RESİMLİ sahur , iftar sofralarımızı paylaşalım:)))

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.487
773
36
hadi kızlar sohur iftar sofralarımızın resimlerini paylaşalımmmmmmmm :nazar: bismillahirrahmenirrahimmmmmmmmm:nazar:

resim yükleyemedim ama ben:ssz:

tarhana corbası
fırında tavuklu patates
mantı
yogurtlu semiz otu
salata,karpuz
yalancı profitol,dondurma

2 kişilik mütevazi saoframız:21:

Eklentiler

• $sofra.webp
    $sofra.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 356
çok değilmi canım iki kişiye
bak ben dün naptım biz 4 kişiyiz :1:
100 gr kadar belkide biraz fazladır etten sac kavurması yaptım
2 kase kadar tarhana ev tarhanası tabbiisi
küçük bi tabak marul salatası yaptım
eşimde tulumba tatlısı almış yarısnı da kaynımgile verdim biz yemeyelim diye :1:
eşime alma kola zararlı derken yine almış bende bir bardak içtim:30::30:
bugünde davetliyiz erken başladık:56::56::56::56::56:

çok değilmi canım iki kişiye
bak ben dün naptım biz 4 kişiyiz :1:
100 gr kadar belkide biraz fazladır etten sac kavurması yaptım
2 kase kadar tarhana ev tarhanası tabbiisi
küçük bi tabak marul salatası yaptım
eşimde tulumba tatlısı almış yarısnı da kaynımgile verdim biz yemeyelim diye :1:
eşime alma kola zararlı derken yine almış bende bir bardak içtim:30::30:
bugünde davetliyiz erken başladık:56::56::56::56::56:

ohh bizimkinede hep et olsa süper olcak:39::39::39:

eline saglık aysemm:16:

hepsindende yedik bişia rtmadı vala bi mantı arttı onuda sahurda yedik tekrar da bu akşam ne yapcam biliyorum patlıcanlı bişi yapcam ama ne yapsam ki acaba:44:

bugünkü menüm:

tavuksuyuyla yogurt çorbası(tel şehriyeli)
fırında sebzeli karnı yarık(uydurmasyon yaptım anlatıcam cok leziz oldu)
bulgur pilavı
salata,karpuz
meyve dondurma vs:)) yatana kadar yemege devam:1:

sebzeli karnı yarık.........(hiçbiyerde görmedim duymadım bu benim uydurmasyonum sanırım:42::46::1:)

patlıcanları soydum bıcakla kesikler attım kızartırken patlamasın yağ die:)) bütün olarak iyce kızarrttım.. sonra onları fırın tepsime aldım ortalarını actım ,çatallada ezerek tabak gb yaptım... sonra onları kızarttıgım tavada soğan,biber,RENDELENMİŞ PATATES(evet rendelenmiş patates benim uydurukum oluyo sanırım:1:) küp küp dogranmış domatesleri bi güzel kavurdum sonra ateşi kapatınca kekik,nane,karabiber,kırmızı toz biber attım tuzunuda atıp bi karıştırdım... karnıyarıkların (patlıcanalrın) içine bu harcı doldurdum......sonracıma harcı hazırladığım tavada salca yağı az kavurup su koydum su kaynayıp salçalı su olunca tuzunu attım ve karnıyarıklarımın üzerine döktüm baya koydumki iyce pamuk gb pişşin die... sonra fırına attımmm cok yüksek isiya almadım 200derecede kaynayana kadar kaynayınca suyu 150ye indirdim baya bi durdu... 45 dakka felan... zaten herşey pişik ama biz patlıcanı cok pişmiş seviyoruz die baya tuttum fırında...sonra üzerine birer dilim domates koydum üzeri kurumasın bekelrken diye:)) çok leziz oldu..... kıyma yoksa evde çok iyi bi tarif bence.. kıymalı cok yaglı oluyo böle sebzeli cok hafif ve güzel oldu:56::56::56::56:tavsiye ederim yanii

kocam yemek için atıldığı için pek özenli çekemedim ama:19: böyle servis yaptım pilavla birlikte:nazar:

Eklentiler

• $karnıyarık.webp
    $karnıyarık.webp
    73,5 KB · Görüntüleme: 244
bugün ablamlar iftara geliyo menüm şöyle:

mercimek çorbası
dalyan köfte
bulgur pilavı
salata,karpuz
karagöz tatlısı
dondurma

:39::39::39::39::39::39::39::39::39::39:

fotolarını yarın yüklerim

ve en önemli menü suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:52::52::52:

akşamki soframm :34:

Eklentiler

• $sofra.webp
    $sofra.webp
    55,9 KB · Görüntüleme: 128
karagöz tatlımmm:39:

Eklentiler

• $karagöz tatlısı.webp
    $karagöz tatlısı.webp
    45,9 KB · Görüntüleme: 122
haksever bayıldım cnm sofralarına
bende eklerim ara sıra ...
yaptığın tatlılarında tariflerini yaz çok güzel görünüyorlar :52:

elinize saglik hanimlar :56:

Ramazanin bereketi gercekten belli oluyor, daha bi ozeniliyor bu ayda...Rabbim yiyecek ekmegi olmayanlarada yardim etsin onlarada Ramazan yuzu suyu hurmetine yiyecek ekmek icecek su versin.

her sofrada dikkatimi ceken karpuz olmasi...nasilda belli Ramazanin karpuz mevsimine denk geldigi :9:

haksever bayıldım cnm sofralarına
bende eklerim ara sıra ...
yaptığın tatlılarında tariflerini yaz çok güzel görünüyorlar :52:

olur canım kimse olmayınca yazmaya ugraşmadım:19: ama madem geldiniz yazarım tabi rariflerini:16::16::16::32::32:

ekle sende resim canım sende kimbilir ne tarifler vardır:34::23:

elinize saglik hanimlar :56:

Ramazanin bereketi gercekten belli oluyor, daha bi ozeniliyor bu ayda...Rabbim yiyecek ekmegi olmayanlarada yardim etsin onlarada Ramazan yuzu suyu hurmetine yiyecek ekmek icecek su versin.

her sofrada dikkatimi ceken karpuz olmasi...nasilda belli Ramazanin karpuz mevsimine denk geldigi :9:

sorma ramazan başından beri semizotu yortlayıp ve karpuz bunlar hep var dün akşam hatta karpuzla açtım orucumu keserken yüzüme sıçramıştı ahtım vardı seni yicem die:37::1::1::1: dualarınızada aminnnnnnnn:46:

karagöz tatlımmm:39:

karagöz tatlısı:
bir bardak sütle bi tatlı kaşıgı yaş mayayı çözdürüp,1bardak sıvı yağ,kabartma tozu,vanilyayla göz kararı unla hamurunu yoğuruyosun

sonra hamuru 5e bölüyosun

5e böldüğün hamurlardan birini alıp kakaoyla karıştırıyosun biraz zor oluyo ama az bi yağ damlatınca daha kolay karışıyo

kakaolu hamuru 4e bölüyosun..

yani 4 beyaz + 4 kakaolu hamurun oluyo:44:

beyaz hamuru incecik acıyoruz , kakaolu hamuru elimizle yılan gb rula uzatıyoruz (çocukkken yapardıkya öyle):1:

açtıgımız hamurun başına kakaolu hamuru koyup sarıyoruz... sonra o ruloyu bi parmka genişliğinde kesiyoruz ve yaglı tepsiye diziyoruz ....bütün hamurları bu şekilde yapıyoruzz...

fırında kızartıyoruz...

sonra 3buçuk bardak şeker+3buçuk bardak suyla şerbetini yapıyoruz... tatlı soguk serbet sıcak olucak

AFİYET OLSUNNNNNNNNNN:56::56::56:

bugün ablamlar iftara geliyo menüm şöyle:

mercimek çorbası
dalyan köfte
bulgur pilavı
salata,karpuz
karagöz tatlısı
dondurma

:39::39::39::39::39::39::39::39::39::39:

fotolarını yarın yüklerim

ve en önemli menü suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:52::52::52:

dalyan köfteye bayılırım, tarif istiyorum bende

netten aldığım tarifler olmadı, senin ki denenmiş ya kesin güzeldir

ellerine sağlık bu arada

haksever karagöz tatlının tarifine bende bakınıyordum ama zor bişeye benziyor
inşallah birgün bende yaparım:56::56:
benim menüne
karışık kızartma :56:
patlıcan közlemesi :56:
cacık :56:
karpuz:56:
sütlacımıda daha yenice yaptım inşallah tutar:56:

Allah kabul etsinn sahur için de önerileriniz var mı :34:

sahurlarda kahvaltılık ve mutlaka hamur işi bişiler yapıyorum eşimin işi agır acıkıyodur kuzum tok tutsun die:34:

mesela pizza yaptım,erişte makarna,sodalı hamur,akşamdan kalırsa pilav neyin öle şeyler,dolma gb löp löp yencek şeyler:)))) öle yani siz neler yapıyosunuz bende merak ettim bak:44::1:

dalyan köfteye bayılırım, tarif istiyorum bende

netten aldığım tarifler olmadı, senin ki denenmiş ya kesin güzeldir

ellerine sağlık bu arada

cok güzel oldu köftenin ayarını tutturmak önemli:34:veririyim tarifinide resmini çekcektim yedikten sonra geldi aklıma cıkarın ya köfteyi resmini çekcektim dedim hata cok güldüler:9:

haksever karagöz tatlının tarifine bende bakınıyordum ama zor bişeye benziyor
inşallah birgün bende yaparım:56::56:
benim menüne
karışık kızartma :56:
patlıcan közlemesi :56:
cacık :56:
karpuz:56:
sütlacımıda daha yenice yaptım inşallah tutar:56:

inşallah tutar canım :16::16:
kimselerin sütlacını sevmem bitek annemle kayınvaldeminkini yerim kimse bana göre güzel yapamıyo ve kendimde hiç denemedim yapamam die bence sütlaç tam bi sanat eseri:34:
sen nasıl yapıyosun sütlacı:44:

bu arada tatlı cok kolay ben anlasılsın die uzun uzun anlattım ben gözüm kapalı bile yapaıyorum artık cok kolayyy:51:

Back
X