- Konu Sahibi miss_katliam
-
Geçmiş olsun öncelikle.Ben de 33+4'te doğum yaptım.Plasenta previa nedeniyle kanamalarım vardı hastanede yattım ben de.Doktorum 28.hafta dolunca 2 kere ciğer geliştirici iğne yaptı.Bebeğim 2200 doğdu ve küvöze girmedi solunum sıkıntısı yaşamadı hiç.Bence kilosu gayet iyi ve ciğer geliştirici etkili bir iğne.İğneyi olduktan sonra 48 saat etkisi varmış.Yani iğneden sonra bebeğin 2 gün daha sabretmesi lazım :)) Bu ciğer geliştirici iğneyle ilgili de doktorlar arasında iki farklı görüş varmış.Bir kısmı bir sefer yeter derken diğer kısmı tekrarlanması gerekir diyomuş.Doktoruna bir sor tekrar edecek mi diye.Bebeğin de 2000 gr üzerindeyse ve solunum sıkıntısı yoksa tabi başka problemi de yoksa küvöze koymuyolar.İnşallah zamanında gelir bebişin.Erken gelirse de korkma haftası gayet iyi.Sağlıkla kucağına almanı dilerim.
Yok doktorum özellikle eger ben hastanede olmazsam acil bir durumda dogum başlarsa başka ciger geliştirici igne yaptırmıyorsun dedi.Bebegimin saglıgı çok şükür ki iyi.Hiç bir problemi yok rabbime binlerce şükrolsunki.İnş 2 hafta daha sabrederde melegim 34 haftaya kadar geliriz.Offf inşallah bir problem olmaz.Zaten ben normal dogumda yapamıyorum
Demekki doktorun tek sefer yapılması görüşünde.Sonuçta o da kortizon var elbet bir yan etkisi.Benim doktorum 2 doz yaptı fayda etti ama belki tek doz da yetecekti.Sen soktorunu dinle.Ben de sezaryen oldum zaten öyle istiyodum çok da rahat geçti hiç sıkıntı çekmedim tabi ki dikiş yerlerim acıdı ama o da 2-3 gün.Bir de ilk gün yataktan kalkma seansları çok zorladı ama ertesi gün çok rahattı.Ne kadar çok kalkarsan o kadar çabuk iyileşiyosun.SAğlıkla gelsin de bebeğin normal veya sezaryen fark etmez boşver.
Öyle tabi canım vardır elbet onunda bir bildigi.Sezeryan o kadar rahat oldu demek.Ne bileyim beni korkuttular çok dayanılmaz agrısı falan diye.Banada 2 kere yapıldı 24 saat arayla.
Kızlar 31+3günlük gebegim.Bebegimin gelişim haftası 33 .Ayın 7 sinde normal kontrolüme gittigimde rahimde 1,5 cm açılmam oldugunu ögrendim.Acil apar topar hastaneye yatırıldım.İki tane ciger geliştirici igne oldum.Damaradan ilaç aldım serumfalan 3 gündür yatıyordum.Biraz önce çıktım.Nstlerim normale dönmüştü ama şuanda sol kasıgımda agrım var.Aynızamanda böbrek büyümesi ve enfeksiyonumda var.Acaba agrı ondanmıdır.Birde bu cigergeliştirici igneler ne kadr etkili.Bebegimin kilosu 1750 gr.Heran dogabilir.Sizce kilosu iyimi.Ne bileyim çok panik oldum.Bunları yaşayan anneler bir tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen.
geçmişolsun arkadaşım,inşallah sorunsuz ve vaktinde bebeğini kucağına alırsın...
bebeğin haftasından geri mi ben mi okurken yanlış algıladım...
doktorun bu geriliği nasıl açıklıyor....
Sezeryan benim de kolay oldu ama herkeste farklı oluyo. Bir de ağrı kesicinin etkisi bitince kesilen yerde yanma hissediyosun.O zaman ben hemşirelere haber yolladım hemen ağrı kesici yaptılar. 2 kere oldu öyle. Yani sende de olursa ağrı kesici yapmalarını iste. :) Şimdiden hayırlı doğumlar sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?