Resimli- Ne oldugunu bilmedigim bocege care geziyorum

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.125
7.360
358
Merhaba KK nin titiz hatunlari,

Baslarda cok dikkat etmemistim ancak banyomda minik minik bocekler goruyorum. Gozle bile gorulemeyecek kadar kucuk olan bocekleri resimledim. Nasil bir yontemle kurtulabilirim yardimlarinizi bekliyorum.
Oncelikle genel durumu ozetleyeyim. Almanya da yasiyorum, oldukca nemli, rutubetli oluyor burasi.
Orumcek falan cok fazla cam, kapi acinca evin ahalisi gibi oluyorlar. Bocektir, haserattir bu konuda cok titizim ve hic hoslanmam.
Ilk olarak klozetin kenar duvarlarinda ve dus yapilan kisimda gordum. Kuvet kisminda bugun rastlayinca camdan mi yoksa burda tavanlarda havalandirma var ordan mi giriyor bilemedim. Cok minikler ve renkleri neredeyse duvar ile ayni. Misafir tuvaletinde de gordum orda cam yok ama. 2 kez mutfagimin duvarinda, bir kezde abstellraum/turkcesi depo oluyor galiba (evin icinde bir bolum) gordum. Yatak odasi ve salonda yok.

Bunlari yazarken bile kasiniyorum, cok acayip huyluyumdur. Bunlardan nasil kurtulabilirim, cok hizli hareket ediyorlar. ucup ucmadiklarindan henuz emin degilim. Valla ne bulursam ustlerine pissss diye sikiyorum.
her yeri havalandirip, temizliyorum buna ragmen kurtulamadigim bu bocekler icin tavsiyelerinizi bekliyorum.
13287983_10154267681624525_1877194045_o.webp 13288476_10154267681554525_579202758_o.webp

Nem ve rutubet yüzünden oluyordur. Güve gibi ama küçüklerinden. Gördüğün yerleri çamaşır suyuyla sil.
Bir de nemi ve küfü önleyen özel boya ile boya.

Tesekkur ederim. güve boyle mi gozukuyor, kiyafetleri falan yiyen bu bocek degil mi. ayy cok kotu.
basta bit zannettim sonra toz bocekleri oluyormus acaba onlardan mi dedim.

bu nemde olur

evde nem yüksek galiba

yaz oraya da gelirse bol bol evi kurutmaya bak

banyo vs yapılınca deliğin kenarına su birikip kalıyorsa kurula

banyoyu surekli havalandiriyorum. Kuru birakmaya calisiyorum her yeri.
Buralara yaz gelmiyor ama cami acip temiz hava girip kurumasini sagliyorum. Tesekkur ederim.
Ev biti diye bir sey varmis bu insanlara gecer mi?

banyoyu surekli havalandiriyorum. Kuru birakmaya calisiyorum her yeri.
Buralara yaz gelmiyor ama cami acip temiz hava girip kurumasini sagliyorum. Tesekkur ederim.
Ev biti diye bir sey varmis bu insanlara gecer mi?

yok geçmez

buna ev biti denmez ama sık görülür

insana falan bir şey yapmaz

çok canlı bir böcek de değil

azıcık darbe ile de ölür

tamamen nem ile alakalı

çok olduğu yerleri belirleyip nem engelleyici boya yapabilirsiniz belki duvar içinden falan nem geliyordur

yine yoğunlaştığı yerleri kısa süreli çözüm saç kurutma makinası elektrikli soba gibi bir şeylerle biraz kurutun

yok geçmez

buna ev biti denmez ama sık görülür

insana falan bir şey yapmaz

çok canlı bir böcek de değil

azıcık darbe ile de ölür

tamamen nem ile alakalı

çok olduğu yerleri belirleyip nem engelleyici boya yapabilirsiniz belki duvar içinden falan nem geliyordur

yine yoğunlaştığı yerleri kısa süreli çözüm saç kurutma makinası elektrikli soba gibi bir şeylerle biraz kurutun

Evimiz kira cikma durumumuz var, tasinirsam bu sefer sorup bakacagim, kuf karsiti boyatacagim falan.
Tekrar tesekkur ederim.

Bunlar bahar aylarında çoğalıyorlar diye biliyorum bizdede oluyor. Maalesef bir çözüm bulamadık temizlikten sonra kesiliyor sonra yeniden ortaya çıkıyorlar.

bir yildir oturuyorum burda, ilk zamanlar cok dikkat etmemistim ancak her mevsimde varlardi. Yani pasakli biride degilim, dikkat ettikce gozume batiyor. haftada iki gun buyuk temizlik yapiyorum. Aglamak geliyor suan icimden, internette arastirdikca huylandim.

597"]bir yildir oturuyorum burda, ilk zamanlar cok dikkat etmemistim ancak her mevsimde varlardi. Yani pasakli biride degilim, dikkat ettikce gozume batiyor. haftada iki gun buyuk temizlik yapiyorum. Aglamak geliyor suan icimden, internette arastirdikca huylandim.[/QUOTE]
Pasaklı olmakla ilgisi yok ki bunun. Bende çok araştırdım ya wc ve banyolarda oluyor. Ne yaptıysak hepsi geçici çözüm oldu :( Bunlar yüzünden sürekli kimyasala maruz kalıyorum o değil.

597"]bir yildir oturuyorum burda, ilk zamanlar cok dikkat etmemistim ancak her mevsimde varlardi. Yani pasakli biride degilim, dikkat ettikce gozume batiyor. haftada iki gun buyuk temizlik yapiyorum. Aglamak geliyor suan icimden, internette arastirdikca huylandim.

aynen o deterjanlari solumaktan bir hal oldum .

Merhaba KK nin titiz hatunlari,

Baslarda cok dikkat etmemistim ancak banyomda minik minik bocekler goruyorum. Gozle bile gorulemeyecek kadar kucuk olan bocekleri resimledim. Nasil bir yontemle kurtulabilirim yardimlarinizi bekliyorum.
Oncelikle genel durumu ozetleyeyim. Almanya da yasiyorum, oldukca nemli, rutubetli oluyor burasi.
Orumcek falan cok fazla cam, kapi acinca evin ahalisi gibi oluyorlar. Bocektir, haserattir bu konuda cok titizim ve hic hoslanmam.
Ilk olarak klozetin kenar duvarlarinda ve dus yapilan kisimda gordum. Kuvet kisminda bugun rastlayinca camdan mi yoksa burda tavanlarda havalandirma var ordan mi giriyor bilemedim. Cok minikler ve renkleri neredeyse duvar ile ayni. Misafir tuvaletinde de gordum orda cam yok ama. 2 kez mutfagimin duvarinda, bir kezde abstellraum/turkcesi depo oluyor galiba (evin icinde bir bolum) gordum. Yatak odasi ve salonda yok.

Bunlari yazarken bile kasiniyorum, cok acayip huyluyumdur. Bunlardan nasil kurtulabilirim, cok hizli hareket ediyorlar. ucup ucmadiklarindan henuz emin degilim. Valla ne bulursam ustlerine pissss diye sikiyorum.
her yeri havalandirip, temizliyorum buna ragmen kurtulamadigim bu bocekler icin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Eki Görüntüle 1837486 Eki Görüntüle 1837488

Pek cok bocege care olan borik asit pudra şekeri karisimini oneririm.

Eczanede satilan(tabi orada var mi bilemiyorum) borik asiti alip birebir oranda pudra sekeri ile karistirip alüminyum folyo uzerine az az koyup gorundugu yerlere koyuyorum. Yavas yavas kayboluyorlar.

Pek cok bocege care olan borik asit pudra şekeri karisimini oneririm.

Eczanede satilan(tabi orada var mi bilemiyorum) borik asiti alip birebir oranda pudra sekeri ile karistirip alüminyum folyo uzerine az az koyup gorundugu yerlere koyuyorum. Yavas yavas kayboluyorlar.

duvarda geziniyor bunlar sivi halde mi oluyor bu karisim, bulabilirsem deneyecegim tesekkur ederim.

duvarda geziniyor bunlar sivi halde mi oluyor bu karisim, bulabilirsem deneyecegim tesekkur ederim.
Elbet asagi inerler :))

Toz halde bulunuyor, pudra sekerine benziyor. Sağlığa zarari yok ustelik. Krem yapiminda falan kullaniliyormus borik asit. 2-3 TL gibi bir fiyati var burada. Bocek ilacindan daha ucuz...

Umarim bir an once kurtulursunuz :)

Elbet asagi inerler :))

Toz halde bulunuyor, pudra sekerine benziyor. Sağlığa zarari yok ustelik. Krem yapiminda falan kullaniliyormus borik asit. 2-3 TL gibi bir fiyati var burada. Bocek ilacindan daha ucuz...

Umarim bir an once kurtulursunuz :)
bunlar hep tavanda ya da duvarda geziyor. hic zeminde gormedim, havalara bakmaktan belki de yerdekileri gormedim.
tablet seklinde amazonda satiliyor, toz halinde de varmis. Tekrar tesekkur ederim.

Back
X