rahim anomalisi

sosyete24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
5
0
86
Balıkesir
arkadaşlar ben yeni üye oldum gerçekten çok güzel bir site...benim rahim anomalim var uterus bicornis...ilk bebeğimi 14haftalıkken düşürdüm.ikinci bebeğim ise 30 haftalıkken erken doğum oldu ve yaşamadı...benim gibi sorunu olupta bebek sahibi olanlar varsa bana lütfen yardımcı olun..psikolojim acayip bozuk ne yapacağımı bilemiyorum...:sm_confused:

Öncelikle aramıza hoş geldin canım.Ben uterus bikornusum ve 4 yaşında bi oğlum var.Ama 6 ay önce 4.5 aylık hamileyken düşük yaptım.Yani kesin bi şey yok bu işte düşüklede sonuçlanabiliyor,bi problem olmadan da doğum yapabiliyosun.İnşallah seninde hayırlısıyla bi bebeğin olur canım.Çok araştırdım ve dr.lar yapılacak hiç bi şeyin olmadığını bunun bizim gibilerin anatomik yapısından kaynaklandığını söylediler.Deneyeceksin,normal bir bayanın hamileliği bile düşükle sonuçlanabiliyormuş.Eğer hamilelik esnasında rahim ağzı yetmezse serklaj denen(yanlış yazmamışımdır inşallah)bi yöntemle alttan dikiş atılmalıymış.Ama bu çok ciddi bi işlemmiş.Eğer çok iyi bir dr,yani bu konuda deneyimli bir dr tarafından yapılmazsa yanlışlıkla bebeğin bulunduğu keseyi delebilirmiş.Şimdi bende şansımı bir daha denemek istiyorum umarım herşey yolunda gider.Zaten Allah izin verirse hiç bir şey engel olamaz.

slm arkadaşlar bende uterus hipoplazisi var yani (rahimda yapsal bozukluk) 6 yıl oldu evleneli tüpler kapalı ve yumurtalığımın biride yok doktorlar uterus hipoplazisinin tedavisi oladığını söylediler ve tedaviye bile gerek duymadılar çünkü rahim iç duvarları gelişmemiş ve gebelik için uygun değilmiş çok üzülerek eve geldim ve kime gitsem elim boş geldim bende alternatif tıpı araştırmaya başladım ve izmirde dr mustafa yaşar da 1.5 yıldır tedavi görüyorum, rahim eskisine nazaran genişleme yaptı ve tüpte açıldı ama yinede yeterli sevide değilmiş uterus hipoplazisinde uzmanlaşmış dr tanıdığınız önere bileceğiniz var mıı bana yardımcı olursanız çok sevinirimm...

merhabalar
banada unicorn uterus teşhisi konuldu 6 yıl önce 12 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım dr herzaman sorun hamile kalmak degil bebiği taşımak diyorlarsada henüz hiç hamile kalamadım başka biryerde bu konu hakkında forumdan arkadaşlar vardı aynı benim gibi unicorn uterus diger rahim anomalisi olan arkadaşlarda vardı hemen hemen hepsi bebeklerini kucaklarına aldılar bazılarıda hamile yani ümitsizlige kapılmayın (bende dahil) rabbim diledikten sonra olmaz diye birşey yok

merhabalar,
banada rahimde şekil bozukluğu teşhisi konuldu, laparoskopi ve histeroskopi yapılacagını ve düzeltilecegini söyledi doktorum inş. herşey yolunda gider 6 yıldan sonra kavuşurum bende bebişime... Allahım inş isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder...

merhaba,
ben de unicorn uterusmşum ama bunu sezeryan sırasında öğrendim.. normal yolla hamile kaldım doktor mucize dedi düşük olurmuş normalde... bilmemem iyi oldu belki daha çok stres yapardım bebeğim başka sebepten 32 haftalık doğdu şimdi küvezde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…