• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflüden kaynaklı gaz sancısı

attorney06

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2024
256
129
23
29
Merhabalar,

1 ay 4 günlük bebeğimde pazardan beri inanılmaz bir gaz sancısı var. Gazını çıkartsa da rahatlamıyor. Kakası da pazardan beri günde 1 kereye düştü. Doktor kaka için normal dedi. Sab simplex damla verdi. Damla sayesinde gaz çıkartıyor ama o gaz sancıları gelince yavrum mahvoluyor. Reflü yatağında yatabiliyor anca ya da kucakta hafif dik pozisyonda. Ağzından hafif süt de geliyor kusuyor bazen. Hıçkırığı da çok oluyor. Reflüden kaynaklı gaz olabiliyormuş sanırım. Belirtileri nedir? Yaşayan var mı?

Reflü baslı basına da karın ağrısı yapabilir. Benim kızımda da reflü vardı. O da çok kıvranırdı. Önce reflü ilacı verdiler. Kızımın geçmedi ilaçla. Çoğu bebeğin geçer bu arada. Bir daha reflü mamasına başladık biz. Öyle rahatladı benimki

Reflü baslı basına da karın ağrısı yapabilir. Benim kızımda da reflü vardı. O da çok kıvranırdı. Önce reflü ilacı verdiler. Kızımın geçmedi ilaçla. Çoğu bebeğin geçer bu arada. Bir daha reflü mamasına başladık biz. Öyle rahatladı benimki
Sadece anne sütü alıyor. Mamaya mı başlamak gerekiyor ki acaba? Ctesi doktora da gideceğiz

sab si plex kullandık biz de. 6 saat arayla günde 4 kez verdim ve saatlerini kaçırmamaya çalıştım. ilk 100 gün hiç kesmedim.

reflü bizde de çok vardı. yatağının kafa kısmının altına battaniye koyup yükselttim. hala arada çıkarıyor sütü ama tabii ki o eski krizler kalmadı. gaz sorunu da 3.aydan sonra sıfıra düştü

Merhabalar,

1 ay 4 günlük bebeğimde pazardan beri inanılmaz bir gaz sancısı var. Gazını çıkartsa da rahatlamıyor. Kakası da pazardan beri günde 1 kereye düştü. Doktor kaka için normal dedi. Sab simplex damla verdi. Damla sayesinde gaz çıkartıyor ama o gaz sancıları gelince yavrum mahvoluyor. Reflü yatağında yatabiliyor anca ya da kucakta hafif dik pozisyonda. Ağzından hafif süt de geliyor kusuyor bazen. Hıçkırığı da çok oluyor. Reflüden kaynaklı gaz olabiliyormuş sanırım. Belirtileri nedir?
Kızımda reflülü gazlı kolik bi bebekti.Reflü için ya reflü maması (aptamil sma da vardı)vereceksiniz .Ya da her emzirme sonra bebelac thickener vereceksin demişti doktorum.Anne sütü çok akışkan olduğu için reflülü bebek hemen çıkartıyormuş.Thickener emzirmenin hemen üstüne verildiği için kıvam koyulaştırıcı özellikte .Sağıp biberonla veriyorsanız yine thickener ekleniyor.Ayrıca kusması çoktu diye 2 çeşit şurup vermişti.Bunları bi sorun doktorunuza.Ayruca yatağının baş kısmı tarafını hafif yükselttim.Beslenme sonrası hemen yatırmadım .Kucağımda dik tuttum.Gaz için kimyon rezene gibi çaylar içtim.Kimyonu kızımı da içirdim.bebek büyükçe reflü sorunun yavaştan azalacak

Back
X