağzıyla duruyorum. Bende de sanci çıkıyor ama çok şükür bugün tam 37.ci haftaya ulaştım. Çok dikkatli ol ilaçlarını kullan ağır kaldırma ayağa kalkma.

Aynen canim cok sukur Rabbim e :) şimdide karnından çıksa diyorum artık bugün 37+1 oldum yürüyecek halim yok yolda sağ Bacağın hiç tutmuyor tüm kemiklerim sizliyor ayağa kalktigimda
Deme deme sakin deme oyle! Yaranilmiyor bize cok nankoruz:)

Tahmin edebiliyorum zor gercekten ben biraz fazla buyudum ebat olarak daha haftam 35 olmasina ragmen icimde uc tane var sanki ama gikimi cikartmiyorum rabbim nasip etti bi durdugu kadar daha durmayacak icimde sende oflama sakin ay ne mutlu bebegim icerde diye sevin sadece:)

Deme deme sakin deme oyle! Yaranilmiyor bize cok nankoruz:)

Tahmin edebiliyorum zor gercekten ben biraz fazla buyudum ebat olarak daha haftam 35 olmasina ragmen icimde uc tane var sanki ama gikimi cikartmiyorum rabbim nasip etti bi durdugu kadar daha durmayacak icimde sende oflama sakin ay ne mutlu bebegim icerde diye sevin sadece:)
Çok haklısın cnm nankörlük etmemek lazım :) hamdolsun veren Rabbim e.

Merhaba. Bende de rahim ağzı kisalmasi var, o haftaya kadar nasıl durdunuz sürekli istirahat mi ettiniz

23+2 bugün.
Progestan içiyorum gunde iki kez, bi de magnezyum. 27 mm olctu doktor
27 mm evet çok uzun sayılmaz
Bana doktorum 25 mm altına düştüğünde erken doğum riski oluşur demişti
Çok değişken bir şey rahim uzunluğu
Uzanarak ve progestan duzenli kullanarak bir hafta içinde 30 mm üstüne çıkartabilirsiniz.

27 mm evet çok uzun sayılmaz
Bana doktorum 25 mm altına düştüğünde erken doğum riski oluşur demişti
Çok değişken bir şey rahim uzunluğu
Uzanarak ve progestan duzenli kullanarak bir hafta içinde 30 mm üstüne çıkartabilirsiniz.
30 mm üzerine çıkarsa risk ortadan kalkar mı peki? Yani eskisi gibi hayatima devam edebilir miyim yoksa bundan sonra hep yatmam mi gerekiyor?

Teşekkür ederim. Evimin işini yapabilecek kadar kalkabilsem yeter, başkasından bisey beklemeyi sevmiyorum biraz tez canliyim😪
Ben de öyleyim malesef çok da iyi bir şey değil bu süreçte
Ev işi derken belki mutfağa girip 3 çeşit yemek yapmak bütün evi tek seferde süpürüp silmek olumsuz etkiler
Doktorunuzla görüşün yine dinlenerek yapmanıza müsade ederse sorun olacağını sanmıyorum 😊

Ben de öyleyim malesef çok da iyi bir şey değil bu süreçte
Ev işi derken belki mutfağa girip 3 çeşit yemek yapmak bütün evi tek seferde süpürüp silmek olumsuz etkiler
Doktorunuzla görüşün yine dinlenerek yapmanıza müsade ederse sorun olacağını sanmıyorum 😊
Pazartesiye kadar yatacagim hiç kalkmadan, Pazartesi duruma göre dikis atabilirmis. Insallah gerek kalmaz kendi kendime toparlarim😭

Back
X