Ramazan geldii napıcazzz

kafamı kurcalayan konu :/ ama her yerde okuyorum hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayı uygun değilmiş oruç tutmaya.Bilemiyorum doktora soracağım.

kızlar oruç tutmayı düşünüyorumm ya sizz?

kafamı kurcalayan konu :/ ama her yerde okuyorum hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayı uygun değilmiş oruç tutmaya.Bilemiyorum doktora soracağım.
Kızlar boşuna kafanız karışmasın. Hamileyiz zaten hava sıcak saatler de uzun bu yıl da böyle olsun tutmayalım yazık günah onca saat çocuğun aç susuz kalmasına gerek yok bence.

Ben asla tutamam. Tutmam demiyorum bak tutamam.. Çok aşırı acıkıyorum her dk tansiyonum duşuyor her dk ağzımdda atıştrma.. Ki bnce hiçbiriniz tutmayın çunku bu keyfi bi durum değil hatta fetvadı dahi var zaten

Bende kararsızım
Ramazandan bigün önce sanki oruçluymuşum gibi bisey yemicem. Tutup tutamayacağımı ölçmek için.
Durum göre tutucam yada tutmayacağım
Ama bir ayın tamamını tutmak belki zararlı olur bilemiyorum

ya benim bu aralar zaten iştahım pk yok yiyemiyorum geceye kadar düzenli şeyler yesem eminimi bişi olmaz cuma günü doktora gidip şeker testi yaptırcktım bunuda sorucam ama ben tutucam büyük ihtimalle ramazanı bol duayla geçirmek daha fayldalı olucaktır bence

Bende tutmak isteyenlerdenim ve inş. Bir sorun çıkmazda turabilirim.ilk gūn niyetlenmeden tutmayi dūşūnūyorum eğerki tansiyonum felan dūşmezse ikindiden sonra niyetlencem

Kizlar ne orucu ya, hamileliğin hiçbir döneminde oruç tutmamalisiniz. Yazık değilmi ya bebeginize, sonra bisey olsa allah korusun. Sonra yapin işte telafinizi bu keyfi bisey degil ki hamilesiniz bebisinize yazik :anneadayı:

kızlar oruç tutmayı düşünüyorumm ya sizz?
Soru: Hamile veya emzikli kadınların Ramazanda oruç tutmaları şart mıdır? Bunlar oruç tutmazlarsa daha sonra kaza mı edecekler, yoksa fidye mi ödeyecekler?
Cevap:
Hamile ve emzikli kadınlar kendilerine ve çocuklarına zarar vereceğinden dolayı oruç ibadetiyle mükellef değildirler. Mükellef olmadıkları için de Ramazan’da tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza etmezler. Tutulamayan oruçtan dolayı fidye de ödenmez.

Hamile ve emzikli kadınların özel durumunu anlatan ayetler şöyledir:

“Sizleri bir tek candan yaratan odur. Eşini de ondan yarattı ki biri diğerinin yanında rahat etsin. Erkek onu sarınca hafif bir yük yüklenir. Onunla gezip dolaşır. Yükü ağırlaşınca ikisi de Rableri olan Allah’a yalvarır: “Bize iyi bir evlat verirsen, sana çok teşekkür edeceğiz derler.” (A’râf, 7/189)

“Biz insana, ana ve babasına karşı görev yükledik; anası onu, üst üste gelen güçlüklerle taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıl içindedir…” (Lokman, 31/14)

“Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyen içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın…” (Bakara, 2/233)

İlk iki âyette hamilelerin ve emzikli kadınların çektiği sıkıntılar anlatılmış, üçüncü âyette de kimseye gücünün üstünde yük yüklenmeyeceği ifade edilerek şu emir verilmiştir:

Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın.

Hamile ve emzikli kadınlara bakınca, çocukları yüzünden görebilecekleri zararın “sağlık” açısından olduğu anlaşılır. Çünkü onlar, hem kendilerini hem de çocuklarını beslemek zorundadırlar.

Allah Teâlâ hem kimseye gücünün üstünde bir yük yüklememiş hem de bize şöyle dua ettirmiştir:

Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma.” (Bakara 2/286)

Bu dört âyet birleştirilince hamile ve emzikli kadınları oruç ibadetiyle yükümlü tutmanın, onları zora sokmak olduğu ortaya çıkar. Bu yüzden Resulullah şöyle demiştir:

“Allah Teâlâ yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırmıştır.” (Tirmizi, Savm, 21; İbn Mace, Siyam, 12; Nesâî, Siyam, 51.)

Yolcular, 4 rekâtlı farz namazları 2 rekât olarak kılar, diğer iki rekâtı daha sonra kaza etmezler. Çünkü o iki rekâtla ilgili sorumlulukları kaldırılmıştır. Hamile ve emzikli kadınlar da onlar gibidir; bu durumları sona erince tutmadıkları oruçlarından sorumlu olmazlar

kizlar Allah musade etmisken oruc tutmamaya size ne oluyir ki?

yazik degil mi sabinin hakkina gireceksiniz. daha sonra tutarsiniz .kolay mi o kadar saat ac susuz kalmak. ya cocugunuzda organ yetmezligine vs . sebebiyet verirseniz.????

ya şaka gibi geliyor galiba bazı şeyler.Çocuğa yada sizlere zarar verebilecek şekilde aç susuz kalarak sevap işleyeceğinizi mi sanıyorsunuz gerçekten?
En büyük sorun dinimizi gerçekten bilmemekten kaynaklanıyor.
Ramazandan önce test etmek için aç kalmakta ne?yavrularınızın günahı ne?oldu olacak sigara içmeyede devam edin.çocuğa nasılsa birşey olmaz.siz dayanabildiğiniz sürece herşey serbest demek değil

Allah zorunluluk koymuyor oruç icin, kendinizi kasmaya rahatsız etmeye gerek yok. Allah muhafaza herşey olabilir. Allah omur verirse borcunuzu ödersiniz ama 2 can taşırken ki bir de yaz ayında, o bebeğin her durumda besin alması gerekiyor ben bencillik olarak goruyorum sonuçta Allah musade veriyor

Benim doktorum haci bi bayandi. Bi bayan sormustu oruc tutabilirmiyim diye. Asla dedi. O da soyledi dinimiz hamile bayana izin vermistir diye. Senin suanki sorumlulugun o bebek. Sen ona odaklan. Rabbim seni dusunup zaten sana musade vermis.

Kizl a r bulantidan kimse bahsetmiyor gece gunduz kusmaktan orucu hic dusunemedim allah herkese kolay dogumlar versin saglikli bebisleri kucagimiza almayi nasip etsin
14.haftaya kdr çektim o bulantıları canım hayat zehir oldu evden çıkamaz hale geldim ilaç kullandım hafifledi ama geçmedi 14.haftaya girdim bıçak gibi kesildi çok şükür şimdi iyiyim. Biraz daha sabret ve mideni boş bırakmamaya özen göster. Yemek yiyip sakın yatma çok fena olursun ..

ya benim bu aralar zaten iştahım pk yok yiyemiyorum geceye kadar düzenli şeyler yesem eminimi bişi olmaz cuma günü doktora gidip şeker testi yaptırcktım bunuda sorucam ama ben tutucam büyük ihtimalle ramazanı bol duayla geçirmek daha fayldalı olucaktır bence
İştahın olsun veya olmasın bunu bahane edemezsin herşeyden önce bebeğini düşünmelisin. İştahım yok diye hiç mi bir şey yemiyorsun akşama kadar tabi ki yiyorsun en azından su içiyorsun ve şunu da hatırlatayım her 2 saatte bir bebeğin kese içindeki suyu yenileniyor. Ve şimdi soruyorum sana 16-17 saat açlığı geç susuz kalacaksınız bebeğinin suyu nereden yenilenecek??? Artı bizim şuan yükümlülüğümüz yok zaten. Tüm bunlara rağmen tutacağım dersen o senin vicdanına kalmış, bir şey diyemem...

Kızlar boşuna kafanız karışmasın. Hamileyiz zaten hava sıcak saatler de uzun bu yıl da böyle olsun tutmayalım yazık günah onca saat çocuğun aç susuz kalmasına gerek yok bence.
ya ben tutulmaz diye biliyordum, yakın arkadaşıma doktoru ısrarla tut! dediği için kafam karıştı sadece.Ki arkadaşım da henüz yeni hamile benden 2 hafta önde. Ama yazılanları okuyorum gerçekten Allah bize bu kolaylığı sağlamışsa biz kafamıza göre hayır tutucaz diye bi karar vermemiz çok saçma.

gönül tutmak ıstıyor ama tutamıcam malesef... aclıgıma dayanamıyorum. o yuzden daha sonra telefısını yapacagım cocugumu ac bırakmak ıstemıyorum

Back
X