Kafes mi?!!!! Kuş mu sandın sen bunu hayatım?
1.5 aylık , henüz anne sütü emmesi gerekiyordu. Markette satılan Whiskas türevi mamalardan uzak durmalı, veteriner hekiminizin önereceği profesyonel bir kitten mama kullanmalısınız. Aksi takdirde ileride bağışıklık sistemi çok zayıf kalacağından birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. İranların diğer ırklara göre çok daha hassas olduklarını göz önüne alırsak.
Pardon !
Kafes derken, kediyi kafeste mi tutuyorsunuz yani kilitli o kısmı anlamadım? Eğer öyle ise bu eziyettir, değilse de ben yanlış anlammışımdır umarımda öyledir.
İranlar hassastır. Gözleri özellikle yavru iken mikroplara çok açık olup enfeksiyon riski fazladır.
Tüyleri her gün 15-20 dakika taranmalıdır, uzun tüylü oldukları için derilerinin hava alması sağlanmalıdır yoksa deri enfeksiyo mantar vs. hastalıklar çıkacaktır.
1.5 aylık yavru, annesinden erkenden sütten kesilmiş maalesef ayrılmış, vitaminsiz kalmıştır, beslenmesine dikkat etmeli market mamalarından uzak durmalısınız. İranlar için özel mamalar da mevcuttur.
Ayrıca İran kedisi için google de de bin çeşit kaynak bulabilirsiniz.
slmlar benim de esim 7 aylik bir iran kedisi almis ...1 aydir bizde ...cok hassas cok ozel bir kedi ..ben ki tum kedilerden cok korkarim bu baska birsey...suan kedi mamasi disinda ayrica odul olarak royal canin veriyoruz ayrica bizim yediklerimizden surekli istiyor vermezsen patisi ile versene diyor cok nazik olarak...sanirim bu gidisle obazite olacak:))
ayrica onla ilgilenmezsen sonderece kuskun bir huyu var...ve her dedigimizi hizli olarak anliyor bazen konuscak diye merakla bekliyoruz...anlatacak cok ozellileri var...ama kucakta fazla durmak istemiyor...belki yeme aliskanliklari ve kural aliskanlilari hakkinda tavsiyeleriniz olabilir...birde oyuncak olarak altarnatifleriniz var mi ne almak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?