- Konu Sahibi Sempatik hatun
ne yemek yapılacak dökülün bakiiiiiiiiiim yardımcı olursunuz belki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bugünkü menüm
-mercimek çorbası
-orman kebabı
-pirinç pilavı
-kazandibi
bi de salata![]()
mercimek çorbası
yeşil fasulye
pirinç pilavı
yoğurtlu makarna
taze kabak yemeği
salata
kavun - karpuz
kayısı yağlaması (yöresel bir tatlıdır)
mercimek çorbası
yeşil fasulye
pirinç pilavı
yoğurtlu makarna
taze kabak yemeği
salata
kavun - karpuz
kayısı yağlaması (yöresel bir tatlıdır)
kayısı yağlaması nasıl oluyor Malatyalıyım dikkatimi çekti ama bilmiyorum =))
cnm annem yanımda hemen tarifi yazayım.
sıcak suyla 1 saat kadar kayısıyı bekletirsin (temizlenip yıkanmış kayısı olacak)
tereyağı eritip içine toz şeker atıyorsun bu karşımı su içindeki kayısıya atıyorsun. tekrar bunları kaynatıp kayısı yumuşayıca bitiyor. burada şeker ve yağ oranı göz kararıdır biz fazla şeker atmayız. kayısı tatlı ise sende buna dikkat et. kayısının suyuda üzerini az geçecek olur..kıvamını tutturmak biraz zor şahsen ben yapamıyorum ama annemle anneannem çok güzel yapar.
yağlamayı sadece kayısı ile değil kuru üzüm ayva ilede yapılabilir. tarif yine aynıdır.
ooo çok enfes bir şey gibi görünüyor kuru kayısı ile mi yapılıyor buzdolabında var bu akşam denemek istiyorum ama ya tutmaz ise netten hemen bakayım ayy canım çekti nasıl bir şey olduğunu bilmedennasılsa kayısı var içinde lezzetlidir =)))
evet canım kuru kayısı ile yapılıyor. internetten bir bakın muhakkak orada resimli tarif çıkar..
enfes görünüyor deneyeceğimmm =)) teşekkür ederimm![]()
butun menülere baktim da :) ne ilginç hepsindede bir tatli var.....
Illa tatli da mi oluyo sofranizda kizlar ?? :44:
agir olmuyo mu hepsini yemek![]()
sana tarifi yazdıktan sonra annem söylenmeye başladı. yazık canı çok çekmiş yakın olsa göndersem diye.. kim olduğunuda bilmiyorum ama gönderseydim iyi olurdu dedi..![]()