Reglim 2 ay gecikti.

dogas138

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
1
0
1
21
Herkese merhaba. 15-19 Agustos arasi son reglimi oldum. Korunmasiz iliskim de 20 Eylul'de oldu her ne kadar geri cekilme de olsa biraz endiselendik ve henuz yeni evli oldugumuz icin ben gidip Ella kullandim. Yine de bir turlu regl olmuyorum ve cok gergindim. Miratech'in 5li testinden aldim 1i gecersiz 3u negatif 1i de silik cizgili sonuc verdi. (Sayet kimyasal hamilelik varsa hcg seviyem henuz dusmus olamaz o yuzden hastaneye gitmedim.) Silik cizgi sonucunu gordukten birkac saat sonra tekrar denedigimde negatif sonuc aldim sizce hamile olabilir miyim? Lutfen doktora git disinda bir seyler soyleyin pazartesiye randevu aldim ama simdiden icimi rahatlatmak istiyorum. Gecikme disinda hicbir belirtim yok. Gecikmeye sebep olacak bir de kilom var.

Hamile değlsiniz büyük ihtimalle. Kullandığınız hap geçikme yapmış olabilir hormonlu bir hap sonuçta.

Ella gecikme yapabiliyo, bende 23gun gecikmistim. Youtubeda adet masaji var onu deneyin en kisa zamanda olursunuz

Herkese merhaba. 15-19 Agustos arasi son reglimi oldum. Korunmasiz iliskim de 20 Eylul'de oldu her ne kadar geri cekilme de olsa biraz endiselendik ve henuz yeni evli oldugumuz icin ben gidip Ella kullandim. Yine de bir turlu regl olmuyorum ve cok gergindim. Miratech'in 5li testinden aldim 1i gecersiz 3u negatif 1i de silik cizgili sonuc verdi. (Sayet kimyasal hamilelik varsa hcg seviyem henuz dusmus olamaz o yuzden hastaneye gitmedim.) Silik cizgi sonucunu gordukten birkac saat sonra tekrar denedigimde negatif sonuc aldim sizce hamile olabilir miyim? Lutfen doktora git disinda bir seyler soyleyin pazartesiye randevu aldim ama simdiden icimi rahatlatmak istiyorum. Gecikme disinda hicbir belirtim yok. Gecikmeye sebep olacak bir de kilom var.
Merhaba ben araştırmacı doktor, insan embryo gelişimi ve embriyonik kök hücre uzmanıyım. Bu sayfada olma sebebim siz anne adaylarına en sağlıklı bilgileri bu konunun biyolojik bilim uzmanından öğrenmeniz ve tıp doktorunuz ile ortak hareket etmenizdir. İlk bilgi verdiğim konu fertilizasyonu takip eden süreçte hangi zaman diliminde evde idrar testi yapabilirim konusu idi. İkinci konu olarak bu son teknoloji Ella gibi hapları seçmiş, ana başlık olarak bilgi verecektim. Ancak forum çok karışık başaramadım. Sizin gibi bilgi almak isteyen kişilere bakarken de yazınızı gördüm. Bu hapların çalışma mekanizmalarını bilmek son derece önemlidir. Ertesi günü hapları hamileliği önlemez, bu haplar yumurta folikülleri oluşma, bu foliküllerden birinin seçilerek olgunlaşması sürecinden sonra olgunlaşan yumurtanın serbest kalmasını engeller( yumurta çatlama deniyor) böylece serbest kalan yumurtayı bekleyen sperm ölür. Sperm yaşama süreci 5 ile 7 gündür. Bu süreçte yumurta serbest kaldığında sperm ile fertilize edilecektir. Hamileliğin ilk belirtisi regl döneminin olmamasıdır. Şayet Ella zamanında yumurtanın serbest kalmasını önlerse bu görülmez. Ancak ilişki yumurtanın serbest kaldığı gün yada serbest kaldığı 12 ile 24 saatlik süreçte olursa Ella etki etmez. Fertilizasyonu takip eden 9 ile 12. günde görülen kanama 200-300 hücrelik embryonun implantasyonu, yerleşmesi kanamasıdır. Adet gününüzden bir kaç gün önce olur. Adet görülmezse, gecikmeyi takip eden bir ve iki haftalık süreçte idrar testi doğru sonuç verir. Beta hcg arttıkça artık teşhis doktor tarafından konur, çünki ev testleri yüksek beta hcg yi de yakalayamaz(hook effect)
Bugün sanırım sonucu aldınız. Güzel günler dilerim.

Ella gecikme yapabiliyo, bende 23gun gecikmistim. Youtubeda adet masaji var onu deneyin en kisa zamanda olursunuz
Merhaba sizinle bir şey paylaşmak istiyorum partnerimle korunmasız ilişki yaşadık fakat hiç bir şekilde içime boşalma olmadı ve ilk 24 saat içerisinde ( ertesi gün sabahında) ella hapı kullandım eczacı önleyeceğini söyledi kullandıktan bi kaç gün sonra kahverengimsi leke geldi ve ara kanamalarda oldu bir kaç kez bu belirti olarak normalmiş şeklinde araştırdım Benim reglim normalde de düzenli değil yani 2 ayda bir olduğum da oluyor ancak şuan reglim bir aya yakın gecikti göğüslerimde ağrı tarzında sıkınca hassasiyet falan şuanda yüksek ve regl olacak gibi bir ağrım var son bi kaç gündür kasıklarımda ve belimde ilişki gerçekleşeli bir ayı geçti bi kaç güne regl olmazsam test yapmayı düşünüyorum bir bilginiz varsa yada tahmininiz yardımcı olabilir misiniz çünkü çok kötü durumdayım ve yaptığım şeyden çok pişmanım

Merhaba sizinle bir şey paylaşmak istiyorum partnerimle korunmasız ilişki yaşadık fakat hiç bir şekilde içime boşalma olmadı ve ilk 24 saat içerisinde ( ertesi gün sabahında) ella hapı kullandım eczacı önleyeceğini söyledi kullandıktan bi kaç gün sonra kahverengimsi leke geldi ve ara kanamalarda oldu bir kaç kez bu belirti olarak normalmiş şeklinde araştırdım Benim reglim normalde de düzenli değil yani 2 ayda bir olduğum da oluyor ancak şuan reglim bir aya yakın gecikti göğüslerimde ağrı tarzında sıkınca hassasiyet falan şuanda yüksek ve regl olacak gibi bir ağrım var son bi kaç gündür kasıklarımda ve belimde ilişki gerçekleşeli bir ayı geçti bi kaç güne regl olmazsam test yapmayı düşünüyorum bir bilginiz varsa yada tahmininiz yardımcı olabilir misiniz çünkü çok kötü durumdayım ve yaptığım şeyden çok pişmanım
Ertesi günü hapı korunma yöntemi değildir. Lütfen partneriniz uygulasın koruma yöntemini. İlaç alıp hormonlarınızı mahvediyorsunuz. Gecikmesi normal çünkü hormonlarınız alt üst durumda.

Merhaba sizinle bir şey paylaşmak istiyorum partnerimle korunmasız ilişki yaşadık fakat hiç bir şekilde içime boşalma olmadı ve ilk 24 saat içerisinde ( ertesi gün sabahında) ella hapı kullandım eczacı önleyeceğini söyledi kullandıktan bi kaç gün sonra kahverengimsi leke geldi ve ara kanamalarımda oldu bu belirti olarak normalmiş şeklinde araştırdım Benim reglim normalde de düzenli değil yani 2 ayda bir olduğum da oluyor ancak şuan reglim bir aya yakın gecikti göğüslerimde ağrı tarzında sıkınca hassasiyet falan şuanda yüksek ve regl olacak gibi bir ağrım var son bi kaç gündür kasıklarımda ve belimde ilişki gerçekleşeli bir ayı geçti bi kaç güne regl olmazsam test yapmayı düşünüyorum bir bilginiz varsa yada tahmininiz yardımcı olabilir misiniz çünkü çok kötü durumdayım ve yaptığım şeyden çok pişmanım
Ertesi günü hapı korunma yöntemi değildir. Lütfen partneriniz uygulasın koruma yöntemini. İlaç alıp hormonlarınızı mahvediyorsunuz. Gecikmesi normal çünkü hormonlarınız alt üst durumda.
Gerçekten çok haklısınız öleceğimi bilsem asla kendime bunu yapmam ancak sonuçlarının böyle olacağını vs bilmiyordum tecrübesizdim yani umarım dediğiniz gibidir

Gerçekten çok haklısınız öleceğimi bilsem asla kendime bunu yapmam ancak sonuçlarının böyle olacağını vs bilmiyordum tecrübesizdim yani umarım dediğiniz gibidir
Umarım öyledir. Ertesi günü hapı diye geçiyor ama ertesi günü alınmamalı. İlk 2 3 saat içinde alınsaydı daha etkili olabilirdi. Ancak test yaparsanız çıkar gebelik testi yapıp emin olun bence

Umarım öyledir. Ertesi günü hapı diye geçiyor ama ertesi günü alınmamalı. İlk 2 3 saat içinde alınsaydı daha etkili olabilirdi. Ancak test yaparsanız çıkar gebelik testi yapıp emin olun bence
umarım rahatsız etmiyorum ama içime kurt düştü erken gebelik testini sabah açken yaptım ama ilk idrarım değildi bi kaç saat sonra idrarım çok yoktu yinede yaptım kesin negatif çıktı fakat farkettim ki göğüs ucumda soyulma var buda gebelik belirtisi yazıyor ve ağrılarım hala var acaba ella etkisi mi hala hormonlar yüzünden mi yoksa test mi yanlış anlayamıyorum psikolojik olarak hiç iyi değilim acaba kuruntu mu yapıyorum

umarım rahatsız etmiyorum ama içime kurt düştü erken gebelik testini sabah açken yaptım ama ilk idrarım değildi bi kaç saat sonra idrarım çok yoktu yinede yaptım kesin negatif çıktı fakat farkettim ki göğüs ucumda soyulma var buda gebelik belirtisi yazıyor ve ağrılarım hala var acaba ella etkisi mi hala hormonlar yüzünden mi yoksa test mi yanlış anlayamıyorum psikolojik olarak hiç iyi değilim acaba kuruntu mu yapıyorum
1 ay gecikmişsiniz. Olsaydı çıkardı mutlaka testte kopkoyu şekilde

1 ay gecikmişsiniz. Olsaydı çıkardı mutlaka testte kopkoyu şekilde
Ya normalde de düzenli regl olan birisi değilim fakat en son eylülün ortalarına doğru regl olmuştum bu kadar gecikince ilaçtan mı acaba ve bu ağrılar neden böyle şiddetli bunlar beni çok korkutuyor hastaneye de gidemiyorum malesef ailemin öğrenmemesi gerekiyor psikolojim çok kötü ve çok pişmanım zaten ilk ilişkimdi kendime zarar vermekten korkuyorum

Ya normalde de düzenli regl olan birisi değilim fakat en son eylülün ortalarına doğru regl olmuştum bu kadar gecikince ilaçtan mı acaba ve bu ağrılar neden böyle şiddetli bunlar beni çok korkutuyor hastaneye de gidemiyorum malesef ailemin öğrenmemesi gerekiyor psikolojim çok kötü ve çok pişmanım zaten ilk ilişkimdi kendime zarar vermekten korkuyorum
Hastaneye tek başınıza gidebilirsiniz ailenizin bilmesine gerek yok zaten kadın hastalıkları ve doğum bölümüne sadece hamile olan kadınlar gitmiyor. Adı üstüne kadın hastalıkları 😂

Hastaneye tek başınıza gidebilirsiniz ailenizin bilmesine gerek yok zaten kadın hastalıkları ve doğum bölümüne sadece hamile olan kadınlar gitmiyor. Adı üstüne kadın hastalıkları 😂
Çok haklısınız ama eğer gebe çıkarsam bu kayıtlarda gözükür ve her türlü ailem öğrenir

Aileniz e nabız hesabınıza bakmıyorsa düzenli olarak öğrenmezler ki zaten hamile değilsiniz büyük ihtimal
Sabah tekrar test yapıp olmazsa hastaneye gideceğim dediğiniz gibi çünkü bu korkuyla yaşanmıyor ağlamamı durdamıyorum kendimi çok suçlu hissediyorum ilgilenip yazdığınız için teşekkür ederim

Ben sizi tekrar rahatsız ediyorum özür dilerim ama ben şuan regl olduğumu düşünüyorum regl ağrısı ve hissiystı zaten var kanamam da var ama çok aşırı değil ve çok koyu renkli de değil sabah yaptığım test negatif çıktı ilk ama şimdi baktım birazcık çizgi belirmiş silik bundan korkmam gerekir mi ama kırmızı çizgi mor gibi olmuş ve yanında oluşan silik yer biraz bozuk gibi acaba beklediği için falan mıdır

Back
X