Reglde İshal ve Mide Bulantısı

sevvvvaalalalla

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
6
Merhaba ben 25 yaşındayım.
Reglimin ilk günleri hep sancılı geçer ama bu son 1-2 senedir hep
ilk gün şiddetli mide bulantısı kusma
ishal başladı. ilk iki gün ağzıma ne alsam midemi çıkartıyorum.
herkeste böyle mi? ne yapabilirim bunun için.

Herkes öyle değil ama öyle olduğu evreler var. Hormonal sanırım.

mide bulantısı yasamadım hiç ama ben de regl olduğumda ishal olurum hep. doktora sorduğumda fazla olan hormonların bağırsağa kaçtığını ve bu yüzden olduğunu söyledi. sağlıksız bir durum değil yani. su tüketimine önem verin.

Ben yaşıyordum hatta ünide bayıldım bir kez inanılmaz yoğun ve sancılı geçerdi. Kaç kere de doktora gittim evlenince geçer dediler elbette geçmedi. Evlendikten sonra da gittim problem görmediler. O dönemleri evde geçirmek evden çıkmamak isterdim. Geçen sene doğum yaptım sezaryen oldum ağrılarım o kadar azaldı ki. Kusma durumum bitti. Sadece başım ağrıyor ve olma hissi vardır ya o şekilde sızlıyor. Ben yapacak bir şey bulamamıştım maalesef

benim de ağzımda tat olmuyor bulantı oluyor bir garipsiyor 2 3 gün önceden. öncedn yoktu hic böyle şeylerim yeni yeni oluyor anlamadım

Benim de aynıydı 19 20 yaşımda daha da şiddetliydi asla geçmeyen kramplar kusma ishal hepsi bir arada oluyordu şuan 22 yaşındayım en az 1 yıldır hiç yaşamadım neden oldu bilmiyorum. Doktor olabilir demişti bana

üniversitedeki ev arkadaşım da aşırı sancılı ve mide bulantılı geçirirdi regl dönemini. doktorlar ona da normal deyip gönderirdi. seneler sonra cinsel ilişki sırasında da sürekli ağrı yaşayınca, laparoskopi yapıldı ve endometriozis olduğu tespit edildi. laparoskopi sonrasında ağrıları geçti ama tekrarlayan bir durummuş. ağrınız aşırı şiddetliyse, bence başka doktorlara da gitmekte fayda var. normal bir ağrıysa, bir çok kadında oluyor. o yüzden ısı bantları vs bir sürü ürün var piyasada. regl öncesinde bu arada progesteron yükselir ve kabızlığa sebep olur. azalmasıyla birlikte de regl oluruz ve düşmesiyle birlikte bağırsak hareketleri bozulabilir. bu da normal. ben de genelde regl öncesinde kabız, reglden 1-2 öncesiyle birlikte de kabızlık geçer daha sık ya da daha kolay tuvalete çıkarım. hafif mide bulantısı olduğu da olur. ama aşırı şiddetli, evden çıkmanızı engelleyecek boyuttaysa ağrılar kusmalar ishal bence mutlaka üstüne düşün

`