Rahim filmi kimlere çekilir

Znpsrczeynep

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
756
349
53
46
Kizlar bise sorcam rahim filmi daha önce hiç doğum yapmamislarami çekiliyor yoksa doğum geçmişi olanlarda cektirebiliyomu yani doğum gecmisi olanlardan tüpler tıkanan bilirmi

Bir kere doğurmak ömür boyu doğurabileceğimiz anlamına gelmediği için evet tüpleri tıkanabilir.

Daha önce doğum yapmış, yapmamış farketmez doktorun uygun gördüğü kişiler çektirir

Tatlim ben kendimde birsey gözlemledim bu dördüncü ayım tedaviye başlayalı klomen artı.catlatma ignesi birinci ayda sağda yumurtam oldu 19mm olduğunda catlatma verdi doktor ama gebe kalmadım ikinci ayda yine klomen ile devam ettik ama yumirtsm solda ve gelismedi 3ayda sağda tumurtam gelişti klomen artı catlatma oldu gene ama yine gebelik yok şimdi bir ay sağdan bir ay soldan yumurtlama olurmus genelde bu ay femara verdi kullanıyorum pazartesiye kontrol var hesabıma göre bu ay soldan yumurtlama gerek ve yine gelişmemiş ise demekko sol.yumirtaligimda sorun var çünkü sağdan yumurtlama ayında yumirtam oliyo öyüzden bunu doktoruma paylaşsammi die düşünüyorum belki solda tıkanıklık vardır doğum.gecmisim olduğu için öğrenmek istedim film cekilirmi die cvb için tskler

yumurtlama derken aslında "folikül gelişmesi" kastediyorsunuz ve folikül gelişiminin tüplerle hiç bir alakası yok :) doğrudan yumurtalığın kendisi ile alakalı. tüp tıkanık olursa gelişen folikülden atılan yumurta spermle buluşamaz ve aynı şekilde rahme ulaşamaz. folikül gelişimi ve yumurtlama olayları tamamen hormonlara bağlı olarak gelişir. eğer sürekli aynı doktorun takibindeyseniz hiç bir şey söylemenize gerek yok. eğer yeni bir doktoru ziyaret edecekseniz o zaman hangi ay hangi ilaçları hangi dozda kullandığınızı ve sonucu yazın. o zaten anlayacaktır. sizinki yumurtalığınızın verilen ilaçlara ve hormonlara tepkisiz olmasından kaynaklanıyor. Neden tepki vermediği konusunu araştıracak olan ise doktorunuzun kendisi.

ek not: rahim filmi yardımcı üreme tekniklerine başvuran herkese çektirilir ne olur ne olmaz diye. her şey ultrasonla görüntülenemiyor veya gözden kaçabiliyor. aynı şekilde eşinizden de örnek istenir. şimdi doktor size film çektirmeden ilaç başlasa, eşinizde sorun çıksa ya da tüplerinizde sorun olsa, rahminizde gözden kaçan yapışıklık vb. olsa boşu boşuna ilaç kullanmış olacaksınız.

Tatlim ben kendimde birsey gözlemledim bu dördüncü ayım tedaviye başlayalı klomen artı.catlatma ignesi birinci ayda sağda yumurtam oldu 19mm olduğunda catlatma verdi doktor ama gebe kalmadım ikinci ayda yine klomen ile devam ettik ama yumirtsm solda ve gelismedi 3ayda sağda tumurtam gelişti klomen artı catlatma oldu gene ama yine gebelik yok şimdi bir ay sağdan bir ay soldan yumurtlama olurmus genelde bu ay femara verdi kullanıyorum pazartesiye kontrol var hesabıma göre bu ay soldan yumurtlama gerek ve yine gelişmemiş ise demekko sol.yumirtaligimda sorun var çünkü sağdan yumurtlama ayında yumirtam oliyo öyüzden bunu doktoruma paylaşsammi die düşünüyorum belki solda tıkanıklık vardır doğum.gecmisim olduğu için öğrenmek istedim film cekilirmi die cvb için tskler
Doktorunuzla paylaşın tabii ki.
Benim sol tüpüm tıkalıydı ama sağdan yumurtladığımda da gebelik olmuyordu sebepsiz döllenmiyordu. 🤷‍♀️ tüp bebekle hamile kaldım.

Bide çok özel olmazsa eşinde herhangi bi sorun varmıydı
Yok hayır, eşimin değerleri çok normaldi. Benim hormon değerlerimde normaldi. Ama 2,5 yıl önce kimyasal gebelik yaşamıştım ve sonrasında hiç korunmadık. Hamile kalamamak beni psikolojik olarak çok etkilemişti. Strese bağlı da olabilir. Doktorum “doğal yoldan hamile kalabilirsin ama 3 ay sonra ama 3 yıl sonra” demişti. Biz yıpranmamak adına tüp bebek istedik

Başlığa istinaden keşke herkese çekilse doğurgan olmak isteyen.

Sıvı birikmesi yoktu, doktorum film sonucumla alakalı olarak sadece “sol tüp baştan sona tıkalı, sağ tüp şaşırtıcı derece de tam tersi açık” demişti.
Benimkide aynı kuzum sol tıkalı sağ açık aşılama yaptırdım tutmadı maddi imkanlarımız düzelince bende tüp bebeğe geçecem çok sağol 🤗🌺🌺

Dedigim gibi bu ayda soldan yumurtlama ayında ve yumurtaların yine sönmüş bugun baktırdım geliş.emis kalmis 13mm de ra pazartesiden bugüne hiç buyumemis soldan yumurtlamada böyle oluyor

Back
X