redüksiyon için en iyi hekim ve klinik?

yesilbeyaz87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
3
0
36
Bursa
Arkadaşlar merhaba,
ilk kez klomen kullanımında üçüz gebe kaldım.
bu gebelikte risklerin çok yüksek olmasından dolayı birisini aldırmak istiyoruz.
bu işlem için istanbulda en iyi profesör ve en iyi klinik/hastane neresidir?
ve ayrıca bu işlemde diğer bebeklerinde gitmeme oranı % kaçtır ortalama?
konu hakkında acil yardım ve cevaplarınızı bekliyorum.
ilgilenen arkadaşlar için şimdiden çok teşekkürler...

banada önermişti doktorum redüksiyonu.. çok zorlanırsın,erken doğum olur dedi.. bu kadar çok istemişken çocuk sahibi olmayı; nasıl birinden vazgeçebilirdim ki.. vazgeçmedim de.. redüksiyonun anlamı benim için "sen,bana ve kardeşlerine zarar verebileceğin için,seni istemiyoruz " demek... çok zorlanırsın dediler;doğurana kadar gezdim, erken doğurursun dediler;37.haftamda *kendi isteğimle* doğurdum... allaha çok şükür;1 yaşına getirdim bile.. şimdi bakıyorum da,doğru karar vermişim diyorum.. hangisinden vazgeçebilir ki insan.... amacım sizi etkilemek değil ama redüksiyon konusu hep içimi sızlatır.. seçim sizin tabi.

Benide çok korkuttu doktorlar çok riskli gebelik dediler birini alalım dediler ama yapmadım
Yasiyacaklarsa hepsi beraber yasasınlar dedim çok dua ettim evet gebeliğim kötü gecti kusma bulantı ama hepsine katlandım yeterli bebeklerim iyi olsun 33 haftalık dogum yaptım şükür saglık sorunları yoktusadece gelişim ve kilo almak için kaldılar kuvozde
Şimdi 1,5 yasindalar ve her baktığımda acaba hangisi gidecekti reduksiyon yatırsaydım diyorum
Rabbim doğru karar vermeni nasip etsin kolay hamilelik geçirirsin inşallah

ben üçüz başlayan gebeliğimi iki devam ettirmeme rağmen 6 aylık hamileyken erken doğum yaptım ve aylarca küvez yolu bekledim şimdi ikizlerim yanımdalar ama birini redükte ettirmek zorunda kaldım iyikide yapmışım yoksa hepsini birden kaybedecektim zaten ikisini kurtulması tıp mucizesi
ben izmirde kent hastanesinde prof namık demir e yaptırdım çok isabetli bir karar olmuş çok iyi bir dr ama oldukça pahalı 2 yıl evvel 1000 lira artı muayene ve ilaçları ödemiştik
başka redüksiyon yaptıran iki tanıdığım daha var birisi gayet başarılı oldu ikizleri yanında diğeri redükte işleminden 2 hafta sonra bir bebeğini daha kaybetti şimdi tek oğlu var
Allah sizinde yardımcınız olsun inşaallah herşey yolunda gider sağlıkla bebeklerinizi kucaklarsınız

ben üçüz başlayan gebeliğimi iki devam ettirmeme rağmen 6 aylık hamileyken erken doğum yaptım ve aylarca küvez yolu bekledim şimdi ikizlerim yanımdalar ama birini redükte ettirmek zorunda kaldım iyikide yapmışım yoksa hepsini birden kaybedecektim zaten ikisini kurtulması tıp mucizesi
ben izmirde kent hastanesinde prof namık demir e yaptırdım çok isabetli bir karar olmuş çok iyi bir dr ama oldukça pahalı 2 yıl evvel 1000 lira artı muayene ve ilaçları ödemiştik
başka redüksiyon yaptıran iki tanıdığım daha var birisi gayet başarılı oldu ikizleri yanında diğeri redükte işleminden 2 hafta sonra bir bebeğini daha kaybetti şimdi tek oğlu var
Allah sizinde yardımcınız olsun inşaallah herşey yolunda gider sağlıkla bebeklerinizi kucaklarsınız

cevap için çok teşekkür ederim. umarım herşey yolunda gider.

Arkadaşlar merhaba,
ilk kez klomen kullanımında üçüz gebe kaldım.
bu gebelikte risklerin çok yüksek olmasından dolayı birisini aldırmak istiyoruz.
bu işlem için istanbulda en iyi profesör ve en iyi klinik/hastane neresidir?
ve ayrıca bu işlemde diğer bebeklerinde gitmeme oranı % kaçtır ortalama?
konu hakkında acil yardım ve cevaplarınızı bekliyorum.
ilgilenen arkadaşlar için şimdiden çok teşekkürler...

benimde dördüzdü...2 si redüksiyonla gitti. evet çoğul gebelik riskleri çok fazla ama doğuranda çok.. bir tarafım benim de pişman hayırlısı neyse o ... ben ESKİŞEHİR DEYİM.. PROF. DR.TURGAY ŞENER yaptı benim redüksiyonumu.. Türk perinatoloji derneği başkanı..aslında ben kadıköy acıbadem e gelecektim.. ama ordakiler Turhay beyi önerdiler.. o zaten bizim hocamız dediler...Türk perinatoloji derneği başkanıymış

zgemi-Prof.Dr. K.Turgay ENER Web Sayfas

Bu konu tabi ki tartışılır,ancak tecrübesi,tavsiyesi olanlar da fikirlerini beyan ederler,
Ben şahsen herşeyi düşün,taşın diye tavsiye edebilirim,kendim redüksiyon tecrübesi yaşamadım çünkü,
ancak ikizlerimin ayrıntılı usg takibini yapan riskli gebelik uzmanı olan bir doktorumuz var,harika biri,konusunda da oldukça uzman,onu tavsiye edebilirim,

Dr.Mehmet AYGÜN Erasmus Kadn ve reme Sal Merkezi

banada önermişti doktorum redüksiyonu.. çok zorlanırsın,erken doğum olur dedi.. bu kadar çok istemişken çocuk sahibi olmayı; nasıl birinden vazgeçebilirdim ki.. vazgeçmedim de.. redüksiyonun anlamı benim için "sen,bana ve kardeşlerine zarar verebileceğin için,seni istemiyoruz " demek... çok zorlanırsın dediler;doğurana kadar gezdim, erken doğurursun dediler;37.haftamda *kendi isteğimle* doğurdum... allaha çok şükür;1 yaşına getirdim bile.. şimdi bakıyorum da,doğru karar vermişim diyorum.. hangisinden vazgeçebilir ki insan.... amacım sizi etkilemek değil ama redüksiyon konusu hep içimi sızlatır.. seçim sizin tabi.
Merhabalar; çok zaman geçmiş aradan ama yine de yazmak istedim umarım dönüş yaparsınız☺️ Sizin üçüz müydü eğer öyleyse hepsi ayrı keselerde miydi ? Benim de şu an üçüz gebeliğim var tüp bebek, iki embriyodan biri bölündü ve üçüz oldular ikisi aynı keseyi paylaşıyor bu da tehlikeli bir durummuş doktorumuz redüksiyon önerdi bende hiç istemiyorum ama çok da korkuyorum yanlış karar verip sonuçlarının kötü olmasından siz bana belki bir umut olursunuz 🙂

Back
X