regl nasil kesebilirim veya nasil geciktire bilirim

muserliebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
108
0
46
İstanbul
15 yaşındayım regl bu sene okul doneminin ilk haftasinda oldum sonra her ay duzenli devam etti fakat annem ilk oldugumu biliyo dahasini bilmiyo cok cekindigim icin ped bile kullanmiyorum hâla peceteyle.. olduklarimda haberleri olmaz .. her neyse buhafta sonu ankaraya gitmemiz gerek suan olmamam lazim ama belim felan agrimaya basladi nasil geciktire bilirim ? Yada oldugum an kesebilirim ? -tesekkurler

15 yaşındayım regl bu sene okul doneminin ilk haftasinda oldum sonra her ay duzenli devam etti fakat annem ilk oldugumu biliyo dahasini bilmiyo cok cekindigim icin ped bile kullanmiyorum hâla peceteyle.. olduklarimda haberleri olmaz .. her neyse buhafta sonu ankaraya gitmemiz gerek suan olmamam lazim ama belim felan agrimaya basladi nasil geciktire bilirim ? Yada oldugum an kesebilirim ? -tesekkurler

Vücudunla veya hormonlarınla oynama. Bu gayet normal bir sürec. O yumurtaların kanla atılması lazım. Peçete kullanmaktan da vazgec, mikrop kaptırırsın. Çekinecek veya utanılacak bir durum değil bu.

canımmmm 15 yaşındasın bence adet olmamış olsan bu anormal olmaya başlardı... annenle paylaşmalısın bunda utanılacak ne var ki :)
bende hatırlıyorum da ilk olduğm zaman kendim bile kabullenememiştim niyeyse akla gell :D

Vücudunla veya hormonlarınla oynama. Bu gayet normal bir sürec. O yumurtaların kanla atılması lazım. Peçete kullanmaktan da vazgec, mikrop kaptırırsın. Çekinecek veya utanılacak bir durum değil bu.

canımmmm 15 yaşındasın bence adet olmamış olsan bu anormal olmaya başlardı... annenle paylaşmalısın bunda utanılacak ne var ki :)
bende hatırlıyorum da ilk olduğm zaman kendim bile kabullenememiştim niyeyse akla gell :D

Iste istemeden cekiniyorum :( ilk oldugum zamani biliyo ama dahasini bilmiyo

Kardesim..bak kardeşim diyorum çünkü benden epey küçüksün..eski konularına bir göz attımda yaptığın şeyler hiç normal değil..
tıpkı reglnin kesilmesini istemen gibi..
Psikolojik destek alman gerektiğini düşünüyorum..kendine yazık ediyorsun..sorun neyse paylaş sevdiğin insanlarla..

Henüz 15 yaşındasın sakın hormonlarınla oynama eğer şimdi adetin kesilsin diye ilaç vb türler içip adetin kesilirse öbür ay kanaman daha çok olur,ayrıca peçete vb maddeler sakın kullanma başına büyük dert alırsın yani mikrop kaptırırsın ve ömür boyu mantar,iltihap gibi kaşıntılı hastalıklarla uğraşırsın ayrıca annenden çekinmene gerek yok ben ilk adet oldugum zaman hemen koşup anneme söyledim anne ben adet oldum diye.

Canım adet gördüğünü biliyorsa bitmiştir zaten biliyormuş adet gördüğünü. Ömür boyu olacak olan doğal bişey bu çekinme :) Ayrıca bunca zaman pedsiz nasıl idare ettin, korkunç bir durum :26:
Ah ah anılarım canlandı birden. Ben de ilkimde çok üzülmüştüm, kendimi öyle zavallı hissetmiştimki. Çocukluktan çıktığım için :( Anneme söylemek çok zoruma gitmişti. 13 yaşımdaydım ben hey gidi günler.
Canım sakın vücudunun dengesini bozma, marketten ped al onu kullan kimse bişey diyemez ki sana.:ssz:

15 yaşında çok güzel genç bir kadın olmuşsun ve bundan utanıyorsun...doğanın sana bahşettiği en güzel özellik sana yük gibi geliyor ama böyle hissetmenin suçlusu sen değilsin...

japonyada kızlar regl olunca anneler ne yapar biliyormusun??? kızının kendisi gibi regl olmuş arkadaşlarını ve annelerini toplar kutlama yaparlar buna "mina matsuri" denir...oysa bizde utanılır, "kirlenmek" denir kadın regl olduğunda tüm kutsal şeylerden uzak durur hatta bazıları bebekleri kucağına almaz daha biiir sürü şey...kaçımız marketten rahatça ped alabiliyoruz..

erkekler sünnet olduğunda nasıl utanmıyor şaşaalı törenlerle kutlanılıyorsa sen de utanmamalısın...

sakın geciktirmeyle falan uğraşıpta gelişimini bozma ileride çok ama çok pişman olabilirsin annen seninle konuşmuyorsa sen onunla konuş pede ihtiyacın olduğunu söyle ve sağlığını bozma...peçete falan hem hijyenik değil hem de kazalara yol açabilir ...

Kardesim..bak kardeşim diyorum çünkü benden epey küçüksün..eski konularına bir göz attımda yaptığın şeyler hiç normal değil..
tıpkı reglnin kesilmesini istemen gibi..
Psikolojik destek alman gerektiğini düşünüyorum..kendine yazık ediyorsun..sorun neyse paylaş sevdiğin insanlarla..
Sevdigim veya yakin hissettigi insanlar yok , kesilmesino yola cikcagimiz icin istiyorum zorlanirim hemde cok zaten pecete.. :/

15 yaşında çok güzel genç bir kadın olmuşsun ve bundan utanıyorsun...doğanın sana bahşettiği en güzel özellik sana yük gibi geliyor ama böyle hissetmenin suçlusu sen değilsin...

japonyada kızlar regl olunca anneler ne yapar biliyormusun??? kızının kendisi gibi regl olmuş arkadaşlarını ve annelerini toplar kutlama yaparlar buna "mina matsuri" denir...oysa bizde utanılır, "kirlenmek" denir kadın regl olduğunda tüm kutsal şeylerden uzak durur hatta bazıları bebekleri kucağına almaz daha biiir sürü şey...kaçımız marketten rahatça ped alabiliyoruz..

erkekler sünnet olduğunda nasıl utanmıyor şaşaalı törenlerle kutlanılıyorsa sen de utanmamalısın...

sakın geciktirmeyle falan uğraşıpta gelişimini bozma ileride çok ama çok pişman olabilirsin annen seninle konuşmuyorsa sen onunla konuş pede ihtiyacın olduğunu söyle ve sağlığını bozma...peçete falan hem hijyenik değil hem de kazalara yol açabilir ...
Ablam felan annrmlerle cok rahat konusur bi ben boyleyim nedenini bilmiyorum ama cok utaniyoru m://

Canım adet gördüğünü biliyorsa bitmiştir zaten biliyormuş adet gördüğünü. Ömür boyu olacak olan doğal bişey bu çekinme :) Ayrıca bunca zaman pedsiz nasıl idare ettin, korkunç bir durum :26:
Ah ah anılarım canlandı birden. Ben de ilkimde çok üzülmüştüm, kendimi öyle zavallı hissetmiştimki. Çocukluktan çıktığım için :( Anneme söylemek çok zoruma gitmişti. 13 yaşımdaydım ben hey gidi günler.
Canım sakın vücudunun dengesini bozma, marketten ped al onu kullan kimse bişey diyemez ki sana.:ssz:

Ilk oldugumda zorunlu soyledim aslinda ilk ona soylemedim de taki bi sabah yataga gecene kadar sonra ilk defa olmus ki o zaman soydm..hla peceteyle idare ediyorum nasil kullanilcana dayr fikrim bile yok

ciddi anlamda spor yap bir kaç gün süresi azalıyor yürüyüş yapmanı tavsiye edebilrim bende işe yarar.

Annenden çekinmene hiç gerek yok.
Utanılacak bir durum değil boş yere vücuduna eziyet etme sakın.
Ped kullanmalısın. Nasıl kullanacağının videosu bile vardır reklamlarda bile
gösteriyor. Hiç kendine eziyet etme. Bu sağlıklı olduğunun göstergesi mutlu olmalısın:34:

Ilk oldugumda zorunlu soyledim aslinda ilk ona soylemedim de taki bi sabah yataga gecene kadar sonra ilk defa olmus ki o zaman soydm..hla peceteyle idare ediyorum nasil kullanilcana dayr fikrim bile yok

Canım internette aradım net bir açıklama ve resim bulamadım ama affınıza sığınarak yazıyorum. Bir markete git ve kanamanın durumuna göre uzun, kısa, kanatlı, kanatsız, kalın, ince vs hangisi hoşuna giderse al bitane ped. Kimse garipsemez gayet normal hijyenik bir ürün.
Adet için olan pedleri reklamlarda görmüşsündür ama bunun gibiler mesela.:
http://img.alibaba.com/photo/737718828/Sterile_woman_sanitary_pad.jpg

Onlar poşetin içinde ayrı ayrı poşetlerde oluyor. Onu aç resimdeki gibi yayarak, altında uzun bant olur onu çek ve yapışkan yerini külodunda tam ortaya getir kanın geldiği yere pedin ortası gelecek şekilde. Zaten oraya denk gelen bölge külotta ayrı dikişli olur pedin de ona göre olur. Kanatlıysa kanatların yapışkanlarını da çek ve alta katlayarak yapıştır. İşte bu kadar basit peçeteyle uğraştığına değmez, hem peçete parçalanır da. Farkındayım saçma bi yorum oldu ama sana ped kullanımını anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur. Şakaya gelmez bu iş canım, hemen ped al kendine adetini geciktirme :) :7:

annen tahmin ediyodur ki hangi dönemde adet oolduğunu..belli olur yani o sinirinden ,davranışlarından..

her adet döneminde herkese söylemene gerek yok zaten ama bunu saklamana da gerek yok..

ped kullanırsan Ankara'da rahat rahat gezebilirsin hem..marketten ped al ve kullanmaya başla..3 en fazla 4 saatte bir duruma göre değiştirirsin..

peçeteyle ömür mü geçer kuzum ya , eziyet etme kendine..

Ayrıca takdir ettim seni , nasıl söylemeden durabiliyosun annene..ben adet dönemimde o kadar çok mızmızlanırım ki anneme..:37:

herkesin burnundan getiririm,zaten btün haftam yatmakla geçer :23:

Back
X