Ramazanda bile.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Ramazan ayında bile - sabahtan itibaren - yan odanızda yüksek sesle, bağırış çağırış ve kahkaha eşliğinde oturan çalışma arkadaşlarınız varken tepkiniz nasıl olurdu? Her gün durum böyle olduğu için rahatsız olduğumu belirtmiştim zamanında kendilerine. Sesler daha çok arttığı için sonrasında yetkilimize söylemiştim, devamında toplanıp dedikodumu yapmışlar sadece. Ve müdürün bir numaralı personelleri oldukları için hiçbir şey yapılmıyor. Ben rahatsız olduğumla kalıyorum.

Ve lütfen çoğunluğa katılmıyorsan sorun sende olabilir demeyin arkadaşlar. Gerçekten yaşayan bilir, siz sürekli bir kişinin konuştuğu, diğerlerinin de sürekli onayladığı benmerkezci bir sohbet ortamında sıkılmadan ne kadar durabilirdiniz? Ha benim de illaki belli başlı hatalarım olmuştur herkeste olduğu gibi ama şu durumu yaşıyor olmamı haklı kılmıyor hiçbiri. Burada ben ne yaparsam suç olurken, bana yapılan şeyleri ben yaptığımda ortalık kaosa dönebilecekken hala derdimi anlatamıyor olmayı, anlatsam da anlaşılamıyor olmayı kaldıramıyorum gerçekten. Aralarında sorun yaşadığım biri var ve diğerleri de onun etkisinde kaldığı için topluluğa ayak uyduramayan ben gibi görünüyorum. ben yerimde oturup işlerime bakmayı tercih ediyorum, keşke hepsi yapsa da kendi odalarından oraya toplanıpta rahatsızlık vermeseler. sürü En fazla 1 yıl daha buradayım, tamam dayandım diyelim ama bu yaşadıklarım ve çektiklerimle mi kalacağım diyorum bazen.. Siz olsanız ne yapardınız?

Canım yapacak birseyin kalmamış ki seni ti ye cekmiyolar sık dişini bir sene daha :( Allah sabır versin

Yani yapacak birşey yok gibi geldi. Sonuçta uyarmissiniz da.. zor durum is yerinde huzursuz olmak..varsa en üste gidin

Ramazanda bile derken ne alaka anlamadım Ramazanda sohbet muhabbet gülüşme vs olmaz mı ?
herkesin odası ayrı, sabah 08:00 'de başlayan mesai eşliğinde birleşerek olması sizce de normal mi? benzer durumu yaşamazsınız umarım. mevcut baş ağrımla ne olduğumu anlayamadım çünkü ben. Olayı da farklı yere çekmeyin isterseniz, ne demeye çalıştığım gayet açık. Ama pardon, konulardan cımbızla kelime çekip illa konu sahibine zıt düşen bir fikir beyan eden kitledensiniz sanırım. Eleştiriye açığım ama '' ne alaka, anlamadım'' tarzı üslup ile değil.

herkesin odası ayrı, sabah 08:00 'de başlayan mesai eşliğinde birleşerek olması sizce de normal mi? benzer durumu yaşamazsınız umarım. mevcut baş ağrımla ne olduğumu anlayamadım çünkü ben. Olayı da farklı yere çekmeyin isterseniz, ne demeye çalıştığım gayet açık. Ama pardon, konulardan cımbızla kelime çekip zıt fikir beyan edecek kitledensiniz sanırım.
Sizde sadece sizi pohpohlayacak kosulsuz size hak verecek yorumlar almak icin baslık acan tayfadansınız sanırım ?
Ramazan diye basa basa belirtende sizsiniz cekilmesini istemediginiz konuları belirtmeyin o zaman
Ayrıca
Benzer durumları sıkca yasıyorum ancak ben medeni insan gibi odalarına gidip arkadaslar biraz sessiz olurmusunuz diye ricada bulunabiliyorum ve insanlarda tavrıma saygı gösterip seslerini nispeten azaltabiliyor sizede tavsiye ederim bıkmadan usanmadan uyarabilirsiniz

herkesin odası ayrı, sabah 08:00 'de başlayan mesai eşliğinde olması sizce normal mi? mevcut baş ağrımla ne olduğumu anlayamadım. Olayı da farklı yere çekmeyin isterseniz, ne demeye çalıştığım gayet açık. Ama pardon, konulardan cımbızla kelime çekip zıt fikir beyan edecek kitledensiniz sanırım.

işyerinde azınlık durumunda isen yani herkes gülüp eğlenirken sen bundan haz etmeyen tek kişi isen o zaman kusura bakma bir şekil dayanmak durumundasın.
ayrıca şu yorumun ile ilgili de alıntı yaptığın arkadaş ile şöyle aynı düşünüyorum, bir rahatsızlığın varsa hep var millet ramazan geldi ay susalım mı diyecek?? konu başlığı bu minvalde itici duruyor.

herkesin odası ayrı, sabah 08:00 'de başlayan mesai eşliğinde birleşerek olması sizce de normal mi? benzer durumu yaşamazsınız umarım. mevcut baş ağrımla ne olduğumu anlayamadım çünkü ben. Olayı da farklı yere çekmeyin isterseniz, ne demeye çalıştığım gayet açık. Ama pardon, konulardan cımbızla kelime çekip illa konu sahibine zıt düşen bir fikir beyan eden kitledensiniz sanırım. Eleştiriye açığım ama '' ne alaka, anlamadım'' tarzı üslup ile değil.

Bu uslup ile iş arkadaşlariniz ilede konuşuyorsaniz,neden dişlandiğiniz belli oldu. Ofis ortami, diğer odadan ne kadar ses gelebilir ki? Toplanilsa bile, bir süre sonra millet dağiliyor çalişmak için.

Ve ciddiye alinmak istiyorsaniz, sağlam argüman sunun. Ramazani kendinizi daha mağdur göstermek için kullanmayin.

ramazansa size ramazan belki başka dine inanıyorlar?
neden insanları bişeylere zorlamaya kalkıyorsunuz?

başka dine inanması bana ya da başkasına saygı duymayacağı anlamına mı geliyor? ayrıca konu bu değil, şunu yazarken ciddi misiniz gerçekten? çıkarımlarınıza cidden şaşkınım şuan.

Mune Mune konu başlığını değiştirme durumum var mı sayın Mod'um? Konuyu çekecekleri başka bir alan yaratacağımı bilsem koymazdım bu başlığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma Oğuzhan Uğur ve tayfası geldi.

Bu uslup ile iş arkadaşlariniz ilede konuşuyorsaniz,neden dişlandiğiniz belli oldu. Ofis ortami, diğer odadan ne kadar ses gelebilir ki? Toplanilsa bile, bir süre sonra millet dağiliyor çalişmak için.

Ve ciddiye alinmak istiyorsaniz, sağlam argüman sunun. Ramazani kendinizi daha mağdur göstermek için kullanmayin.

Odalar normal duvar değil, sonradan yapılan gayet ses geçiren türden. Ben içerisinde bulunmadığım hiçbir durum hakkında hüküm vermem, açılan hiçbir konuya acaba ne yakalarım odaklı bakmıyorum, iyi ki de bakmıyorum şuan çok iyi anladım.
Geçenlerde bir konu vardı, konu sahibesi boşanma sürecindeki eşi ile yakınlaştığı için bayağı bir topa tutulmuştu. Ben o zaman net gördüm eleştiri ile acımasız yorum arasındaki farkı..

Neyse, eleştirileriniz kabulüm, ama benim üslubumdan önce lütfen dönüp kendinizin yazdığına bakın. Sevgiler

Konunun Ramazan ayıyla alakası yok. Ramazan diye kimse kimseye farklı bir şekilde davranmak zorunda değil. Ancak iş yeri kuralları vardır, insanların birbirlerini rahatsız etmemesi sadece iş yerinde değil, her yerde önemlidir. Üstelik bu hareketler sizin çalışmanızı, konsantre olmanızı etkiliyorsa, elbette haklısınız. O zaman uyarırsınız, dinlemiyorlarsa gereken yere şikayetinizi yaparsınız, vs... Ancak konuya yanlış yerden giriyorsunuz. Sonuçta oruçlu olup olmamanız sadece sizi ilgilendiren, sizin yükümlülüğünüz olan, kimsenin size karşı ekstra bir sorumluluk geliştirmesine gerek olmayan bir konudur.

Konunun Ramazan ayıyla alakası yok. Ramazan diye kimse kimseye farklı bir şekilde davranmak zorunda değil. Ancak iş yeri kuralları vardır, insanların birbirlerini rahatsız etmemesi sadece iş yerinde değil, her yerde önemlidir. Üstelik bu hareketler sizin çalışmanızı, konsantre olmanızı etkiliyorsa, elbette haklısınız. O zaman uyarırsınız, dinlemiyorlarsa gereken yere şikayetinizi yaparsınız, vs... Ancak konuya yanlış yerden giriyorsunuz. Sonuçta oruçlu olup olmamanız sadece sizi ilgilendiren, sizin yükümlülüğünüz olan, kimsenin size karşı ekstra bir sorumluluk geliştirmesine gerek olmayan bir konudur.
Amacım polemik yaratmak değildi kesinlikle. Ama tahammül seviyesinin sıfırlarda olduğunu bir kez daha gördüm forumda, üzüldüm. Ve dediğiniz gibi sanırım yanlış yerden girdim, hatamı had bildirme odaklı olarak değil de gerçekten anlamam için gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Ve evet saygı genele yayılması gereken, her zaman sahip olmamız gereken bir olgu ama bu ay inanan inandığı için, inanmayanlar da saygı duyduğu için ayrı bir öneme sahip benim için bu açıdan yazdım yoksa kimsenin bir şeyini sorgulamak haddime değil. tekrar teşekkürler yorumunuz için.

Amacım polemik yaratmak değildi kesinlikle. Ama tahammül seviyesinin sıfırlarda olduğunu bir kez daha gördüm forumda, üzüldüm. Ve dediğiniz gibi sanırım yanlış yerden girdim, had bildirme odaklı yazsaydınız bu ayrıma varamayabilirdim, teşekkür ederim.

Ve evet saygı genele yayılması gereken, her zaman sahip olmamız gereken bir olgu ama bu ay inanan inandığı için, inanmayanlar da saygı duyduğu için ayrı bir öneme sahip benim için bu açıdan yazdım yoksa kimsenin bir şeyini sorgulamak haddime değil. tekrar teşekkürler yorumunuz için.
Polemik yaratmak için yazdığınızı düşünmemiştim ama bakış açınızın yanlış olduğunu düşündüm. Elbette insanların inançlarına karşı saygılı olmalıyız. Bana göre bu hakaret etmemek, dalga geçmemek, inancını yaşamasına engel olmamaktır. Size göreyse farklı olabilir. Bunları konuşabiliriz, birbirimizi anlamaya çalışabiliriz. Farklı düşünüyoruz diye birbirimizi yiyecek halimiz yok.

İş yerinde kakara kikiri durumları zor, hele bir de anlaşamadığın insanlar olunca iyice batar. Ramazan olunca farklı davranmazlar tabi sen burada belki de oruçlusun ve belki başın ağrıyor gelen sesler bunu ikiye katlıyor ve bir kahve bir ağrı kesiciyle yatıştırma şansın olmuyor bunu anlatmaya çalışmış olabilirsin. İçlerinde seni anlayacak birisi varsa tekrar tekrar uyarabilirsin. Ya da yetkiliye konuş rahatsız olduğunu bir kez daha bildir gerekirse odanı değiştir öyle bir imkan varsa

İş yeri zaten stresli bir ortam. Bırakın da insanlar eğlensin. Ne var bunda? Robot gibi her saniye sessiz olunmaz ki! Siz de katılın arada onlara. Hem vakit daha çabuk geçer hem de sivrilmemiş olursunuz.

Back
X