Ya bilmiyorum bana cok normal gibi geldi. Bir de eger ki cocugunuz otizmli ise terapist nasil 4 yasina kadar toparlayabiliyor anlamis degilim. Bence terapistinizi bir gozden gecirin. Ben de ikizler var ve su an 26 ayliklar. 50 civari kelime dagarciklari var ikili cumle kurmuyorlar. Oglum disariya ciktiginda butun kepcelere, trenlere, otobuslere ve ucaklara bakip el salliyor. Istisnasiz butun ucaklara bay bay diyor.
Kizim icin kresten ERGO terapiye goturun isterseniz dediler. Sebepleri de kardesi disinda baska bir cocukla oyun oynamamasi. Yemeklerde asiri secici davranmasi, duyu hassasiyetinin olmasi zaman zaman (bebekliginden beri var). Hala tuvalet egitimleri yok ama kreste 3 kere bez degistirirken ustune cisini yapmis ve bunun farkina varmamis sanki normal bir durummus gibi karsilamasi ama bana gore beze yaptigi icin normal geliyor anlamadim bu kismi. Kaldi ki evde hic yasamadim boyle bir durum ama dolu beze asla cisini ve kakasini yapmaz. Bir de parmak uclarina basarak yuruyormus zaman zaman dediler. Bir de sinirlenince kendi kafasina vuruyor bir iki kere ama o kadar sert ve hizli degil.
Yani bilemiyorum, her turlu doktara goturecegim ve doktor ergo terapiye gidin derse tabikide gotururum. Bence biraz kendinizi rahatlatmaya bakin. Velev ki bir sorun var diyelim napacaksiniz, cocugunuz sizin elinizdekini verip yenisini alamayacaginiza gore, kabullenmekten baska bir care yok. Ben de mesela surekli gozlemdeyim ama benim tahminim benim kizim sadece ice donuk bir karaktere sahip. Yani bir durum varsa da elimizden gelen destegi yapmaktan baska care kalmiyor. Butun duygulari kenara birakip onumuzdeki duruma odaklanmak zorundayiz gibi dusunuyorum ben.
Bir de bazi yetilerini kaybetmek derken baya baya kaybediyorlar. Kaldiki 18 ayliktan itibaren de kendini belli ederdi mutlaka.