ran kedisi (persian)besleyenler

darned

Bir kuş gelse yüreğimin ucuna konsa
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
4.172
2.082
773
merhaba arkadaşlar uzun bir bekleyişten sonra sonunda benimde bir iran kedim oldu daha önce çok normal kedi besledim halada beslemekteyim ama iran kedileri hakında pek fazla bilgim yok sadece veterinerimizin söylediği kadar eğer aramızda bu kedileri besleyenler varsa lütfen bilgi paylaşımında bulunabilirlermi bu arada kedim henüz birbuçuk aylık ve kafesinde durmayı sevmiyor sureklı mıyavlıyor kanepenın uzerınde uyumak istiyoropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Pardon !

Kafes derken, kediyi kafeste mi tutuyorsunuz yani kilitli o kısmı anlamadım? Eğer öyle ise bu eziyettir, değilse de ben yanlış anlammışımdır umarımda öyledir.

ıranlar hassastır. Gözleri özellikle yavru iken mikroplara çok açık olup enfeksiyon riski fazladır.

Tüyleri her gün 15-20 dakika taranmalıdır, uzun tüylü oldukları için derilerinin hava alması sağlanmalıdır yoksa deri enfeksiyo mantar vs. hastalıklar çıkacaktır.

1.5 aylık yavru, annesinden erkenden sütten kesilmiş maalesef ayrılmış, vitaminsiz kalmıştır, beslenmesine dikkat etmeli market mamalarından uzak durmalısınız. ıranlar için özel mamalar da mevcuttur.

Ayrıca ıran kedisi için google de de bin çeşit kaynak bulabilirsiniz.

Kafes mi?!!!! Kuş mu sandın sen bunu hayatım?

1.5 aylık , henüz anne sütü emmesi gerekiyordu. Markette satılan Whiskas türevi mamalardan uzak durmalı, veteriner hekiminizin önereceği profesyonel bir kitten mama kullanmalısınız. Aksi takdirde ileride bağışıklık sistemi çok zayıf kalacağından birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. İranların diğer ırklara göre çok daha hassas olduklarını göz önüne alırsak.

Kafes mi?!!!! Kuş mu sandın sen bunu hayatım?

1.5 aylık , henüz anne sütü emmesi gerekiyordu. Markette satılan Whiskas türevi mamalardan uzak durmalı, veteriner hekiminizin önereceği profesyonel bir kitten mama kullanmalısınız. Aksi takdirde ileride bağışıklık sistemi çok zayıf kalacağından birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. İranların diğer ırklara göre çok daha hassas olduklarını göz önüne alırsak.

vereliniortak Artık insanlar en basitinden bir cihaz almak için bile aylarca araştırma yaparken, bir canlıyı eve aldıktan sonra bilgi toplamak garip geldi. :1shok: Tabii hediye olarak falan gelmediyse.

böyle yazıları okuyunca yemin ederim kalbim acıyo uykularım kaçıyo beni o kedinin derdi sarıyo kendikendime senaryolar yazıyorum ne alemdedir nasıl koşullardadır ne yer ne içer daha bir sürüüü tilki dolanıyo aklımdaa.
çok küçük anne sütünden ayrıldıgı için bagışıklık sistemide çok iyi olmayacakdır iyi bakım olmadıgı takdirde sürekli hastalanacakdır. iranlar çok hassas olurlar mesala benim kedim 1 gün evde tek kalsın kendini hasta eder tavır yapar.tüy bakımı iyi yapılmazsa egzama veya mantar olur egzamada sürekli tükseder.veteriner maması yemesi gerekir royal canin in persian kedi serisi vardır onu alabilirsiniz.diğer kedilere nazaran sakinlerdir bazen evde varlıgı ile yoklugu bir olur(1 yaşından sonra ve genelde kısırlaştırıldıgında).göz bakımı şuan çok önemli akar veterinerden alacagınız solüsyunla hergün silmeniz gerekir.

ya hayır yanlış anlaşıldım galiba dün ilk günüm olduğu için veteriner dediki koyacak yerin yoksa ordada yatabılır sadece uyurken yanı gece kafese koymak istedim of kafes demişim ya tasıma cantasına işte evde baska kedilerde var zarar vermesınler dıye yanı ama odama aldım benımle yatmak ıstıyo kı oylede oldu hıc sorun cıkarmadı sadece kapıyı pencereyı kapatmak zorunda kaldım o sıcakta dısardan baska hayvan gırmesın dıye

işte buda benım şilam evimin prensesi

Pardon !

Kafes derken, kediyi kafeste mi tutuyorsunuz yani kilitli o kısmı anlamadım? Eğer öyle ise bu eziyettir, değilse de ben yanlış anlammışımdır umarımda öyledir.

İranlar hassastır. Gözleri özellikle yavru iken mikroplara çok açık olup enfeksiyon riski fazladır.

Tüyleri her gün 15-20 dakika taranmalıdır, uzun tüylü oldukları için derilerinin hava alması sağlanmalıdır yoksa deri enfeksiyo mantar vs. hastalıklar çıkacaktır.

1.5 aylık yavru, annesinden erkenden sütten kesilmiş maalesef ayrılmış, vitaminsiz kalmıştır, beslenmesine dikkat etmeli market mamalarından uzak durmalısınız. İranlar için özel mamalar da mevcuttur.

Ayrıca İran kedisi için google de de bin çeşit kaynak bulabilirsiniz.

AYNEEEEEN kaydirigubbakcemile5 :roflol:

Çok tatlıymış kediler özgür hayvanlardır öyle kapalı yerde kalamazlar koşarlar zıplarlar oyun oynarlar sonra yorulup bi köşede yatarlar opuyorumnanaktan iranlar çok hassastır bakımını hergün yapmak zorundasın taramazsan tüyleri topaklaşır aman dikkat et gözlerini düzenli olarak sil pamukla ılık kaynamış suyla çok sev ilgili davran ıslak mama al şimdi bebek ihtiyaç duyar kaliteli mamalarla beslemelisin market mamalarından uzak dur kuru mamadada kaliteliyi seçin istediğiniz zaman bna msj atabilirsiniz bu konularda bilgiliyimdirr benim için öpersinizz fındığıı Şeniz

cok tatliymis kedin ...ne yapiyor iyimi???alisabildinizmi???benimde var iran kedim bi tane....nazli gelinim diyorum ben ona....

slmlar benim de esim 7 aylik bir iran kedisi almis ...1 aydir bizde ...cok hassas cok ozel bir kedi ..ben ki tum kedilerden cok korkarim bu baska birsey...suan kedi mamasi disinda ayrica odul olarak royal canin veriyoruz ayrica bizim yediklerimizden surekli istiyor vermezsen patisi ile versene diyor cok nazik olarak...sanirim bu gidisle obazite olacak:))
ayrica onla ilgilenmezsen sonderece kuskun bir huyu var...ve her dedigimizi hizli olarak anliyor bazen konuscak diye merakla bekliyoruz...anlatacak cok ozellileri var...ama kucakta fazla durmak istemiyor...belki yeme aliskanliklari ve kural aliskanlilari hakkinda tavsiyeleriniz olabilir...birde oyuncak olarak altarnatifleriniz var mi ne almak lazim

slmlar benim de esim 7 aylik bir iran kedisi almis ...1 aydir bizde ...cok hassas cok ozel bir kedi ..ben ki tum kedilerden cok korkarim bu baska birsey...suan kedi mamasi disinda ayrica odul olarak royal canin veriyoruz ayrica bizim yediklerimizden surekli istiyor vermezsen patisi ile versene diyor cok nazik olarak...sanirim bu gidisle obazite olacak:))
ayrica onla ilgilenmezsen sonderece kuskun bir huyu var...ve her dedigimizi hizli olarak anliyor bazen konuscak diye merakla bekliyoruz...anlatacak cok ozellileri var...ama kucakta fazla durmak istemiyor...belki yeme aliskanliklari ve kural aliskanlilari hakkinda tavsiyeleriniz olabilir...birde oyuncak olarak altarnatifleriniz var mi ne almak lazim

Merhaba, çok çok dikkatli ve özenli bakılması gereken bir evcile sahip olmuşsunuz.
Devamlı mama harici gıdalar vermek bağırsak sorunlarına, ishal veya bağışık sistemi zaten zayıf olan ıran'ların hastalanmasına neden olur. Ayrıca aşırı mama vermek yani hızlı kilo alımı çok tehlikelidir yağ bağlarsa vermesi zor olacağından sağlıklı bir ömür geçirme riskinin temeli atılmış olur. Gün içinde bir çok aktivite yaptırıp oynatarak hareket etmesi sağlanmalıdır. Son yazdığım cümle özellikle kısırlaştırılmış ve/veya 2-3 yaşını bitirmiş kediler için şarttır.

Her kedinin karakteri bambaşka olduğu için kucak sevmiyor ise sevmiyordur. Bunu asla değiştiremezsiniz. Oynamak isterse gelir sizinle oynar keyfi biterse çeker gider kediler böyledir.

Yeme alışkanlığını kural olarak koymalısınız asla vermeyin alıştırmayın başka gıdaya. Kuru maması dışında haftada bir defa yaş mama yı ödül olarak verin.

Sağlıklı bir şekilde tüy kusmasına yardımcı olmak için 1 veya 2 ayda bir çim yedirin. Kediler için çim paketleri satılıyor 4-5 lira bi'şey.

Oyuncak olarak ise kediler için evde herşey oyuncaktır. Gidip 20 liraya bir oyuncak aldınız diyelim suratına bakmazlar oynamazlar sevmezlerse. Benimkileri örnek vermek gerekirse tonla oyuncağımız çeyizlerinde kaldı :) Sadece bir arkadaşımın gönderdiği ipli sallanan fare oyuncağı için çılgına döndüler ama onuda kısa zamanda paramparça ettiler. En sevdikleri oyuncak ise kağıttan yaptığım ufak toplar:) Daha kağıdı yırttığımı duydukları an tekmili birden sıraya girip bekliyor:) Yani basit şeyler ile bile mutlu edebilirsiniz onları.

Bunun harici başka sorunuz olursa yanıtlarım seve seve.

Ona uzun ve mutlu bir ömür dilerim:nazar:

Son düzenleme:
asla kediyi kafesde tutmamalısınız benimde 6 aylık iran kedim var erkek.tüm ev onun nasıl onu kafese tıkarım ayy kıyamam ona...bide eş bulsak :)

benimde mink kraliçe bir iran kedim var bebekken aldım şimdi 9 aylık.kafeste tutmayı bırakın evin bir odasına bile kapatmam evimde yanlız yaşadığım halde bu kış aylarında sadece salonda kapalı durmasın evi dolaşsın gezsin diye ve tüm odaları gezerken üşümesin diye bütün petekleri yakıyorum sadece salonu yakıp ben işteyken orda ısınabilir ama gönlüm elvermiyor evin içinde odalarda özgürce gezsin istiyorum..e tabi ay sonunda doğalgaz faturası kabarık gliyor ama olsun ona feda olsun..ben tek başıma olduğum zamanlarda tasarruf edip bir odayı ısıtıp kapımı kapardım pamuğuma kendimden cok önem verdiğimi biliyorum..kuru maması hills ve ayda bir hills konserve dışında hiçbir şey yedirmiyorum çiğ ete hayır.....

Merhabalar benimde bir iran kedim var, ama ben onu sokakta buldum, 1 aydır bende, veterınere telefonumu bıraktım kaybeden vardır dıye ama arayan olmadı, bizde vet götürüp aşılarına başladık 3,5 yasındaymıs bembeyaz maviş kocaman gözler, düğme burunlu oğlumuz oldu şimdi ama malesef sağır, tüyleri tiftik tiftik olduğundan tıras ettık onu, ama 1 haftadır evin kapısına gidip yüksek sesle bağırmaya başladı, sanırım dişi pisicik bulmam gerekıyor, 1 2 ay sonra kısırlaştırıcam vet koku bırakır eve bıle gıremezsınız dedi..

tekirdağ çorluda dişi iran varsa ziyarete geliriz yani :))

sağır dıyemı atıldı acaba bilmiyorum ama bize bir zararı yok, hatta süpürgeden korkmadığı için onu süpürebiliyorum :1:

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

kedilere sakın wiskas mama yedirmeyin çok zararlı benim 2 yaşında erkek iran kedim var kısır olduğu için royal canin kısırlaştırılmış kedi maması yiyor tavuklu o hem ona kilo aldırmıyor kediler kapalı kapıları bile sevmezler iran kedileri koltuk tepesinde uyumaya bayılır evden fazla dışarı çıkmayıda sevmezler tavuk balık falan pişince kokusunu duyup gelir hemen birazcık yer snra yemez sakindir ama birazda inatçı bide bizimki dede gibi horlar bilmiyorum sizinkilerde yapıyolar mı:D

Back
X