• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi olarak boşandıktan sonra dini nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dindar biri değilim bu konuda bilgim de zayıf. Ama boşandıktan sonra bir arkadaşım sormuştu dini olarak boşandınız mı diye hayır boşanmadı dedim onun 3 kere boş ol demesi gerekiyor yoksa dinen evli kalırsın dedi. Bunu söyleyen arkadaşım dindar biri.
Dindar ama bilgisiz biri arkadaşınız. Çünkü öyle bir şey yok.

Dindar ama bilgisiz biri arkadaşınız. Çünkü öyle bir şey yok.
+1. doğru söylemişsiniz bu nikah talak konularında herkes şer'i hakim gibi. Resmi nikahın bittiği ilan edildiği an dini nikahta düşer. Boşanma olayı o kadar ciddi bir olay ki ne din ne medeni kanun şahısların zevkine yok hazır değilim bilmem nelerine bırakmamış. Diyanetin resmi fetvası bu şekilde ama insanlar vaaz vermeye bayılıyor ya ilginç cidden.

+1. doğru söylemişsiniz bu nikah talak konularında herkes şer'i hakim gibi. Resmi nikahın bittiği ilan edildiği an dini nikahta düşer. Boşanma olayı o kadar ciddi bir olay ki ne din ne medeni kanun şahısların zevkine yok hazır değilim bilmem nelerine bırakmamış. Diyanetin resmi fetvası bu şekilde ama insanlar vaaz vermeye bayılıyor ya ilginç cidden.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Adam artık elin herifi olmuş, elin herifi hazır olsa ne olmasa ne 😊dini de kendi isteklerine göre ne güzel esnetiyorlar bu tatlı su müminleri valla hayret ediyorum.

3 nikah hakkı var ya. Resmi boşanma ile birlikte zaten o boşanma hakkının biri gidiyor. Rahat olun. İddet müddeti bittikten sonra bir bağınız kalmıyor. Ola ki ilerleyen zamanda evlenmek için ise İslami olarak iki hakkınız kalıyor.
İçiniz rahat etmezse il müftülüğünüzü arayın fetva hattına sorun.
Hayır resmi boşanmayla birlikte 3 hak da gidiyor

Dindar biri değilim bu konuda bilgim de zayıf. Ama boşandıktan sonra bir arkadaşım sormuştu dini olarak boşandınız mı diye hayır boşanmadı dedim onun 3 kere boş ol demesi gerekiyor yoksa dinen evli kalırsın dedi. Bunu söyleyen arkadaşım dindar biri.
maşallah arkadaş da müfti mübarek. sağdan soldan duyduğunuz fetvalara inanmayın, yetkili mercilere sorularınızı sorabilirsiniz.

Adam artık elin herifi olmuş, elin herifi hazır olsa ne olmasa ne 😊dini de kendi isteklerine göre ne güzel esnetiyorlar bu tatlı su müminleri valla hayret ediyorum.
Yorumunuz beni güldürdü ☺️ Konuyu biraz özet geçtim kısa olsun diye. Onun da düşüncesi sadece erkeğin boşaması gerektiği yönündeydi. Amacı da hayatıma birinin girmemesiydi. Bunu söyledi. Birkaç şey söyledim tabi ama baktım tartışma çıkacak ne yaparsan yap deyip geçtim.

Merhaba hanımlar. Resmi olarak 4 ay oldu aslında ama 10 ay önce bitmişti evliliğim. Eski eşimi ikna etmem, mal paylaşımı vs biraz uzun sürdü. Benim sorunum şu, eski eşim dini olarak beni boşamadı, şuan hazır değilim dedi. Boşanma aşamasında çok uğraşmak istemediğim için uzatmak istemedim. Ama şuan aklıma takılıyor. Hayatımda biri yok ama belki ilerde birini seveceğim evlenmek isteyeceğim. O zaman nasıl olacak bilmiyorum. Şimdi ona söylesem yanlış anlayacak biri var sanıp tartışma çıkaracak eminim. Bu konuyu konuşmak için biraz daha beklemeli miyim sizce?
Siz o adliyenin kapısından girip defalarca boşandığınızı dile getirdiniz, talak malak kalmadı, şu an boşsunuz, eski eşinizin de bunu bilmesi gerekiyor , kimse onun karısı değil şuvan ahahahahahahah.

Yorumunuz beni güldürdü ☺️ Konuyu biraz özet geçtim kısa olsun diye. Onun da düşüncesi sadece erkeğin boşaması gerektiği yönündeydi. Amacı da hayatıma birinin girmemesiydi. Bunu söyledi. Birkaç şey söyledim tabi ama baktım tartışma çıkacak ne yaparsan yap deyip geçtim.
Valla öyle ama,adam dini nikahla sözümona sizi tutacak sanıyor. Ki nikah da yok ortada. 😊

Yolunuz açık olsun,inşallah çok çok mutlu olursunuz🧿

Boşanmışsınız bitmiş gitmiş işte daha kim neyin davasını güdüyor :KK51: Çoluk çocuk yok anladığım kadarıyla her yerden engelleyin o adamı da

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X