Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba arkadaşlar genelde dram ve uzakdoğu filmlerini seviyorum..
Şuandan itibaren izlediğim filmleri paylaşacağım..
Belki içlerinden izlemek istedikeriniz çıkar..
Daha yenicik bu filmi izledim.. Adı " Heavenly Forest"..Ve gözyaşlarımı tutamadım
Japonya yapımı bir film,konu işlenişi o kadar hoş ki tadı damağımda kaldı..
Yönetmen: Takehiko Shinjo
Süre: 116 Dakika
Ülke: Japonya
Tüm Türler: Dram, Romantik
Senaryo: Takuji Ichikawa, Kenji Bando
Yapımcılar: Toshiya Nomura
Bu filmide tavsiye ederim..
Özelliklede drama sevenler için..
Filmin konusu aslında sıradan gibi görünüyor ama öyle değil..
Oyuncular çok ayrı bir hava katmış filme..
Kesinlikle zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum..
Film yine japonya yapımı..
Adı mı ? "I Give My First Love to You"
Yönetmen: Takehiko Shinjo
Yapım Yılı: 2009
Süre: 122 Dakika
Dil: Japonca
Ülke: Japonya
IMDB Puanı: 6.6
Tür: Dram
Konusu : Takuma Kakinouchi, çocukluğundan beri kalp sorunlarıyla hastaneye kaldırılmaktadır. Takuma ve Mayu Taneda'nın hikâyesi işte burada başlar: Hastanedeki kardiyoloğunun kızı olan Mayu ile 8 yaşında tanışan Takuma, gün geçtikçe küçük kızla arkadaş olur.
Geçen zamanla birlikte gittikçe yakınlaşsalar da; Takuma kendini kasten Mayu'dan uzak tutmaya başlar çünkü 20 yaşından sonra kalbinin daha ne kadar dayanacağını bilmemektedir. İki genç büyüdükçe ve aralarındaki bağlar güçlendikçe, hikâyeleri de çözülmeye başlayacaktır ancak Takuma, Mayu'ya sekiz yaşındayken tutamayacağı bir söz vermiştir..
Uzun zaman önce izlemiştim ama yine de eklemek istedim..
Kore severler eminim bu filmi kaçırmamıştır
So Ji-Sub mükemmel oyunculuğunu bir kez daha kanıtlamış..
İzlenmeye değer bir film..
"Only You"
Adı: Only You / Always / 직 그대만 2011
Yönetmen: Song Il-Gon
Gösterim Tarihi: 20 Ekim 2011
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular:
So Ji-Sub
Han Hyo-Joo
Kang Shin-il
Park Cheol-min
Wi Seung-bae
Jo Seong-ha
Konusu :
"Only You" eski bir boksörle görme duyusunu kaybetmiş bir kadının hikayesini anlatır.
Filmin akışı biraz durağan..
Ama ben yine çok duygusal biri olarak gözyaşlarımı tutamadım,boğazım düğümlendi..
Erkek arkadaşınızla izleyebileceğiniz tarzdan bir film..
Polis ve katillerin bitmeyen kapışmasının işlendiği bir film olduğu için eminim onlarında hoşuna gidecektir..
"Daisy"
Yapım: 2006 - GüneyKore, HongKong,
Tür: Dram, Romantik,
Süre: 110 dakika
Yönetmen: Wai Keung Lau,
Oyuncular: Gianna Jun, Woo-sung Jung, Sung-jae Lee, Ho-jin Jeon, David Chiang, Soon-cheol Yoo, Sara Bernardo Aires, Dion Lam,
Müzisyen : Shigeru Umebayashi, Kwong Wing Chan,
Görüntü Y.: Wai-keung Lau, Man Ching Ng,
Senaryo: Jae-young Kwak,
Yapımcı: Robbert Becker, Hoon-tak Jung, Ellen Chang
Unutulmayan repliği : " Üzgünüm,
İlk başta, bu sevgi dolu genç kıza yardım etmek istedim.
Bir köprü inşa ettim ve sen bana resmini verdin.
Ben papatyalar göndermeye başladım.
Ama inşa ettiğim köprü, senle ben arasındaki bir köprüye dönüştü.
Daha sonra, o gittikten sonra çok üzüldüğünü gördüm.
Bu yüzden ortaya çıktım.
Şimdi sana kalbini geri vereceğim.. "
Japon yapımı filmleri hakkındaki düşüncelerimi tamamen değiştiren filmdi..
O kadar ki günlerce etkisenden çıkamadım..
Dramanın dibidir,diziside varmış ama izlemeye elim gitmiyor kalbim kaldıramaz bir daha
Sky Of Love
Yapımı :
2007 - Japonya
Tür : Dram , Romantik
Yönetmen : Natsuki Imai
Oyuncular : Haruma Miura , Koji Seto , Yui Aragaki , Erena Mizusawa , Karina
Konusu: Evlenmek üzere olan mutlu çift Saku ve Ritsuko'nun başlarına beklenmedik bir olay gelir. Ritsuko birden bire ortadan yok olmuştur. Bu durumdan çok etkilenen Saku da sevdiceğinin peşinden doğup büyüdüğü kasabaya gider. Buraya gelince aklına yıllar öncesinin anıları ve ilk aşkı gelir. 16 yaşlarındayken okul arkadaşı Aki'ye aşık olmuştur. Aki'nin hastalanıp ölmesiyle ilişkileri bitmiştir. Geçmişte yaşadığı bu ilişkiyi düşünen Sakutaro, nişanlısının da o zamanlarda aralarında olduğu gerçeğini öğrenir. Aki, şehri terk etmekte kararlı olan Ritsukoyu yolundan çevirmeye, Onu ikna etmeye çalışacaktır. Bütün bunlar olurken şehire yaklaşmakta olan büyük bir tayfun vardır. "Dünyanın Orta Yerinde Aşk İçin Ağlıyorum" kederli bir Yukisada filmi.
Konusu: Tsubaki her sabah küçük kız kardeşinin güzel saçlarını yapmayı seven bir kızdır ama bu tür şeyler kendi tarzına uygun değildir. Lisenin Açılış Töreni gününde, en iyi öğrenci olma konusundaki başarısızlığından sonra (genellikle açılış töreninde konuşmayı o yapardı) o kendini 1. sınıfların en iyi öğrencisi olan gelmiş geçmiş en kötü, kaba adam Kyouta'nın yanında otururken bulur. Onun kötü şeyler yaptığını söylemesinin nedeni kasten Tsubaki'nin saçlarını kesmesi yüzündendir. Kyota yaptıklarını ''vücudu'' ile ödeyeceğini söyler ama Tsubaki ondan bunu saçlarını çok kısa bir şekilde kestirerek ödemesini ister. Daha sonra, Kyota beklenmedik bir şekilde Tsubaki'yi öper ve Tsubaki'ye onu bir kadın yapacağına dair yemin eder.
Filme sadece,Haruma Miura'nın olmasıyla başladım
Çok beğendim,güzel,izlenilebilir bir film..
Bazen sıkıcı gelebiliyor ama genel olarak hoştu..
"Kimi Ni Todoke"
Yapımı :2010 - Japonya
Tür : Dram , Romantik
Süre: 128 Dak.
Yönetmen : Naoto Kumazawa
Oyuncular : Haruma Miura , Mikako Tabe , Misako Renbutsu , Yuta Kanai , Natsuna Watanabe
Senaryo : Naoto Kumazawa , Rika Nezu , Karuho Shiina
Yapımcı : Takahiro Satō
Konusu: Sawako Kuronuma, Halkadaki Sadako'ya benzerliği yüzünden sınıf arkadaşları tarafından sürekli "Sadako" olarak çağırılan bir kızdır. Aslında pek öyle olduğu söylenemez, dış görünüşü yüzünden herkes ondan korkmakta ve yanlış anlamaktadır. Etrafta Sawako'nun ruhları görebildiği ve birçok kişiyi lanetleyebildiği dedikoduları yayılmaya başlamıştır. Ama okulun popülerlerinden biri olan Kazehaya'nın onunla konuşmaya başlamasıyla her şey değişir. Sawako, kendini yeni bir dünyada bulur ve birçok arkadaş edinmeye, değişik kişilerle konuşmaya çalışır.
Bu arada da yavaşça ama kesinlikle Sawako ve Kazehaya arasında tatlı bir aşk, tomurcuklanmaya başlar...
Filmi bundan 3-4 yıl önce izlemiştim ama bugün annemde bu fili seçince tekrar izledim
Film çok değişik sonuna kadar hiç bir şey anlaşılmıyor..
Başta sıkılmıştım sonra gülmeye başladım sondada minicik ağladım
Filmdeki kız çok tatlıydı bayıldımm
Tavsiye edebileceğim bir film kaçırmayın..
"Cyborg Girl"
Yapım Yılı : 2008
Süre : 115 Dakika
Dil : Japonca
Ülke : Japonya
Tüm Türler : Aksiyon, Komedi, Romantik, Bilim-Kurgu
Oyuncular:
Haruka Ayase
Keisuke Koide
Risa Ai
Yoshikazu Ebisu
Kenichi Endo
Konusu:Yapayalnız kolej öğrencisi Jiro (Keisuke Koide) 20. yaş gününü ansızın güzel bir kız (Haruka Ayase) gelene kadar yalnız kutlamaktadır. Kızla geçirdiği bir kaç saat hayatındaki en inanılmaz anlardır ve Jiro onunla tanışmış olma şansından dolayı şaşkına dönmüştür.Ama mutluluğu kız ortadan kaybolana kadar sürer.
1 yıl sonra , 21.yaş gününde Jino tekrar kıza rastlar. Kız aynı görünüyordur fakat bu kez bir şekilde farklıdır.
Jino'nun hayatını sonsuza dek değiştirecek olan aşk başlamıştır...
Gerçektende içimi acıtan filmlerin arasında..
Hiç bir zaman çocuklara kıyamıyorum..
Dünyanın en temiz,en saf varlıkları..
İzlenmeyi hakeden bir yapıt..
Kaçırmayın.
" The Boy in the Striped Pyjamas - Çizgili Pijamalı Çocuk "
Yönetmen:Mark Herman
Yapım:2008
Oyuncular: Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend
Tür: Drama
Konusu: İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen The Boy in the Striped Pyjamas, Bruno adındaki bir çocuğun gözünden anlatılan bir arkadaşlık hikayesi. Babası üst rütbeli bir asker olan Bruno, esir kampındaki yahudi bir çocukla arkadaş olur. Biri kampın güçlüler tarafında, diğeri mazlumlar tarafında olan bu iki çocuk arasında önyargılarda uzak bir ilişki başlayacak ama bu yasak dostluğun beklenmedik ve sarsıcı sonuçları olacaktır.
Hollywood romantik komedilerinden sıkıldım açıkçası, Japon ve Kore filmleri izlemedim hiç. Bir kaç tanesini yazdım not defterime, bakalım beğenecek miyim?