Bebek Beslenmesi reflü olabilir mi ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SensiZ_mi_asLa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2014
50
15
38
35
Kütahya
Merhaba anneler ogluk 4 gun sonra 3.ayi bitirip 4.aya girecek gaz problemimiz var kolikmiyiz bilmiyorum.sorunumuz bebegim kusuyor yani emdikten sonra gazini cikarttiktan sonra biraz cikariyor sonra kucaga alirken gezdirirken filan kustugu oluyor birde yatirdigimda onune oyuncak asiyorum onlarla oynarken tepiniyo o siradada kustugu oluyor.reflu belirtileri neler benim bebegimde reflu olabilirmi yada emdikten sonra harket ettirdikcemi kusuyor bilgilerinizi paylasirsaniz memnun olurum

Fazla bir bilgim yok etraftan duydugum kadariyla reflu olan bebek cok fazla kusuyor sizin dediginiz kusma normal bir kusma

Benim bebeğimde kusuyor altını emzirmeden önce almaya çalışıyorum mesela emziripte alırsam butun emdiğini kusuyor çunku çok hareketli dediğin gibi kucağa alınca kusuyor hıçkırık tutunca kusuyor sık emzirmemeye çalışıyorum çok ağlamadığı surece doktorum bebek reflusu dedi 9.aya kadar geçermiş geçmez ise ilaç tedavisine başlıyorlarmış bebekler sutu en az 2 buçuk saatte sindiriyorlarmış gerçekten 3 yada 4 saatte bir emerse kusmuyor ve gaz yonundende daha rahat oluyor tabi uyanıkken mümkün değil o kadar saat aç kalmıyo.

Evet aglamaya baslayinca anca emerlerse sakinliyorlar.bende 2 aaatte emzirmwye calisiyorum ama uyanikken mumkun olmuyo zar zor 1 bucuk saati anca dayanabioruz emmeden.insanin kafasindada sutum azmi gelio acaba cabuk mu acikio diye gelio :)

Canım doktorumuz bana az kusması icin emzirfikten sonra yaklasik 20 30 dakika dik tutmami soyledi gercektende oyle dik tutunca az kusuyor. Gazini cikaramadigi icin kusarmiş bebek. Fiskirarak kusmuyorsa normal. Boyle esksi yogurt gibi geliyor.
Ama cok fazla fiskirararak süt cikartirsa o zaman ya idrar yolu enfeksiyonu olurmus yada bebek usuturmus canım

Evet aglamaya baslayinca anca emerlerse sakinliyorlar.bende 2 aaatte emzirmwye calisiyorum ama uyanikken mumkun olmuyo zar zor 1 bucuk saati anca dayanabioruz emmeden.insanin kafasindada sutum azmi gelio acaba cabuk mu acikio diye gelio :)
yok canım ben sutumun yettiğine eminim bence seninki de yetiyordur doktorda dedi zaten fazla dayanamazlar emmek ister dedi uyuyunca iyi ama tabi 3 saat falan uyursa bebekler emdiklerinin 3 te 2 sini kusarlar dedi geçen gün ebede bana başka bir doktorda kilo alımında gelişiminde bir sorun yoksa sorun değil kusması demişti.

yok canım ben sutumun yettiğine eminim bence seninki de yetiyordur doktorda dedi zaten fazla dayanamazlar emmek ister dedi uyuyunca iyi ama tabi 3 saat falan uyursa bebekler emdiklerinin 3 te 2 sini kusarlar dedi geçen gün ebede bana başka bir doktorda kilo alımında gelişiminde bir sorun yoksa sorun değil kusması demişti.
Aynen banda ayni seyleri soylediler. :super:

Kilosu gelisimi cok guzel hatta ilk 500 gr onden gidioruz haftasina gore masallah diyimde yine reflu olabilirmi diye endiselendim.yatorinca kusmasi geldimi huysuzlasiyo kaldiriyom nolduki diye agiz dolusu kustugu oluyo umarim bisi yoktur yinede bi druna goturucem

Iste garip sesler cikariyor agizlarindan yuz ifadelerinden belli ediyorlar kusacaklarini. Çok endiselenme normal boyle kusması 4. Aydan sonra rahatlayacagiz insallah doktor bana oyle dedi. Gazı olunca kusuyorlar. Sen yjne sor için rahat etsin. :)

Benim bebeğimde kusuyor altını emzirmeden önce almaya çalışıyorum mesela emziripte alırsam butun emdiğini kusuyor çunku çok hareketli dediğin gibi kucağa alınca kusuyor hıçkırık tutunca kusuyor sık emzirmemeye çalışıyorum çok ağlamadığı surece doktorum bebek reflusu dedi 9.aya kadar geçermiş geçmez ise ilaç tedavisine başlıyorlarmış bebekler sutu en az 2 buçuk saatte sindiriyorlarmış gerçekten 3 yada 4 saatte bir emerse kusmuyor ve gaz yonundende daha rahat oluyor tabi uyanıkken mümkün değil o kadar saat aç kalmıyo.
benim kızımda aynı şekilde uzun süre uyuyup 3 -4 saatte bir emdimi ya çok az kusuyor ya da hiç kusmuyor, ama uyanıkken yarım saatte bir meme istiyo, bazen fışkırtarak kusuyor yatak yorgan üst baş bazen halılarıma kadar ıslatıyor. bizede doktorum 2 saatte bir emzir dedi ama çok agladığı zamanda veriyorum napim :(

Back
X