walla eşim bayıldıııııı her hafta devamlı istiyo bide :))) o derece yani
krem şantiyi hazırla buzdolabında beklet.
çikolata sosunu pişir soğuması gerek.ben çikolata sosunda sonradan süt ilave ettim.2 bardakta koyu oluyo koyu olmaması gerek.yani sütü 2.5 -3 bardak koyarsanız daha güzel oluyor.tercih meselesi :)
3 yumurta
1 fincan şeker
2fincan un +1fincan nişasta
1fincan süt
hindistan cevizi
kabartma tozu
vanilya
25 gr kakao
1.5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
beyaz krem şanti
1su bardağı soğuk süt
=ÇİKOLATA SOSU İÇİN ====
2 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
25 gr kakao
yumurta ile şekeri 5 dk çırp.sütü ekle tekrar çırp.kabartma tozu ,vanilya, un,nişastayı ve kakaoyu ekle çırpmaya devam.yağlanmış borcamda 180 derecede pişir.
kürdanı ılıyan kekin heryerine batır 1.5 bardak süt ile her yerine eşit gelecek şekilde keki ıslat.krem şantiyi ıslanan kekin üzerine dök güzelce yay.
hazırlanmış olan soğumuş çikolata sosunuda kekin her yerine dök. üzerine hindistan cevizi serp.servis sırasında pastanızı keserken ağladığını göreceksiniz :)
afiyet olsun..........
krem şantiyi hazırla buzdolabında beklet.
çikolata sosunu pişir soğuması gerek.ben çikolata sosunda sonradan süt ilave ettim.2 bardakta koyu oluyo koyu olmaması gerek.yani sütü 2.5 -3 bardak koyarsanız daha güzel oluyor.tercih meselesi :)
3 yumurta
1 fincan şeker
2fincan un +1fincan nişasta
1fincan süt
hindistan cevizi
kabartma tozu
vanilya
25 gr kakao
1.5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
beyaz krem şanti
1su bardağı soğuk süt
=ÇİKOLATA SOSU İÇİN ====
2 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
25 gr kakao
yumurta ile şekeri 5 dk çırp.sütü ekle tekrar çırp.kabartma tozu ,vanilya, un,nişastayı ve kakaoyu ekle çırpmaya devam.yağlanmış borcamda 180 derecede pişir.
kürdanı ılıyan kekin heryerine batır 1.5 bardak süt ile her yerine eşit gelecek şekilde keki ıslat.krem şantiyi ıslanan kekin üzerine dök güzelce yay.
hazırlanmış olan soğumuş çikolata sosunuda kekin her yerine dök. üzerine hindistan cevizi serp.servis sırasında pastanızı keserken ağladığını göreceksiniz :)
afiyet olsun..........