Merhaba hanımlar, evliliğimde 3 yılım ( korunmasız) bitti. Gebelik yok. Bu süre zarfında da 2 kere kadın doğuma gittim. İlki ( devlet hastanesiydi) evliliğimin 4. Ayıdı adet dönemlerim ağrılı geçiyor sağdan soldan kist vardır bi baktır die duyuyordum dr kistin yok bir problemin yok 1 yıl cocuk için bekle dedi. Olur gibisine konuştu. Olmadı. Evliliğimin 2. Yılında vajinamda kaşıntı vardı onun için gittim zten muaynede soruyorlar evlimisin kaç yıllık çocuk var mı vs… bende tekrar sordum bir problem var mı diye şuan bir sorun yok dedi. Bizde eşimle çok üstünde durmadık neden gebelik olmuyor diye. Açıkcası boşverdim. 3 yılımız bitti eşimde baba olmak istediğini söyledi hazır olmamı bekliyordu bende kararımı verdim dr’a gittim (özele) o ay da adetim gecikmişti 6. Günüydü gecikmenin. Jinekolojik muayne etti solda çikolata kistin var ve pcos var dedi. Adetlerim düzenledir ama çok ağrılı geçer kendimi bildim bileli. sadece iki ay 4 günden fazla gecikme yaşadım. Öncesinde ovulasyon testi de kulandım pik görüyordum. Normalden daha fazla yumurtam varmış ve bu da yumurta tembelliği yapar dedi. Kan değerlerime baktı herşey normal adetin 2. Günü gel hormon bakalım dedi herşey normal. Eşim ürolojiye gitti bir problemi yok. Bana Folikast ve nates Q plus koenzim verdi takviye. 6 kasımda gittim muayene etti hatta yumurtan çatlamış dedi ilişki önerdi, adetinin 3. Günü gel hormon testini tekrarlayalım dedi. Femara başlayalım hsg planlaması yapalım dedi. 19 kasımda adet oldum. Adetimin 3. Günü doktorum izinli olduğu için farklı doktora yönlendirildim. Dr a da sordum femarayı kullanmam lazım mı diye bana dedi ki; femara yumurta kalitesini arttırmak için kullanılıyor hsg çekileceksen o ay gebelik olmaz zten boşuna kullanmış olursun hsg (anestezili) çektir sonraki ay kullan dedi. Bugün adetimin 6. Günü kendi doktoruma gittim. Hormon testi sonuçlarıma baktı hiçbir problem yok değerlerin çok iyi dedi. Yarın hsg çekimini yapalım dedi Femarayı bugün kullanmaya başla 5 gün boyunca sabah akşam dedi. Özele gidiyorum anestezili istedim ‘ hayır gerek yok anesteziye 2 dkkalık bir işlem’ dedi. Anestezili 14.500 anestezisz 11.500 kendi dr um yapıcak. Hsg de ağrı sancı durumu nedir biraz tedirginim