• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim inceliği!

Z E R O

MUCİZE
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
792
235
323
Kırşehir
meraba. Ben 10 aylık evlıym. Mart ayına kadar krundm. Eşm krndu. Adtlermi 23 gnde br bu cwarlarda olan br ınsandm. Hayatmda ılq kez ocak aynda 41 gnluk br adet gckmsı oldu. Dktr br sorn yk hwa şartlardr ddı. Snra kı adetmde 38. Gnde oldu. Ve snra krunmadm. 25.gnde adt grdm. Su anda 36 gndr adt olamyrm dktra gttm rahm 2mm ddi yumurtlama zmanı gtmştm. We bu arada wajinada kuruluk olstu ılskıde agrı olştu sn 2 aydr. Arastrdm we menopoz blrtsı gbı glyr ck mralm bzk daha 21 yaşndaym

erken menopoz başlamış olsaydı doktorun söylerdi zaten ama yine de iyi bir hastaneye tekrar git derim güzelce araştırılsın testler tahliller falan yapılsın erken menopozsa bile başlangıçta tespit edilirse tedaviyle düzeltilebiliyor.çok geçmiş olsun..rahim duvarın da çok incelmiş canım bunun için günde bir bardak taze sıkılmış nar suyu öneriyorlar

Son düzenleme:
merhaba eğer erken menapoz şüphesi varsa ya da bu adet düzensizliğinizin nedeninin ne olduğu anlaşaılsın istiyorsanız doktorunuza tekrar başvurun adetin 3. gününde yapılması gereken hormon testleriyle ve muayenenizle birlikte durum hızlıca netleşir ve böylece kaygılarınızla yaşamak zorunda kalamz gerekli tedavileri hızıca almaya başlarsınız. sevgiler.

meraba. Ben 10 aylık evlıym. Mart ayına kadar krundm. Eşm krndu. Adtlermi 23 gnde br bu cwarlarda olan br ınsandm. Hayatmda ılq kez ocak aynda 41 gnluk br adet gckmsı oldu. Dktr br sorn yk hwa şartlardr ddı. Snra kı adetmde 38. Gnde oldu. Ve snra krunmadm. 25.gnde adt grdm. Su anda 36 gndr adt olamyrm dktra gttm rahm 2mm ddi yumurtlama zmanı gtmştm. We bu arada wajinada kuruluk olstu ılskıde agrı olştu sn 2 aydr. Arastrdm we menopoz blrtsı gbı glyr ck mralm bzk daha 21 yaşndaym

merhaba eğer erken menapoz şüphesi varsa ya da bu adet düzensizliğinizin nedeninin ne olduğu anlaşaılsın istiyorsanız doktorunuza tekrar başvurun adetin 3. gününde yapılması gereken hormon testleriyle ve muayenenizle birlikte durum hızlıca netleşir ve böylece kaygılarınızla yaşamak zorunda kalamz gerekli tedavileri hızıca almaya başlarsınız. sevgiler.

Merhaba doktor bey.Cerrah paşada sonuclarım cıktı ve cok kötü. cok büyük şok ve şaşkınlık içerisindeyim :((

TSH:1.940
FSH:108
LH:63.65
ESTRADİOL:14.65
PROLAKTİN:20.69

AMH:0.01

doktor tüp bebekle bile zor dedi ben daha 20 yasındayım :((( nasıl birden menopoza gırebıldım en azından 1 yıl oncesınden falan adetlerımın kesılmesı gereklı degılmıydı? bız dogru duzgun hıc deneme bıle yapmadık direk tüp bebegemi gitmelıyım ne yapacagımı bılemıyorumm

Merhaba maalesef şanssız bir durum yaşıyorsubnuz yaşınız çok erken haklısınız bu değerlerle tüp bebek tedavisi de yapılamaz. önemli olan şu anda sizin genel sağlığınızın korunması için tedaviler düzenlenmesidir. Kadın doğı-um doktorunuzdan öncelikli olaak bu konuda yardım alınız. Sevgiler.

merhaba doktor bey.cerrah paşada sonuclarım cıktı ve cok kötü. Cok büyük şok ve şaşkınlık içerisindeyim :((

tsh:1.940
fsh:108
lh:63.65
estradiol:14.65
prolaktin:20.69

amh:0.01

doktor tüp bebekle bile zor dedi ben daha 20 yasındayım :((( nasıl birden menopoza gırebıldım en azından 1 yıl oncesınden falan adetlerımın kesılmesı gereklı degılmıydı? Bız dogru duzgun hıc deneme bıle yapmadık direk tüp bebegemi gitmelıyım ne yapacagımı bılemıyorumm

nasıl yani 21 yaşında menapoz mu?? 35 yaşını biliorum ama cok şaşırdım ve cok üzüldüm cnm allah yardmcın olsun En kısa zmaanda inş herşey düzelirr... acaba bir doktora daha mı gitsen? ne biliymm birşeyler yapılabilmelii..

merhaba. ben sıze 1 kac ay once sonuclarımı yazmıstım. ben 3 aydır adet goruyorum kendiliğimden hiç ilaç almadan fsh : 108 di amh :0.01di yazmıstım onları. bana doktor ılacla bıle adet goremezsın demıstı. ama ben goruyorum cok sukur. fsh olcturdum adetın 3.gunu 69 cıktı ostrojen : 45 cıktı prolaktın 21 cıktı lh 48 cıktı doktor sasırdı bu sonuclarla adet gormemen lazım dedı. gercektende ben bu sonuclarla adet göremezmiyim? sizce tahlıllerımde bı yanlıslık olabılırmı? 20 yasındayım

Menopoz diye bir şeyden bahsetti mi doktor ? bence çocuğun olmaz diye rahim inceliği sebebiyle söylemiş yani tutunma problemi olur diye.

Bir de merak ettim, rahim inceliğinin erken yani 23 günde bir adet görmenle bir bağlantısı var mıymış ? yani sık adet gören kadınlar böyle bir şüpheye düşmeli mi ?

hayır cnm rahim inceliğinin sebebi östrojen eksıklıgıdır östrojen eksıklıgı hıpopız bezın salgısının calısmamasıdır bunun uzerıne tahlıller yapılır buda = menopoz yanı bendekı süreci bu. bnm durumum cok farklı bu topıgı ılk actıgımda sadece rahım ıncelıgınde kaynaklanan bır sorunum oldgunu sanıyordum. ama degılmıs.

merhaba değerleriniz düşse de gene de menapoz sınırlarında olduğunu üzülerek ifade etmek durumundayım. siz zaten doktorunuzla takipte olan bir hanımsınız bana kalırsa onunla bu endişelerinizi paylaşmanız kafanızın karışmasını engeller ve size gerekli tedavi planını çizer herkesten ayrı bir bilgi duymamış olursunz. sevgiler.

merhaba. ben sıze 1 kac ay once sonuclarımı yazmıstım. ben 3 aydır adet goruyorum kendiliğimden hiç ilaç almadan fsh : 108 di amh :0.01di yazmıstım onları. bana doktor ılacla bıle adet goremezsın demıstı. ama ben goruyorum cok sukur. fsh olcturdum adetın 3.gunu 69 cıktı ostrojen : 45 cıktı prolaktın 21 cıktı lh 48 cıktı doktor sasırdı bu sonuclarla adet gormemen lazım dedı. gercektende ben bu sonuclarla adet göremezmiyim? sizce tahlıllerımde bı yanlıslık olabılırmı? 20 yasındayım

merhaba değerleriniz düşse de gene de menapoz sınırlarında olduğunu üzülerek ifade etmek durumundayım. siz zaten doktorunuzla takipte olan bir hanımsınız bana kalırsa onunla bu endişelerinizi paylaşmanız kafanızın karışmasını engeller ve size gerekli tedavi planını çizer herkesten ayrı bir bilgi duymamış olursunz. sevgiler.

merhaba. evet doktolar malesef yuzumuze bıle bakmıyorlar daha cok moralımı bozuyorlar bende o yuzden son 3 aydır doktora gıtmemeye karar verdım dınlenmek ıcın. bana sımdıye kadar bır ılac dahı vermediler. ben son 7 aydır duzenlı adet goruyorum. ama bu son ay adet görmedim 50 gunumdeyim.
doktora gıttım ve doktor solda 3 tane yumurta 8mm. sagda 1 tane yumurta oldgnu soyledı rahım kalınlıgı 6mm ??

sizce menopoz olan bırı bu sonucları olurmu?? doktorlar bana tup bebek bıle deneme dedıler o kadar karamsarlastırdılar ama bnm yumurtalarım varmış. ben bundan sonra tup bebek ıstıyorum ne olursa olsun yuzde 1 ıhtımal dahi olsa. dun fshmı olcturdum adetli değilken sizce sonuclarım nasıl? tup bebek ıcın umut varmıdır ??

sonuclarım asagıda:
fsh:64.48
lh.47.82
estrodıol:114.13
prolaktin.16.62
tsh.3.464
serbest t4:0.97
serbest t3.3.51

bılıyorum fsh yuksek fakat adetlı degılken zaten yuksek cıkıyormus. adetlı degılken kac kat yuksek cıkıyor fsh bunu ogrenmek ıstıyorum. bnm ıcın cok onemlı ben 2- 3 ay once yıne kan tahlılı vermıstım ama adetın 3.günü fshm 70 cıkmıstı.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba fsh değerleriniz bu kadar yüksek ise kendi yumurtalarınızla deneyebeileceğiniz bir tüp bebek tedavisi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bu nedenle ben de tedaviyi önermem. Maalesef talihsiz ve geri dönüşsüz bir durum. Sevgiler.

merhaba. Evet doktolar malesef yuzumuze bıle bakmıyorlar daha cok moralımı bozuyorlar bende o yuzden son 3 aydır doktora gıtmemeye karar verdım dınlenmek ıcın. Bana sımdıye kadar bır ılac dahı vermediler. Ben son 7 aydır duzenlı adet goruyorum. Ama bu son ay adet görmedim 50 gunumdeyim.
Doktora gıttım ve doktor solda 3 tane yumurta 8mm. Sagda 1 tane yumurta oldgnu soyledı rahım kalınlıgı 6mm ??

Sizce menopoz olan bırı bu sonucları olurmu?? Doktorlar bana tup bebek bıle deneme dedıler o kadar karamsarlastırdılar ama bnm yumurtalarım varmış. Ben bundan sonra tup bebek ıstıyorum ne olursa olsun yuzde 1 ıhtımal dahi olsa. Dun fshmı olcturdum adetli değilken sizce sonuclarım nasıl? Tup bebek ıcın umut varmıdır ??

Sonuclarım asagıda:
Fsh:64.48
lh.47.82
estrodıol:114.13
prolaktin.16.62
tsh.3.464
serbest t4:0.97
serbest t3.3.51

bılıyorum fsh yuksek fakat adetlı degılken zaten yuksek cıkıyormus. Adetlı degılken kac kat yuksek cıkıyor fsh bunu ogrenmek ıstıyorum. Bnm ıcın cok onemlı ben 2- 3 ay once yıne kan tahlılı vermıstım ama adetın 3.günü fshm 70 cıkmıstı.

Merhabalar,Ocak 2013 te düşük ve parça kalması nedeni ile iki kere üst üste kürtaj oldum.Daha sonra adet azalması yaşadım.Tekrar gebelik düşündüğüm için doktorum bir kaç ay denememizi ve olmazsa rahim filmi çekileceğini söyledi.Dediği gibi yaptık ve sonunda rahim filmi çekildi.Yapışıklık vardı ve iyi bir merkezde Ekim ayında histeroskopi oldum.1 ay ria takıldı,balon uygulaması yapıldı ve hormon ilaçları ile tedavi sona erdi. Histeroskopiyi yapan doktor hiç bir sıkıntı kalmadığını belirtti.1 ay sonra tesadüf sonucu rahim duvarının ince olduğunu öğrendim.Yumurtlama günümde 5,4 mm idi.Bu ay adet bitiminde estrofem ve coaspirine başladım.(adetim yine az oldu ama rahim ince olduğu için beklenen bir durum olduğunu söylediler)3 gün sonra kontrolüm var kalınlaşıp kalınlaşmadığına bakılacak ancak merak ettiğim bu durum normal mi?Yoksa yapışıklıklar devam ediyor demek mi?Gittiğim başka bir doktor eğer ilaçla kalınlaşmaz sa tekrar histeroskopi yapılacak dedi ama bu durum beni hem maddi hemde manevi çok korkutuyor.Bu ay kalınlaşmazsa ne kadar beklemeliyim?rahimin kendini toplaması için zamana ihtiyacımı var o yüzden mi kalınlaşmıyor acaba?Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhabalar,Ocak 2013 te düşük ve parça kalması nedeni ile iki kere üst üste kürtaj oldum.Daha sonra adet azalması yaşadım.Tekrar gebelik düşündüğüm için doktorum bir kaç ay denememizi ve olmazsa rahim filmi çekileceğini söyledi.Dediği gibi yaptık ve sonunda rahim filmi çekildi.Yapışıklık vardı ve iyi bir merkezde Ekim ayında histeroskopi oldum.1 ay ria takıldı,balon uygulaması yapıldı ve hormon ilaçları ile tedavi sona erdi. Histeroskopiyi yapan doktor hiç bir sıkıntı kalmadığını belirtti.1 ay sonra tesadüf sonucu rahim duvarının ince olduğunu öğrendim.Yumurtlama günümde 5,4 mm idi.Bu ay adet bitiminde estrofem ve coaspirine başladım.(adetim yine az oldu ama rahim ince olduğu için beklenen bir durum olduğunu söylediler)3 gün sonra kontrolüm var kalınlaşıp kalınlaşmadığına bakılacak ancak merak ettiğim bu durum normal mi?Yoksa yapışıklıklar devam ediyor demek mi?Gittiğim başka bir doktor eğer ilaçla kalınlaşmaz sa tekrar histeroskopi yapılacak dedi ama bu durum beni hem maddi hemde manevi çok korkutuyor.Bu ay kalınlaşmazsa ne kadar beklemeliyim?rahimin kendini toplaması için zamana ihtiyacımı var o yüzden mi kalınlaşmıyor acaba?Şimdiden çok teşekkür ederim.

tüp bebek transferimin yapıldığı gün dr.um rahmimim ince olduğunu , şansımın az olduğunu söyledi.estrofem kullandım.şu an 9 aylık bir kızım var.moralinizi bozmayın derim

tüp bebek transferimin yapıldığı gün dr.um rahmimim ince olduğunu , şansımın az olduğunu söyledi.estrofem kullandım.şu an 9 aylık bir kızım var.moralinizi bozmayın derim

ALLAH bağışlasın ,nazarlardan korusun :nazar:kızınızı çok sevindim,ümidimi kırmayacağım umarım her şey yolunda gider.

Tatlım normalde 7 nin altında biraz azmış gebelik şansı öle diyolar ama 6 ile gebe kalan bile varmış:)ben tüp bebeğe başlayacağım bahçecide bakalım bendede tedaviden sonra incelm eoluyo nasıl halledilecek bence merakla bekliyorum...

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sükürler olsun ki tüp bebek denememiz tuttu....çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder inşallah...

Arkadaşlar elimde tüp bebekte kullanılan ilaçlar kaldı ihitacı olanlara uygun fiyata verilecektirrr....

Gonal-f 450ıu/0,75ml 5 kutu

cetrotide 0,25 mg 2 kutu

ihtiyacı olanlar 0539 468 83 33 numaralı telefondan ulaşabilirler...

Tatlım normalde 7 nin altında biraz azmış gebelik şansı öle diyolar ama 6 ile gebe kalan bile varmış:)ben tüp bebeğe başlayacağım bahçecide bakalım bendede tedaviden sonra incelm eoluyo nasıl halledilecek bence merakla bekliyorum...

merhaba,tedaviye başladın mı acaba merak ettim.benim bir denemem oldu 7,3 mm iken negatif maalesef bekliyorum şu an.

Back
X