Resmen aklım kalbimle savasıyor napsam bilmiyorum :(

betty_boop

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
427
44
643
40
Herkese Merhaba,
Nasıl nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Sacma sapan olmaması gereken bir ilişki yasadım kurtulmaya calısıyorum hala ama bi turlu kopmuyor benden bişeyler olması imkansız zaten olmasında hayatımda gordugum en yalancı en şe...siz adam kendisi ama gonul işte aptal gibi hala cok seviyorum ama hayatımdan cıkartıcam son derece karalıyım.

Kızlar, simdi gorustugum baska biri var arkadaslar aracılıgıyla tanıstırıldık kendisi evlenmiş bosanmıs benim gibi ve cocugu da yok. MAddi durumu cok cok iyi kafa olarakta anlasabildiğimizi dusunuyorum. Yani nası desem mesela bi yere gidip oturunca sus pus olmuyoruz devamlı konusucak bişeyler bulabiliyoruz ki ben cok konuskan bir insan da değilimdir oyle.. Ayrıca yanında cok ta sıkılmıyorum ole..

Şimdi beni eminim yadırgayanlar cok olcaktır aranızda fakat insan kendini bilir benim için para cok onemlidir. Herkes iyi sartlarda yasamak ister tabi ki ama nasıl desem iyi bir evde oturmak iyi bir arabaya binmek iyi bi yerlerde tatil yapmak dusunmeden alısveriş yapmak bunlar beni cok mutlu eder ve eger ki ben bu adamla evlenirsem bu saydıklarımın hepsini yapabilicem. Fakat kendisine karsı en ufak bir duygum yok bilemiyorum belkide hala eskide oldugu içindir aklım. Diyorumki kendi kendime ben bunla evlensem herseyi sıfırlasam hayatımda belki mutlu olurum cunki adam bana prenses gibi davranıyor gozumun içine bakıyor farkındayım. Ayrıca deli gibi cocuk istiyorum evlensem hemen cocuk yapıcam ve bu adamın iyi bir baba olacagınada inanıyorum.

Kızlar kafam cok karısık resmen aklımla kalbim savasıyor. Evlenip mutsuz olurum diye de cok korkuyorum. Ayrıca acıkcası biraz daha zaman veriyim geziyim tanıyım kafasında da değilim 30 yasındayım artık nerdeyse ve bir şeyleri kacırdıgımı dusunup bir an once evimi yuvamı kurmak istiyorum.

Hepinizin ayrı ayrı aklınıza ihtiyacım var siz olsanız napardınız benim gibi mantık evliliği yapan arkadaslar varsa biraz anlatabilirler mi hayatlarını? Şimdiden hepinize tesekkurler..

Sevgiler..

bence kendinizi mutsuz etmekten başka hiçbişey yapmazsınız para herşey demek değil tamam parasız dünya dönmüo ama birlikte olduğun insana hiç bişey hissetmeyince inan hiç yürümüo mutlu olamıosun

Önceliğin para olursa inan sonra da aşkın peşine düşersin.
Acele etme, belki zamanla bu adamı seversin.
Ama sadece para için evlenirsen, o parayla ne aşk ne sevgi nede mutluluğu alamayacağını görürsün.

Yorumumu belki acımasız bulacaksınız ama söyleyeyim fikrimi.Bence bu evlilik mantık evliliği değil, para evliliği olur.
Hiçbir duygum yok diyorsunuz yani ileride birşey hissetme imkanınız da yok denebilir.

İyi anlaşmanız,konuşacak birşeyler bulmanız evliliğinizin iyi gidebileceği anlamına gelmez.
Aynı şekilde size istediğiniz her imkanı sunması da onu sevebileceğiniz ve mutlu olabileceğiniz anlamına gelmez.

duygu yoksa cok zor. hemen evlılık dusunmenıze gerek yok . krıterlerlerınıze uyuyorsa deneyebılırsınız. ama dıgerını hala sevıyorsanız kı çokta ıı bır ınsan degıl demıssınız mutlaka hayatınıza gırmeye çalışacaktır. sızde sevıyorsanız, maddıyatı elde ettikten sonra duygularınız on plana çıkar bu ısın sonu aldatmayla ve bır facıayla bıtmesı muhtemel. Evliliği yapmadan uzunca bır sure gecırmenız hayırlı olur dıye dusunuyorum

Ben senin yerinde olsam artık eskiye çizgi atıp yeni hayata başlamaya çalışırım. Bu karşına çıkan kişi senin için bulunmaz bir nimet olabilir. İyi düşün iyi tart herşey sevgi aşk değil onlar karın doyurmuyo ve sevgi ve aşk zamanla zaten olacak şeyler. Eski sevdiğin kişiyi çok sevdin de ne oldu ne vaad etti sana ? Bu kişi sana prenses gibi davranıyorsa bi tanı huyunu suyunu sonra istediğin hayatı sana sunabilecek bir kişiymiş zaten. Aradığın kişi karşında kaçırma.

canım sevmediğin bir insanla evlenirsen inanki mutsuz olursun o kişiyle bir ömrü nasıl paylaşacaksın ki .. ben bidaha düşün derim tabiki o yalancı dediğin kişiylede olma ama sırf zengin diye de sevmediğin bir insanla evlenme hem onada yazık

Bu saydıklarınızı her insan ister. Hatta farkındaysanız günümüzde ailemiz damat adayına 'yakışıklı mı?' diye sormak yerine 'zengin mi?' diye soruyor :) Zenginlik ciddi anlamda önemli bişey. Paran olmayınca huzur da kalmıyo bi yerden sonra. Mantık evliliğine gelince benim annem ve babam görücü usulü evlenmişler. Annem hiç sevmiyomuş babamı sırf zorunluluktan. Ama zamanla babamın iyi yönlerini görüp sevmeye başlamış. Şuan çok mutlular :nazar::16:

Herkese Merhaba,
Nasıl nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Sacma sapan olmaması gereken bir ilişki yasadım kurtulmaya calısıyorum hala ama bi turlu kopmuyor benden bişeyler olması imkansız zaten olmasında hayatımda gordugum en yalancı en şe...siz adam kendisi ama gonul işte aptal gibi hala cok seviyorum ama hayatımdan cıkartıcam son derece karalıyım.

Kızlar, simdi gorustugum baska biri var arkadaslar aracılıgıyla tanıstırıldık kendisi evlenmiş bosanmıs benim gibi ve cocugu da yok. MAddi durumu cok cok iyi kafa olarakta anlasabildiğimizi dusunuyorum. Yani nası desem mesela bi yere gidip oturunca sus pus olmuyoruz devamlı konusucak bişeyler bulabiliyoruz ki ben cok konuskan bir insan da değilimdir oyle.. Ayrıca yanında cok ta sıkılmıyorum ole..

Şimdi beni eminim yadırgayanlar cok olcaktır aranızda fakat insan kendini bilir benim için para cok onemlidir. Herkes iyi sartlarda yasamak ister tabi ki ama nasıl desem iyi bir evde oturmak iyi bir arabaya binmek iyi bi yerlerde tatil yapmak dusunmeden alısveriş yapmak bunlar beni cok mutlu eder ve eger ki ben bu adamla evlenirsem bu saydıklarımın hepsini yapabilicem. Fakat kendisine karsı en ufak bir duygum yok bilemiyorum belkide hala eskide oldugu içindir aklım. Diyorumki kendi kendime ben bunla evlensem herseyi sıfırlasam hayatımda belki mutlu olurum cunki adam bana prenses gibi davranıyor gozumun içine bakıyor farkındayım. Ayrıca deli gibi cocuk istiyorum evlensem hemen cocuk yapıcam ve bu adamın iyi bir baba olacagınada inanıyorum.

Kızlar kafam cok karısık resmen aklımla kalbim savasıyor. Evlenip mutsuz olurum diye de cok korkuyorum. Ayrıca acıkcası biraz daha zaman veriyim geziyim tanıyım kafasında da değilim 30 yasındayım artık nerdeyse ve bir şeyleri kacırdıgımı dusunup bir an once evimi yuvamı kurmak istiyorum.

Hepinizin ayrı ayrı aklınıza ihtiyacım var siz olsanız napardınız benim gibi mantık evliliği yapan arkadaslar varsa biraz anlatabilirler mi hayatlarını? Şimdiden hepinize tesekkurler..

Sevgiler..

ünlü roman ve dizi aşk-ı memnuyu getirdin aklıma..
roman deyip geçmeyin gerçek hayattan alıntı hepsi...
bihter de adnan beye aşık felan değil parası için evleniyor her şeyi elde ediyor ama içindeki eksikliği boşluğu dolduramıyor.ve anlıyor ki onun istediği para lüks araba kat yat değil gerçekten sevebileceği bir eş...sonuç? hüsran.önceliğin para olursa o parayı elde ettin mi değeri kalmaz ve bu sefer de aşkı aramaya başlarsın ne yazık ki başka adamlarda.çünkü insan ruhu böyle.insan ruhu asla ve maddi şeylerle tatmin olmuyor.ancak SEVGİ ile tatmin oluyor.
eğer ki bu mantıkta devam edersen bırak bu adamı hiçkimseyle mutlu olmazsın gibime geldi.özür dileirm niyetim seni kırmak değil sadece düşüncelerim bunlar.
ama yanlış anlaşılmasın maddiyat tabiki önemli ama bu derece değil...

Mantık güzel bir şey ama her şey değil.

Para konusunda ki isteklerinizde haklısınız, herkes rahat etmek ister ama hiç bir şey hissetmeden olmuyor bu işler. O adamla aynı evde aynı hayatı paylaşacaksan bir şeyler kıpırdamalı içinde. Bir evlilik geçirmişsiniz zaten, bunların bilincindesiniz. Bence biraz zaman geçirin, duygularınızı yoklayın, yaş 30 telaşına kapılma. Hayatında ikinci bir ayrılık geç kalmaktan daha zor gelir fikrimce, hakkında hayırlısı olsun.

Arkadaslar hepiniz hemen hemen aynı cevapları yazdıgınızdan benim de cevabım aynı olcak diye tek tek yazmak istemedim burdan toplu mesaj gibi olsun :)
Evet haklısınız ask olmazsa mutlu olunmaz huzur olmaz vs vs.. Ama ben artık baska bakıyorum olaylara belki yasadıklarımdan.. İlk evliliğim aşk evliliğiydi benim deli gibi sevdim ole ki ailemi bile karsıma aldım ama sevginin bitmesi evlendikten sonra sdc 6 ayı aldı sonraki 7 ay hep kavga gurultu huzursuzluk ve sonra iğrenc iftiralarla bosanma sureci sanki hiç tanımamısım..

Sonrasında baska biri cıktı karsıma dedim ki Allah ım ben bugune kadar hiç askı tatmamısım ole mutlu ole huzurlu ole super hersey sonra ogrendimki adam evliymiş vs vs.. Eski konulara bakan bilir hala kurtulamadm kendisinden ve hala hayatımın içine etmeye calısıyor. Acıkcası artık ole askmıs sevgiymiş pek inancım yok tek istediğim huzur olaylara bole bakınca belki biraz daha anlayabilirsiniz.. Hepinize tesekkurler..

Arkadaslar hepiniz hemen hemen aynı cevapları yazdıgınızdan benim de cevabım aynı olcak diye tek tek yazmak istemedim burdan toplu mesaj gibi olsun :)
Evet haklısınız ask olmazsa mutlu olunmaz huzur olmaz vs vs.. Ama ben artık baska bakıyorum olaylara belki yasadıklarımdan.. İlk evliliğim aşk evliliğiydi benim deli gibi sevdim ole ki ailemi bile karsıma aldım ama sevginin bitmesi evlendikten sonra sdc 6 ayı aldı sonraki 7 ay hep kavga gurultu huzursuzluk ve sonra iğrenc iftiralarla bosanma sureci sanki hiç tanımamısım..

Sonrasında baska biri cıktı karsıma dedim ki Allah ım ben bugune kadar hiç askı tatmamısım ole mutlu ole huzurlu ole super hersey sonra ogrendimki adam evliymiş vs vs.. Eski konulara bakan bilir hala kurtulamadm kendisinden ve hala hayatımın içine etmeye calısıyor. Acıkcası artık ole askmıs sevgiymiş pek inancım yok tek istediğim huzur olaylara bole bakınca belki biraz daha anlayabilirsiniz.. Hepinize tesekkurler..

Yaşadıklarınız sizi çok yıpratmış. Aşktan ümidinizi kesmişsiniz. Evet bu söylediklerinizden sonra mantık evliliği yapmaktan başka bi çareniz yok gibi gözüküyor. Ayrıca bana kalırsa evlenmek için aşık olmaya gerek yok karşılıklı saygı ve sevgi yeterli huzurlu bi ortamda beraber yaşamak için. :34:

Eskiden evlilikler birer kez görüp öyle oluyordu. Yani insana çok fazla seçenek kalmıyordu. O zamanlarda yapılan evliliklerin temeli daha sağlammış ki uzun sürüyor. Şimdiyse evi olsun, arabası olsun, annesinin yanında oturmam falan fişman. Bir sürü ön şart koşuluyor. Dolayısıyla da gelsin çatışmalar, boşanmalar. Eğer günün birinde aşık olamazsam bende mantık evliliği yapardım. Çünkü benim için sevgiden önce saygı gelir. Eğer saygı yoksa sevgi de biter.
Ben olsam bu şahısa şans verirdim. Dediğin gibi dürüst ve saygıdeğer biriyse eminim kısa soluklu bir ilişki olmaz..

Yaşadıklarınız sizi çok yıpratmış. Aşktan ümidinizi kesmişsiniz. Evet bu söylediklerinizden sonra mantık evliliği yapmaktan başka bi çareniz yok gibi gözüküyor. Ayrıca bana kalırsa evlenmek için aşık olmaya gerek yok karşılıklı saygı ve sevgi yeterli huzurlu bi ortamda beraber yaşamak için. :34:

Cnm bende aynen bole dusunuyorum işte tek istediğim huzurlu bir yasam.. Sadece huzur yani..

Herkese Merhaba,

Sevgiler..

Acele etmeyin bence.. Zaman tanıyın zamanla bir şey hissetmezseniz evlenmeyin.

bence bu kişiye şans verin...istediğiniz kriterler bu kişide varsa zaten ardından sevgi gelir...kaldı ki 30 yaş aşktan ayakların yerden kesildiği bir yaş değil...iyi,namuslu,eşine sahip çıkan bir eş ve bir bebek...huzurlu bir hayatın anahtarıdır.....hakkınızda hayırlı olsun....

en ufak bişey hissetsen git evlen derdim de hiçbişey hissetmeden çok zor.benim de etrafımda neler vardı ben de maddiyata düşkünüm ama gittim fakir kocamla evlendim :9: o kadar borç harç içindeyiz hiç de anlaşamıyoruz çok uyumsuzuz ama bugün evliliğin en güzel yanı ne deseler sabahları onun yanında uyanmak derdim..

iyi düşün..

Back
X