ramazan geldi ne yemekler yapılacak

bugünkü menüm

-mercimek çorbası
-orman kebabı
-pirinç pilavı
-kazandibi

bi de salata :1::56:

Son düzenleme:
mercimek çorbası
yeşil fasulye
pirinç pilavı
yoğurtlu makarna
taze kabak yemeği
salata
kavun - karpuz
kayısı yağlaması (yöresel bir tatlıdır)

kayısı yağlaması nasıl oluyor Malatyalıyım dikkatimi çekti ama bilmiyorum =))

cnm annem yanımda hemen tarifi yazayım.
sıcak suyla 1 saat kadar kayısıyı bekletirsin (temizlenip yıkanmış kayısı olacak)
tereyağı eritip içine toz şeker atıyorsun bu karşımı su içindeki kayısıya atıyorsun. tekrar bunları kaynatıp kayısı yumuşayıca bitiyor. burada şeker ve yağ oranı göz kararıdır biz fazla şeker atmayız. kayısı tatlı ise sende buna dikkat et. kayısının suyuda üzerini az geçecek olur..kıvamını tutturmak biraz zor şahsen ben yapamıyorum ama annemle anneannem çok güzel yapar.
yağlamayı sadece kayısı ile değil kuru üzüm ayva ilede yapılabilir. tarif yine aynıdır.

ay yemek yapmayı sevmiyorum yazın yaa:((( ama mecburi bu akşamki menümü yazayım;

tavuk suyuna çorba

fırında tavuk üstü soslu

patates kızartması

salata

kemalpaşa tatlı

cnm annem yanımda hemen tarifi yazayım.
sıcak suyla 1 saat kadar kayısıyı bekletirsin (temizlenip yıkanmış kayısı olacak)
tereyağı eritip içine toz şeker atıyorsun bu karşımı su içindeki kayısıya atıyorsun. tekrar bunları kaynatıp kayısı yumuşayıca bitiyor. burada şeker ve yağ oranı göz kararıdır biz fazla şeker atmayız. kayısı tatlı ise sende buna dikkat et. kayısının suyuda üzerini az geçecek olur..kıvamını tutturmak biraz zor şahsen ben yapamıyorum ama annemle anneannem çok güzel yapar.
yağlamayı sadece kayısı ile değil kuru üzüm ayva ilede yapılabilir. tarif yine aynıdır.

ooo çok enfes bir şey gibi görünüyor kuru kayısı ile mi yapılıyor buzdolabında var bu akşam denemek istiyorum ama ya tutmaz ise netten hemen bakayım ayy canım çekti nasıl bir şey olduğunu bilmeden :9::9::9::9::9: nasılsa kayısı var içinde lezzetlidir =)))

patlıcan musakka

pirinç plavı

taze fasülye

mercimek çorbası

yoğurlu kabak

pancar salatası

son finali karpuz =)))

tatlı çok yapmak taraftarı değilim..ama dün eşim hazır tatlı almıştı ondan var çay yanına 1 tanecik heheh :9::9:

o kadar sıcak ki yemek yenmiyor.
çok hafif şeyler yapıyorum. zeytinyağlılar falan.
yanına meyve ve salata olunca menüm tamamlanıyor.
ha bir de içecekler çok önemli.

ooo çok enfes bir şey gibi görünüyor kuru kayısı ile mi yapılıyor buzdolabında var bu akşam denemek istiyorum ama ya tutmaz ise netten hemen bakayım ayy canım çekti nasıl bir şey olduğunu bilmeden :9::9::9::9::9: nasılsa kayısı var içinde lezzetlidir =)))

evet canım kuru kayısı ile yapılıyor. internetten bir bakın muhakkak orada resimli tarif çıkar..

butun menülere baktim da :) ne ilginç hepsindede bir tatli var.....:9:

Illa tatli da mi oluyo sofranizda kizlar ?? :44:
agir olmuyo mu hepsini yemek :56::56:

sahurda kahvaltılık yesıllık su meyve suyu

ıftarda corba salata karpuz bıle mıdeyı sısırdıgı ıcın agır gelyr yaaahele tatlııı amannn ılk acılısı hurma ıle yapsak aslında tatlı ıhtıyacıda kalmayacak vucud ınsulın ıhtıyacını hurmadan alacakta ısteee hep tatlı ıstnyrrr cok sukur kı ben sevmyrmm tatlıyı sımdı sadece dondurma oda sıcaka karsı ı olduguı cınnnn:26:

butun menülere baktim da :) ne ilginç hepsindede bir tatli var.....:9:

Illa tatli da mi oluyo sofranizda kizlar ?? :44:
agir olmuyo mu hepsini yemek :56::56:

tatlıyı geçtim bütün yemekler ağır geliyor o yüzden hepsinden 3-4 kaşık alıyorum talıyıda 1 kaşık falan ondan sora mideyi şişirmeyecek şekilde yarım saate bir 1 bardak su tamamdır. ama hala midem ağrıyormu ağrıyor. tabak tabak yiyenleri hiç anlamıyorum.

Back
X