Tatlı Tarifi Ramazan'a özel Güllaç...

EbRuLi

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
1.416
25
683
40
kızlar normal zamanda pek tercih edilmese de bence Güllaç'sız Ramazan olmaz. Çok beğenilen bir tarifim var, paylaşmak istedim.

Malzemeler:

2,5 litre süt
6 bardak şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 paket vanilya
dilerseniz birkaç damla gülsuyu
ceviz

Sütü şeker ve tereyağ ile kaynattıktan sonra, vanilyayı ve dilerseniz gülsuyunu ekleyelim.Elinizi yakmayacak kadar soğudunda güllaçları tek tek dizip, sütü yedirelim.
Şayet karışımı çok sıcak yaparsak yapraklar hamur oluyor...Güllaaç paketlerinde genelde 14 tane var orta kata ceviz ekleyip, tek tek yaprakları eklemeye devam edelim.
üzerine ceviz ve nar ile servis yapabilirsiniz. Nar yoksa görüntü için fıstık ve vişnede olabilir. servisten önce 1-2 saat buzdolabında beklerse, yapraklar çok daha iyi sütü çeker ve daha lezzetli olur. hafta sonu yaptığım fotoyu bulabilirsiniz :)

Afiyet olsun...

Uploaded with ImageShack.us

çok güzel görünüyo elinize saglık ben güllacın süslemesinde kiraz ve nektari kullanırın genelde denemenizi tavsiye ederim çok yakışıyo servis tabağında azıcıkta fındık fıstık vs evde ne varsa mmm çok güzel oluyo;)

çok güzel görünüyo elinize saglık ben güllacın süslemesinde kiraz ve nektari kullanırın genelde denemenizi tavsiye ederim çok yakışıyo servis tabağında azıcıkta fındık fıstık vs evde ne varsa mmm çok güzel oluyo;)

ahh ben bulamadım fena yağmur yağıyordu çıkamadım da. Vişne çok yakışıyor fıstıkla üstelik.

nam nam nam:)) güllaç çok sevmem ama bu tarife ve goruntuye ağzım sulandı ;))

:))) bigün toplansak da birlikte yesek...

Merak ettiğim bir soru var..

İlk defa yapacağım... güllaç paketinin üzerindeki tarifte 750 gr. şeker, 3 lt. süt diyor, yani 3,5 bardak şekere tekabül ediyor...

Sizin tarifte 6 bardak şeker yazıyor, çok mu tatlı oluyor ? ben normal seviyorum, yani aşırı tatlı değil...

Cevap yazarsanız sevinirim, bugün yapacağım da...:)

Ellerinize sağlık

ben de çok tatlı sevmem ama 6 bardak yada 9 büyük servis kaşığı ile koyduğumda aman aman tatlı olmuyor. paketin üzerine hiç bakmadım...
Ama çok tatlı yemeyen birisi olarak tavsiye ederim.

markası Saffet değil mi? en iyisi odur, diğerleri hamur olur.

ben de çok tatlı sevmem ama 6 bardak yada 9 büyük servis kaşığı ile koyduğumda aman aman tatlı olmuyor. paketin üzerine hiç bakmadım...
Ama çok tatlı yemeyen birisi olarak tavsiye ederim.

markası Saffet değil mi? en iyisi odur, diğerleri hamur olur.

Markası Saffet Abdullah evet...

Denicem bakalım... eşimde çok seviyor bu tatlıyı... ben de...

İftara yapıcam, inşallah tuttururum...

Bide vanilya koyup koymamakta kararsızım...

Back
X