Regl ve Burun estetigi

Restlessoblivion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
144
25
48
31
Selam herkese, ameliyat olan arkadaslara bi sorum olacak. Bi ay sonra ameliyat olacagim.
Benim adet dönemim fazla sancili geçiyor, ve sadece antienflamatuar ilaçlar biraz hafifletiyor agrilarimi. Ameliyattan 10 gün önceside bu tür ilaçlar kullanmak yasakmis. Regl dönemimde tam olarak ameliyattan 5/6 gün öncesine denk geliyor. Ayni problemi yasayan varmi ? Yada ameliyat'a regl döneminde giren varmi ? Nasil geçiyor sonrasinda?

Hayirli günler.

Regl donemind denk getirmek pek tercih edilmiyor cunku regl durumunda odem fazla oluyor burnunun sislikleri daha fazla olur arti basini cok egmemen egilip dogrulmaman gerekir malum o durumda kontrol etmen vs..zor olur..ben ameliyata girdigimde sin gunuydu ama uzadi ve degistirmem vs..zor oldu yani onunla o telasede ugrasmak kotu oluyor ama olan 3 tane arkadasimda o donemd rast geldi imkansiz degil yine okursunda zor olur o olur yani
Ilaclara gelince ameliyatin oncesindeki 10 gun kan sulandirici ilac alinmamasi gerekiyor kullandigin ilaclari bilemiyorum eger kan sulandiriyosa almaman lazim

Regl donemind denk getirmek pek tercih edilmiyor cunku regl durumunda odem fazla oluyor burnunun sislikleri daha fazla olur arti basini cok egmemen egilip dogrulmaman gerekir malum o durumda kontrol etmen vs..zor olur..ben ameliyata girdigimde sin gunuydu ama uzadi ve degistirmem vs..zor oldu yani onunla o telasede ugrasmak kotu oluyor ama olan 3 tane arkadasimda o donemd rast geldi imkansiz degil yine okursunda zor olur o olur yani
Ilaclara gelince ameliyatin oncesindeki 10 gun kan sulandirici ilac alinmamasi gerekiyor kullandigin ilaclari bilemiyorum eger kan sulandiriyosa almaman lazim

Tesekürler cevabin için. Evet doktorum'da söylemisti, kan sulandirici et antienflamatuvar türü almamam gerekiyormus.. Adet geciktirici bi ilaç biliyomusun ? tek çözüm o görünüyor

Eczanelerde var geciktirici tatile giderken kullanmistim bi iki ay duzenini bozuyor ama mecbur olunca aliniyor ben eczacidan istemistim vermisti istersen bi danis yada internetten arastir hangisi az yan etki yapiyosa onu alirsin

Bir tane agri kesici yetiyorsa bence doktora sor illaki bi çözüm vardır boşuna hormonları bozma.
Cunku 10 gun az bi sure degil 1 tane hapın etkisi kalmaz

Bir tane agri kesici yetiyorsa bence doktora sor illaki bi çözüm vardır boşuna hormonları bozma.
Cunku 10 gun az bi sure degil 1 tane hapın etkisi kalmaz

Tesekkürler canim önerin için haklisin ama özellikle sordum ilacimin ismiyle ve o süre içinde almamam gerektigini soyledi, parasetamol harici ilaçlar kullanmamam gerekiyormus, oda pek etkili olmuyor :/ Sorun sadece o'da degil, ameliyat gunu regl olursam sonrasida zor geçebilir. Sanirim fazla egilmemek gerekiyormus mesela, ped filan degistirmek zor olucak.. Dogum kontrol hapiyla geciktirmem sakincalimi onu soracagim yarin doktoruma, baska çare yok ..

Merhaba,ben regl oldum ertesi gün ameliyata girdim.Değiştirme şansım yoktu maalesef doktorum morarma fazla olabilir dedi.Çok az bir morluğum ve şişliğim oldu hemen 2-3 güne indi.Bence bir diğer dezavantajı kan kaybı faLa olduğundan halsizlik olabiliyor ben anestezeden geç ayıktım.Onun dışında her hangi bir sıkıntım olmadı.

Merhaba,ben regl oldum ertesi gün ameliyata girdim.Değiştirme şansım yoktu maalesef doktorum morarma fazla olabilir dedi.Çok az bir morluğum ve şişliğim oldu hemen 2-3 güne indi.Bence bir diğer dezavantajı kan kaybı faLa olduğundan halsizlik olabiliyor ben anestezeden geç ayıktım.Onun dışında her hangi bir sıkıntım olmadı.
Tskler paylastigin için, tedirgindim baya bu konuda. Bide verdikleri ilaçlar kanamayi azaltiyor diye okudum bi yerde, dogrumu bu ?

Back
X