- 23 Mayıs 2025
- 141
- 56
- 13
- 29
- Konu Sahibi elephant11
-
9. Ve 8.haftalarda kaybım var benimde birinde düşüğü tetikledik ilaçlarla kürtaj olmamak adına diğerinde kürtaj oldum ama düşük olamayacak kadar yerleşim iyidi. Pıhtılaşma testi yaptım temiz çıktı genetik testimiz temiz çıktı. Spermiogram verdi eşim doktor tavsiyesi ile ben baya doktor araştırdım ve alanında çok iyisini buldum çok şükür yumurtalıklarım değerlendirildi sonuçta sperm veya yumurta kalitesinin de etkileyeceği şeyler bu durumlar yani önemli olan gebe kalmak değil bunun sürmesi bunda da kalite veya spermdeki hasar olayları devreye giriyor yani sizde sorun olsa bu kadar kolay hamile kalınmazdı diyen doktor aslında hatalı bir söylemde bulunmuş belki spermdeki dna da olan hasar nedeniyle yaşanıyor bu durumlar veya yumurtanın kalitesiyle alakalı olarak :) bizde onlarda da sorun çıkmadı. Doktorum rahim filmini kesinlikle önerdi çünkü rahimde birsürü anomali oluşabiliyor bunlar da yaşadığınız durumu tetikleyebiliyor rahimde bir anomali olması demek her gebelikte düşük olacak demek değildir örneğin bir anomali var ve bu bebeğin bir süre sonra gelişimini etkiliyor vs.gibi yani rahimdeki tek anomali tutunmayla ilişkilendirilemez doktorum o kadar görsel ve örnek göstermişti ki :) içimin rahatlaması adına yaptırdım ben de birşey çıkmadı ama. Geriye iki şey kalıyor dedi doktorum biri pıhtılaşma ne kadar o testi yaptıysam ve bir sorun çıkmadıysa dahi o testlerin güvenilirliği çok düşükmüş çünkü örneğin 100 pıhtılaşma faktörü var ama o testlerde yalnızca 10 tanesine bakılıyor belki sorun bakılmayanlardadır demişti bir diğeri ise kromozomsal anomali genetik test yaptırdım sorun çıkmadı ama o da çoğu insanda sorun çıkmazmış zaten çünkü anne babada sorun olmasa dahi embriyo döllenirken kendini yanlış eşleyip kromozomsal anomali oluşturabiliyormuş bunun tedavisi de yalnızca genetik taramalı tüp bebek. Doktorum geri kalan iki seçenek bu bunlardan birini seç ve ona göre ilerleyelim dedi ve ben pıhtılaşma tedavisiyle denemek istedim bir de sonuç olarak sorunum pıhtılaşmaymış mesela ilaç iğne kullanıyorum ilk günden bu yana :) ama mesela ilk etapta bir sürü seçenek vardı onları eleye eleye geriye 2 seçenek kaldı ve ikisinden biri sorundu biliyordum ona göre o ikisini deneyecektim biri değilse diğeri ama düşünsene ondan önce ne kadar çok seçenek ve sebep var hepsine baktırıp kafada soru işareti bırakmadan devam edebilmek en doğrusu bence içinde acaba mı düşüncelerini soru işaretlerini de eliyorsun bu şekilde. Yani bence önceliğiniz iyi bir doktor bulup araştırmaya girişmek.Herkese merhabalar,
Geçtiğimiz nisan ayında 11 haftalık bebegimi kalp durması sonucu kaybettim, kürtaj oldum. Gebelik boyunca bir sorun yasamadım sıkıntısz bir gebelikte yalnızca tirodim 2.94 olmuştu onun için 25 mglık ilaç kullandım, 1,5 civarlarına düşmüştü zaten.
Sonra bu ayın basında yeniden gebe oldugumu ögrendim fakat beta degerim en fazla 180e cıktı, kanamam basladı ve kimyasalla sonuclandı.
Biz ilk kaybımızdan sonra genetik test ve pıhtılaşma testlerini yaptırmıstık bir sorun cıkmamıstı yinede 2.gebeliğimi ögrenir ögrenmez ecopirin içmeye baslamıstım- doktor tavsiye ile.
Neden böyle oluyor bir cevap bulamadık henüz, kaç doktora gittim hepsi 2 durumun birbirinden farklı oldugunu, kötü bi tesadüf yasadıgımı söylüyorlar.
Rahim filmi cektirmeli miyim diye sordum fakat öneren olmadı, eğer ki rahmimde bi anomali olsa diğer bebegimde düşük yapacagımı söylediler. Eğer eşimde ya da benim yumurta kalitemde bir sorun olsaydı bu kadar kolay gebe kalamayacagımı söylediler. Saglıklı gebelik elde edebileceğimi denememiz gerektiği yönündeydi. Fakat kafam cok karısık. Bu durumu yasayan var mı? Ne yapmam gerekiyor. Tekrar aynı seyleri yasamaktan korkuyorum artık gebelik düşüncesi bile beni korkutuyor.
cevabınız için cok teşekkürler. genetikli tüp bebek konusu benimde kafamı cok karıstırıyor. ama bi yandan da acaba gerçekten üst üste olması tesadüf mü diye bi umut aramaktan alıkoyamıyorum kendimi. ben aslında 2.gebeliğimde aspirin içmeye de baslamıstım. kalp atısı duyulunca da iğneye baslayarak bi tedavi düşünmüştük. bu sizin bahsettiğiniz pıhtılaşma tedavisi oluyor. bizimde genetik testlerimiz temiz cıkmıstı ki genetik doktoru bu testlere anomali cıkma olasılıgının düşük oldugunu iletmişti siizn gibi. aslında kararsız kaldıgım diğer bi konuda rahim filmi çektirmeli miyim? yoksa bir kere daha denemeli miyim bilmiyorum. belki de sadece bi neden arıyorum. birisi cıkıp sundan dolayı oluyor dese rahatlıcam sanki.9. Ve 8.haftalarda kaybım var benimde birinde düşüğü tetikledik ilaçlarla kürtaj olmamak adına diğerinde kürtaj oldum ama düşük olamayacak kadar yerleşim iyidi. Pıhtılaşma testi yaptım temiz çıktı genetik testimiz temiz çıktı. Spermiogram verdi eşim doktor tavsiyesi ile ben baya doktor araştırdım ve alanında çok iyisini buldum çok şükür yumurtalıklarım değerlendirildi sonuçta sperm veya yumurta kalitesinin de etkileyeceği şeyler bu durumlar yani önemli olan gebe kalmak değil bunun sürmesi bunda da kalite veya spermdeki hasar olayları devreye giriyor yani sizde sorun olsa bu kadar kolay hamile kalınmazdı diyen doktor aslında hatalı bir söylemde bulunmuş belki spermdeki dna da olan hasar nedeniyle yaşanıyor bu durumlar veya yumurtanın kalitesiyle alakalı olarak :) bizde onlarda da sorun çıkmadı. Doktorum rahim filmini kesinlikle önerdi çünkü rahimde birsürü anomali oluşabiliyor bunlar da yaşadığınız durumu tetikleyebiliyor rahimde bir anomali olması demek her gebelikte düşük olacak demek değildir örneğin bir anomali var ve bu bebeğin bir süre sonra gelişimini etkiliyor vs.gibi yani rahimdeki tek anomali tutunmayla ilişkilendirilemez doktorum o kadar görsel ve örnek göstermişti ki :) içimin rahatlaması adına yaptırdım ben de birşey çıkmadı ama. Geriye iki şey kalıyor dedi doktorum biri pıhtılaşma ne kadar o testi yaptıysam ve bir sorun çıkmadıysa dahi o testlerin güvenilirliği çok düşükmüş çünkü örneğin 100 pıhtılaşma faktörü var ama o testlerde yalnızca 10 tanesine bakılıyor belki sorun bakılmayanlardadır demişti bir diğeri ise kromozomsal anomali genetik test yaptırdım sorun çıkmadı ama o da çoğu insanda sorun çıkmazmış zaten çünkü anne babada sorun olmasa dahi embriyo döllenirken kendini yanlış eşleyip kromozomsal anomali oluşturabiliyormuş bunun tedavisi de yalnızca genetik taramalı tüp bebek. Doktorum geri kalan iki seçenek bu bunlardan birini seç ve ona göre ilerleyelim dedi ve ben pıhtılaşma tedavisiyle denemek istedim bir de sonuç olarak sorunum pıhtılaşmaymış mesela ilaç iğne kullanıyorum ilk günden bu yana :) ama mesela ilk etapta bir sürü seçenek vardı onları eleye eleye geriye 2 seçenek kaldı ve ikisinden biri sorundu biliyordum ona göre o ikisini deneyecektim biri değilse diğeri ama düşünsene ondan önce ne kadar çok seçenek ve sebep var hepsine baktırıp kafada soru işareti bırakmadan devam edebilmek en doğrusu bence içinde acaba mı düşüncelerini soru işaretlerini de eliyorsun bu şekilde. Yani bence önceliğiniz iyi bir doktor bulup araştırmaya girişmek.
perde olsa düşük olmaz mıydı? böyle ilerleyen haftalarda bebekte kalp durması yapar mı?Tabiki rahim filmi çektirin belki perde vardır
Evet belki hiçbir sorun yoktur sadece tesadüfi bir durumdur belki üst üste bir denk geliştir sadece ama yine de kafanızdaki soru işaretlerinin gitmesi adına ben araştırmanızı öneririm yani evet ben hemen genetikli tüp bebek yaptırmanızı önermem eğer maddi oalrak buna yeterince elverişli değilseniz kendi adıma da söyleyeyim ücreti yüksek ve zorlu bir süreç ben bir kez daha denemek istedim doğal yollardan çünkü 4-5 kez sebepsiz kayıp yaşayan ve sağlıklı gebe kalanlar bile var ama ister istemez acaba nedeni var mı diye kuşkulanıyor insan. Evet ben de aspirin başlamıştım gebeliği de öğrenir öğrenmez iğneye başladık biz kalp atışını beklemedik iğne için. Ben doktoruma da sizce nedeni nedir dediğimde en başta hiçbir araştırma yapmadan önce doktorum bunu değil türkiyedeki hiçbir doktor tüm dünyadaki doktorlara sorsan sana yine neden budur diye kesin birşey söyleyemezler çünkü o kadar fazla sebebe bağlı ki araştırarak hatta deneme yanılma yaparak sebebi anlamaya çalışıyoruz bizler de direkt bilemiyoruz demişti o nedenle araştırarak deneme yanılma yaparak ilerledik. Ama dediğim gibi kesinlikle rahim filmi çektirin birşey varsa önlem alırsınız yoksa da en azından o seçenek kafanızdan silinmiş olur. Zaten kısa süren bir işlem ben korktuğum için anestezi almıştım özelde ama bir arkadaşım benimle aynı dönemde devlette anestezisiz çektirdi ve çok kısa süreliğine yoğun bir regl ağrısı yaşadım o kadar demişticevabınız için cok teşekkürler. genetikli tüp bebek konusu benimde kafamı cok karıstırıyor. ama bi yandan da acaba gerçekten üst üste olması tesadüf mü diye bi umut aramaktan alıkoyamıyorum kendimi. ben aslında 2.gebeliğimde aspirin içmeye de baslamıstım. kalp atısı duyulunca da iğneye baslayarak bi tedavi düşünmüştük. bu sizin bahsettiğiniz pıhtılaşma tedavisi oluyor. bizimde genetik testlerimiz temiz cıkmıstı ki genetik doktoru bu testlere anomali cıkma olasılıgının düşük oldugunu iletmişti siizn gibi. aslında kararsız kaldıgım diğer bi konuda rahim filmi çektirmeli miyim? yoksa bir kere daha denemeli miyim bilmiyorum. belki de sadece bi neden arıyorum. birisi cıkıp sundan dolayı oluyor dese rahatlıcam sanki.
perde olsa düşük olmaz mıydı? böyle ilerleyen haftalarda bebekte kalp durması yapar mı?
Öncelikle geçmiş olsun canım kaybın için üzgünüm. Evet sizde bir problem yok zaten ama dedikleri gibi tamamiyle bir tesadüf. Aynı şeyi bende yaşadım. Herhangi bir sağlık sorunumuz olmamasına rağmen 4 kez kimyasal 1 de düşük geçirdim üst üste. Psikolojim yerle bir olmuştu gebelik artık benide korkutuyordu kendimi çok hırpaladım bu süreçte. Ama sonra üzülmeme rağmen biraz daha sakin stressiz bir insana dönüşmeye başladım hamile kalmam lazım diye kendimi zorlamadım ve kürtajımdan 4 ay sonra mucizem geldi. Çok şükür 17. Haftayı geçtik gayet sağlıklı. Yani kısacası sağlıklı bir gebeliğin olmayacağı anlamına gelmez eğer sağlık sorununuz yoksa sadece kötü bir tesadüf olmuş. İnşallah en kısa zamanda bebek haberleri alırsın da bebişini da sağlıkla büyütürsünHerkese merhabalar,
Geçtiğimiz nisan ayında 11 haftalık bebegimi kalp durması sonucu kaybettim, kürtaj oldum. Gebelik boyunca bir sorun yasamadım sıkıntısz bir gebelikte yalnızca tirodim 2.94 olmuştu onun için 25 mglık ilaç kullandım, 1,5 civarlarına düşmüştü zaten.
Sonra bu ayın basında yeniden gebe oldugumu ögrendim fakat beta degerim en fazla 180e cıktı, kanamam basladı ve kimyasalla sonuclandı.
Biz ilk kaybımızdan sonra genetik test ve pıhtılaşma testlerini yaptırmıstık bir sorun cıkmamıstı yinede 2.gebeliğimi ögrenir ögrenmez ecopirin içmeye baslamıstım- doktor tavsiye ile.
Neden böyle oluyor bir cevap bulamadık henüz, kaç doktora gittim hepsi 2 durumun birbirinden farklı oldugunu, kötü bi tesadüf yasadıgımı söylüyorlar.
Rahim filmi cektirmeli miyim diye sordum fakat öneren olmadı, eğer ki rahmimde bi anomali olsa diğer bebegimde düşük yapacagımı söylediler. Eğer eşimde ya da benim yumurta kalitemde bir sorun olsaydı bu kadar kolay gebe kalamayacagımı söylediler. Saglıklı gebelik elde edebileceğimi denememiz gerektiği yönündeydi. Fakat kafam cok karısık. Bu durumu yasayan var mı? Ne yapmam gerekiyor. Tekrar aynı seyleri yasamaktan korkuyorum artık gebelik düşüncesi bile beni korkutuyor.
Çok sevindim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahÖncelikle geçmiş olsun canım kaybın için üzgünüm. Evet sizde bir problem yok zaten ama dedikleri gibi tamamiyle bir tesadüf. Aynı şeyi bende yaşadım. Herhangi bir sağlık sorunumuz olmamasına rağmen 4 kez kimyasal 1 de düşük geçirdim üst üste. Psikolojim yerle bir olmuştu gebelik artık benide korkutuyordu kendimi çok hırpaladım bu süreçte. Ama sonra üzülmeme rağmen biraz daha sakin stressiz bir insana dönüşmeye başladım hamile kalmam lazım diye kendimi zorlamadım ve kürtajımdan 4 ay sonra mucizem geldi. Çok şükür 17. Haftayı geçtik gayet sağlıklı. Yani kısacası sağlıklı bir gebeliğin olmayacağı anlamına gelmez eğer sağlık sorununuz yoksa sadece kötü bir tesadüf olmuş. İnşallah en kısa zamanda bebek haberleri alırsın da bebişini da sağlıkla büyütürsün
İnşallah teşekkür ederimÇok sevindim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahsiz bu süreçte herhangi bir test yaptınız mı? Tedavi uyguladınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?