rahmi kalp şeklinde olan var mı?

btaskir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
617
2
66
Bursa
arkadaşlar 5+4 günlük hamileyim . bugün 2. kez doktor kontrolüm vardı. daha önceki kontrolde doktor progestan vermisti. bugün gittiğimde keseyi rahatça gördü fakat daha kalp atışını duyamadık. bi de benim rahmimin kalp şeklinde olduğunu bu yüzden düşük riskimin daha fazla olduğunu söledi ve 3. ayın sonuna kadar her hafta proluton vurulmam gerektiğini söyledi ve bu arada cinsel ilişkiyide yasakladı. benim gibi rahmi kalp şeklinde olup sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşan varmı? bu konu hakkında bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim. o kadar çok üzüldüm ki ne yapıcağımı bilemiyorum. eşim içini rahat tut allahın izniyle bişey olmayacak diyor ama ben çok korkuyorum lütfen bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsinn...

acaba konuyu yanlış yere mi açtım.. bilgisi olan yokmu ? lütfen yardım edin gerçekten çok merak ediyorum. gece hiç uyuyamadım bişey olucak mı bebeğime diye düşünmekten. çok korkuyorummm.

arkuat rahim sorunu bendede var ama tam olarak kalp şeklinde değil yine bir kavis yok denilemez. banada sana söylenenler söylendi,erken doğum düşük riski ve ayrıca bebeğin dönme sorunu yani doğumdan önce. aynı şekilde prolutan bende yaptırdım ve dikkat ettim hareketlerime. şu ana kadar bir sorun olmadı şükürler olsun. içini rahat tut. hayırlısıyla birşey olamadan kucağına alırsın inş.

arkadaşlar aynı şekilde benimde rahmimin kalp şeklinde olduğunu söledi doktor ama herhangi sorun olcanı söylemedi henüzbebeğim yok.inş.sorun olmaz

slm canım bende de kavis var bahsettiğin gibi kalp şekli gibi yani hatta bende septum var ve ben yazın histereskopi yaptırdım ve bi daha ki yazı bekleyip laparaskopi yapmaya hazırlanırken kasımda gebe kaldım bana da bebeğim olmadan önce kaç dr dedi düşük riskin olur normal doğum yapamazsın diye ama şuan bebeğim 2.5 aylık 6 yıllık evliliğimden sonra ilk kez gebe kaldım.
herşeyi allah bilir allahın taktiri ileride ne yaşarım bilmiyorum ama ( rabbime sığınıyorum )
allah korusun ama kaç dr a göründüm hiç biri demedi düşük riskin var diye allaha sükürler olsun allah sana da yaşatmış
sakın korkma sadece dikkat et ve allaha dayan emin ol alacaksın bebeğini eline
sonuçta veren allah alan da allah
hayırlı uğurlu olsun bebeğin inşallah
allaha emanet minik yavrun:71:

annemin bi komşusunun kızı geçen ay öle bi sorun yaşadı.rahmi kalp şeklindeymiş ama normalde armut şeklinde olması gerekiyormuş.ilerideki gebelikte sorun olmasın die ufak bi operasyon geçirdi ve rahminin şeklini düzeltti doktor.ama herkesin aynı derece de riskli olmayabilir bende biraz araştırmıştım.gönlünü ferah tut:)

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorum yazan içimi biraz olsun rahatlatan arkadaşlar çok teşekkürler. ben doktorun bana sölediğine göre araştırma yapmıştım bana kalp şeklinde senin rahimin dedi ama gebelik izleme formunada uterus septus yazmış. bende araştırınca ikisinin farklı olduğunu öğrendim. Kalp şeklindekine arkuat rahim deniyormuş .. uterus septusta rahimde perde oluyormuş. bunun üzerine doktora tel. açtım ama dr. sağolsun telefona gelme zahmetinde bile bulunmadı sekreterine uterus septus yazıyorsa o dur dedi. varmı böle bişey yaaa.. ben cuma gününden bu yana uyku uyuyamıyorum pazartesi olsada sorup biraz rahatlasam diye adamın tavrına bakın.. doktor değiştirmeyi çok isterdim ama zor. ben bursanın inegöl ilçesinde yaşıyorum burda ki özel hastanede zaten 2 dr. var. artık eşim beni anlarsa bursaya gitmek istiyorum.ama bakalım ne diyecek. eşim benden rahat o bişey olmaz diyip duruyor. ama ben çok korkuyorumm.arkuat rahim olsaydı daha iyiydi çünkü o normale en yakın rahim şekliymiş. ama uterus septus biraz daha sıkıntılı...biliyorum uzunca yazdım ama içimden geçenleri paylaştım kızmayın bana :( çok üzülüyorum ne olucak diye beklemek canımı sıkıyor. 18 şubatta kalp atışını duymak için tekrar gidicem doktora o zman içinden geçenleri yüzüne söylemeyi planlıyorum olmassa bi daha da o dr. gitmemeyii..

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorum yazan içimi biraz olsun rahatlatan arkadaşlar çok teşekkürler. ben doktorun bana sölediğine göre araştırma yapmıştım bana kalp şeklinde senin rahimin dedi ama gebelik izleme formunada uterus septus yazmış. bende araştırınca ikisinin farklı olduğunu öğrendim. Kalp şeklindekine arkuat rahim deniyormuş .. uterus septusta rahimde perde oluyormuş. bunun üzerine doktora tel. açtım ama dr. sağolsun telefona gelme zahmetinde bile bulunmadı sekreterine uterus septus yazıyorsa o dur dedi. varmı böle bişey yaaa.. ben cuma gününden bu yana uyku uyuyamıyorum pazartesi olsada sorup biraz rahatlasam diye adamın tavrına bakın.. doktor değiştirmeyi çok isterdim ama zor. ben bursanın inegöl ilçesinde yaşıyorum burda ki özel hastanede zaten 2 dr. var. artık eşim beni anlarsa bursaya gitmek istiyorum.ama bakalım ne diyecek. eşim benden rahat o bişey olmaz diyip duruyor. ama ben çok korkuyorumm.arkuat rahim olsaydı daha iyiydi çünkü o normale en yakın rahim şekliymiş. ama uterus septus biraz daha sıkıntılı...biliyorum uzunca yazdım ama içimden geçenleri paylaştım kızmayın bana :( çok üzülüyorum ne olucak diye beklemek canımı sıkıyor. 18 şubatta kalp atışını duymak için tekrar gidicem doktora o zman içinden geçenleri yüzüne söylemeyi planlıyorum olmassa bi daha da o dr. gitmemeyii..

Sevgili btaskir tam benim durumumdan bahsetmişsin. Bende yumurtalıklarım için ameliyat olduğumda dr görmüş arkuat rahimim varmış. YAklaşık 3 sene sonra hamile kalmışım ve 3.5 ay sonra farkedebildim. Dr gittiğimde kalp atıiı yoktu ve dr bana rahimden dolayı bebek ölmüş dedi. Ameliyat olman gerek dedi. Ben 1,5 sene sonra başka dr gittğimde bu rahimin böyle bir şeye asla sebep olmayacağını onun nedenini başka birşey olacağının söyledi. 2 aylık tedavi sonrası hamile kaldım çok şükür sorunsuz bir hamilelik geçirdim. 3.5 aylıkken hafif lekelenme oldu onun dışında hep dinlendim. 38 hafta dada bebeğimi kucağıma aldım. Şimdi kızım 4 yaşında ve 2 aylık hamileyim. Ablamdada aynı durum vardı onunda 13 yaşında oldu oğlu. Onun için canını sıkma derim kalbini ferah tut. Sadece dua et eğer olmazsada bir daha denersin. İnşallah hamileliğin devam eder sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Eğer dr da sana güven vermiyorsa bence değiştir. Çünkü dr la arandaki elektirik çok önemli ben 9 sene uğraştım en sonunda dilimden anlayan bir dir buldum. Senden gelecek iyi haberleri takip edeceğim. Umudunu kaybetme.

Bir de şunu söylemeyi unuttum. Bende progestan kullandım çok faydası oldu. Ayrıca ultrasonla rahimin kalp şeklinde olduğunu nereden anladı. Bir de aşağıdan mı baktı yoksa karnından mı baktı. Çünkü 5+4 günlük kalp atışı zaten görünmez. Sadece kese görünür. Bol bol dinlen sadece.

Bir de şunu söylemeyi unuttum. Bende progestan kullandım çok faydası oldu. Ayrıca ultrasonla rahimin kalp şeklinde olduğunu nereden anladı. Bir de aşağıdan mı baktı yoksa karnından mı baktı. Çünkü 5+4 günlük kalp atışı zaten görünmez. Sadece kese görünür. Bol bol dinlen sadece.

yazdıkların için ilgin için sonsuz teşekkürler...önce progestan kullanıyordum. sonra değiştirdiğim dr. üsten muayane dr. bir şey dikkatimi çekti dedi ve alttan baktı .. alttan bakınca rahmin kalp şeklinde olduğunu görmüş. progestan hafif kalır diyip iğne verdi her hafta olacakmışım 4 aya kadar.bende inşalah sizler gibi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım bebeğimi bunun için dua edin banaa ... bi de kalp atışı tam olarak ne zaman duyulur yani 5 . haftada da duydum diyen var 8. haftada da bu neyle ilgili tam olarak ne zman duyulur ?*

Genelde pek 8, haftadan önce duyulmaz çok nadir 6. haftada duyulur o da çok zayıf. Ama herşey yolunda gider inşallah. Benim rahim şeklim ameliyatta ve rahim filminde ortaya çıkmıştı. Bende perşembe günü tekrar dr gidicem 8 haftalık olacak inşallah. Dualarım seninle merak etme.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorum yazan içimi biraz olsun rahatlatan arkadaşlar çok teşekkürler. Ben doktorun bana sölediğine göre araştırma yapmıştım bana kalp şeklinde senin rahimin dedi ama gebelik izleme formunada uterus septus yazmış. Bende araştırınca ikisinin farklı olduğunu öğrendim. Kalp şeklindekine arkuat rahim deniyormuş .. Uterus septusta rahimde perde oluyormuş. Bunun üzerine doktora tel. Açtım ama dr. Sağolsun telefona gelme zahmetinde bile bulunmadı sekreterine uterus septus yazıyorsa o dur dedi. Varmı böle bişey yaaa.. Ben cuma gününden bu yana uyku uyuyamıyorum pazartesi olsada sorup biraz rahatlasam diye adamın tavrına bakın.. Doktor değiştirmeyi çok isterdim ama zor. Ben bursanın inegöl ilçesinde yaşıyorum burda ki özel hastanede zaten 2 dr. Var. Artık eşim beni anlarsa bursaya gitmek istiyorum.ama bakalım ne diyecek. Eşim benden rahat o bişey olmaz diyip duruyor. Ama ben çok korkuyorumm.arkuat rahim olsaydı daha iyiydi çünkü o normale en yakın rahim şekliymiş. Ama uterus septus biraz daha sıkıntılı...biliyorum uzunca yazdım ama içimden geçenleri paylaştım kızmayın bana :( çok üzülüyorum ne olucak diye beklemek canımı sıkıyor. 18 şubatta kalp atışını duymak için tekrar gidicem doktora o zman içinden geçenleri yüzüne söylemeyi planlıyorum olmassa bi daha da o dr. Gitmemeyii..

merhaba benimde rahim kalp şeklide nasıl bir tedavi gördünüz acaba yardımcı olabilirmisin...

Back
X