reddi miras!!

sudem.

sebebi hayatim yavrularim
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
227
1
96
Diğer
merhabalar! hukukcu arkadaslardan reddi miras hakkinda bilgi almak istiyorum. simdiki is ortagimizin, daha evvel kendine ait olan is yeri iflas etmis. yuklu halde borcu oldugundan, esi ve cocuklari reddi miras davasi acmislar. isin diger yonu ise, evlilikleri sadece kagit uzerinde devam ediyor. adam baska bir hanim ile yasiyor ve resmi nikahli es akrabalari ve buyuk oglu ile is yerine gelip olay cikariyorlar. daha sonrada polise, onlara siddet uyguladigi ve olumle tehdit ettigini soyleyerek sikayet ediyorlar. adam su an uc gundur ceza evinde. evvelki gun ise is yerine gelip gelirden paylarini almak istediklerini soylediler. simdi sorun su: reddi miras edildigi taktirde sadece borclardanmi sorumlu tutulmuyorlar. yani ortagimizin gelirdeki payindan talep edebilirlermi? adam olmedi sonucta. bir kac icinde cikicak ceza evinden. biraz uzun oldu kusura bakmayin. umarim durumu izah edebilmisimdir. konu hakkinda bilgi verirseniz cok memnun olurum. simdiden cok tesekkur ederim.( not: yurt disinda yasiyoruz)

Yurtdısında yasıyoruz demissiniz nerde yasadıgınızı ya da oranın mevzuatını bilmiyorum ancak ben size Türk mevzuatına göre acıklamalar yaparak yardımcı olmaya calısayım.

Birincisi redd-i miras miras bırakacak olan kisinin ölümünden sonra yapılır.Kisinin ölümünden itibaren 3 ay ölümünü sonradan ögrenen mirascılar icinse ölümü ögrendigi tarihten itibaren 3 ay icinde yapılmalıdır.Bu süreden sonra yapılan redd-i miras talepleri kabul edilmez.Redd-i miras yapılmıssa bunu yapan mirascılar murisin yani miras bırakanın terekesinin yani mal varlıgının aktif ve pasif kısmı üzerinde hak talep edemezler.Bu da demek oluyor ki borclarından sorumlu olmadıkları gibi alacaklarından ve mallarından da hak talebinde bulunamazlar.Çünkü tereke bir bütündür.Ölen kisinin hem mallarını hem de borclarını kapsar.
Sizin durumunuzda gelirinden faydalanılmak istenen kisi hayatta oldugundan ancak ve ancak mirastan feragat sözlesmesi yapılabilir.Bu sözlesme noter huzurunda yapılır.Sözlesme sonrasında hayatta bulunan yakınınızın mirascısı olmaktan feragat etmis olur ve onun ölümünden sonra da borclarından sorumlu olmaz alacaklarından pay alamazsınız.

Back
X