Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliğimi ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba, iyiyim çok şükür. 14. Haftamda serklaj yapıldı şuan 18 deyim. Her günül korkuyla geçiyor ama yapacak birşey yok. Bekliyoruz ve dua ediyoruz.
Merhaba benim de düşüğüm oldu Şubat ayında, baba da bu tanı konuldu ve bir sonraki gebeliğinde serklaj gerekir dedi doktor. Acaba 14, haftada serklaj sonrası normal yaşantınıza döndünüz mü yoksa devamlı yatmanız gerekti mi ? Şimdi nasılsınız her şey yolunda mı?

18 haftalık kaybım olduğundan bahsettim.12.haftamda ozman alttan muayene etmen lazim dedi rahim ağzına biseyle dokundu yumuşama var dedi ilerleyen haftalarda bebeği taşımaya bilir dedi.rahim ağzı uzunlugum 32mm onu normal dedi.ama yumuşama var diye serkalj atıldı.
Merhaba bir şey sormak istiyorum bana da 22. Haftada dikiş atıldı hem rahim ağzı kısalık hem hunileşme yumuşama vardı sizin gibi şu an 27.haftadayım siz kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba

Herhangi bir hunileşme kısalma yoksa serklaj attırma bence de. O da tetikleyebilir kısalmayı komplikasyon yoksa. Yarım rahimliyim. İlk gebeliğimde hunileşme vardı atıldı. Şimdiki gebeliğimde önlem amaçlı da olsa atmadı doktor. Progestan kullanarak bu günlere geldim. 32 haftalığım.Her işlem bir risktir unutmayalım🌺
Bana da 22. Haftamda dikiş atıldı rahim ağzım kısa ve hunileşme vardı şimdi 27.haftaya geldik şükür 30. Haftaları görür müyüz acaba önerbileceginşz şeyler var mıdır

Kizlar merhaba 19. Haftada bir kaybim oldu 2 ay once suan hamileyim doktor enfeksiyondan da olabilir deyip serklaja sicak bakmiyor ama bende cok arastirdim acil serkalj daha riskli planli serklaj olanlar daha guzel surec gecirmis bilmiyorum ne yapmaliyim

Kizlar merhaba 19. Haftada bir kaybim oldu 2 ay once suan hamileyim doktor enfeksiyondan da olabilir deyip serklaja sicak bakmiyor ama bende cok arastirdim acil serkalj daha riskli planli serklaj olanlar daha guzel surec gecirmis bilmiyorum ne yapmaliyim
Başka doktordan da fikir al canım doğumun nasıl gerçekleşti doğum belirtilerin neydi onu anlat peritonologa mı gidiyorsun benim ilk hamileliğimde oğlumu kaybettim rahim ağzında baskı vardı çıkacak gibi oluyordu falan diye anlattım öyle deyince 18+6 da serklaj yapmıştı 23. Haftada hunileşme başladı iyiki yapmışız dedi misal

Başka doktordan da fikir al canım doğumun nasıl gerçekleşti doğum belirtilerin neydi onu anlat peritonologa mı gidiyorsun benim ilk hamileliğimde oğlumu kaybettim rahim ağzında baskı vardı çıkacak gibi oluyordu falan diye anlattım öyle deyince 18+6 da serklaj yapmıştı 23. Haftada hunileşme başladı iyiki yapmışız dedi misal
Yarin kontrolum var tekrardan soylicem doktora yapilmasini istiyorum tekrar riske atmak istemiyorum tabi ki netligi yok ama hic olmazs kendimi suclamam cunku benim enfeksiyon sorunum yoktu 3 gun once kontrolum vardi hicbir sorun yoktu gece aniden agrim oldu kanamam vardi ve yarim saat icinde kontrolde tam aciklik oldugu goruldu direk dogum basladi yani o gun dogumu yaptiran doktorum rahim agzi yetmezligin var senin sonraki gebelikte dikis atilman gerek dedi ama bu doktor farkli bisey diyor anlamadim

Yarin kontrolum var tekrardan soylicem doktora yapilmasini istiyorum tekrar riske atmak istemiyorum tabi ki netligi yok ama hic olmazs kendimi suclamam cunku benim enfeksiyon sorunum yoktu 3 gun once kontrolum vardi hicbir sorun yoktu gece aniden agrim oldu kanamam vardi ve yarim saat icinde kontrolde tam aciklik oldugu goruldu direk dogum basladi yani o gun dogumu yaptiran doktorum rahim agzi yetmezligin var senin sonraki gebelikte dikis atilman gerek dedi ama bu doktor farkli bisey diyor anlamadim
Bana da kaç. Dr gittiysem hepsi takip edeceğiz falan dedi bende çarşamba kontrole gitmiştim dr baskı var dediğim halde rahim ağzına bakmadı zaten başından beri de kanamalı gebelik geçirmiştim herşey normal diye de bayağı yürüyüş yapmıştım cuma günü kahvaltıyı yaptığım gibi sancım başlamıştı normal diye akşama kadar bekledim nişan geldi kanama başladı öyle gittim hastaneye gittiğimde doğum başlamıştı dr sana dediği gibi Bi dahakine dikiş atılsın dedi peritonologa gidince başıma geleni anlatınca ikna olmuştu o zaman normal doktorları ikna edememiştim

Bana da kaç. Dr gittiysem hepsi takip edeceğiz falan dedi bende çarşamba kontrole gitmiştim dr baskı var dediğim halde rahim ağzına bakmadı zaten başından beri de kanamalı gebelik geçirmiştim herşey normal diye de bayağı yürüyüş yapmıştım cuma günü kahvaltıyı yaptığım gibi sancım başlamıştı normal diye akşama kadar bekledim nişan geldi kanama başladı öyle gittim hastaneye gittiğimde doğum başlamıştı dr sana dediği gibi Bi dahakine dikiş atılsın dedi peritonologa gidince başıma geleni anlatınca ikna olmuştu o zaman normal doktorları ikna edememiştim
Evet bende israrci olucam bu konuda
Peki serklaj surecin nasil gecti yatark mi ilerledi birde dogumun nasil oldu yani bu olay dikis alindiktan sonra doguma avantaj sagliyor mu

Evet bende israrci olucam bu konuda
Peki serklaj surecin nasil gecti yatark mi ilerledi birde dogumun nasil oldu yani bu olay dikis alindiktan sonra doguma avantaj sagliyor mu
İlkinde tekdim yatıyordum ara sıra kısa yürüyüş yapıyordum haftada bir falan yemek bulaşık bendeydi ama doktorum hasta gibi yatma demişti bana o yüzden öyle yapmıştım bu seferde zaten 3 yaşında oğlum olduğu için yatamadım parka gidiyorduk işte onun tuvaleti yemeği bulaşığı hep bendeydi güzel gidiyordu 30 haftada rahim ağzı 20 mm e düştü 12 gün hastanede yattım 34 ü görürsen şanslısın dediler ben 40+4 de zorla doğurtturuldum 37. Haftada dikişi alıyorlar ilkini de 39+6 da doğurdum ilk doğumda kendi sancım+suni sancıyla kolay oldu açılma hızlıydı 2. De suni sancıyla oldu açılma ilerlemedi zorla doğurttular

Back
X