Risk almalı mı?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Hayat ne tuhaf...
Önceki dönemlerde, ev fiyatları artıyor para mı biriktirelim,kredi mi ödeyelim diye konu açıyordum. Başka bir zaman, para biriktiremiyorum çok gereksiz harcama yapıyorum,bir yere ödeme yapmamız lazım diye dert yanıp sonra yine bir çözüme varamıyordum...

Evet bizim bir yerlere ödeme yapmamız lazım,bu hala aklımızda ama hiç koca vinç alıp onun borcunu ödeyeceğimiz aklıma gelmemişti, hatta biri söylese afedersiniz bir tarafımla gülerdim yani. Şaka gibi dimi, bildiğiniz vinç almaktan bahsediyorum:KK48: Eşim inşaat işinde, bir mühendislik firmasında çalışıyor,şantiyelerdeki personellerin evraklarıyla ilgileniyor. Vinç kiraladıkları adam eşime büyük vinç almak istediğini söyleyip ortaklık teklif etmiş.Kendisine ait ufak vinci verip 170 bin tl lik büyük vinç alacak.

Toparlamam gerekirse, ben çalışıyorum,eşim de çalışıyor. Ek olarak bir vincimiz ve onun borcu olacak. Bize düşecek ödeme kısmı 85 bin. 2 yılda aylık 3buçuk-4 bin civarı ödeyeceğiz. Vincin aylık getirisi bu borcu karşılıyormuş,hatta adamın söylediğine göre çoğu zaman üstüne çıkıyormuş.Eşim "daha bir kaç ay önce bize fatura kesti 20 bin lira ödedik adama" dedi. "Patronuna danışsan,sonuçta senden daha eski tanıyorlar" dedim. Geçen gün sormuş,onlar da "bu işte para var bence ortak ol" demişler.Ama benim kafamda acabalar var,sonuçta babana bile güvenme derler.Bir de hadi belgelerle faturalarla iş yapıyoruz adam güvenilir diyelim,her ay iş yapabilecek mi,garantisi yok ki. Bu işleri yapan tanıdıklarınız var mı? Bizi neler bekliyor?

Kızlar şöyle bir güncelleme yapayım;

Adam normalde vinç operatörü.Bir firmada belli bir maaş alarak çalışıyormuş eskiden, 2 yıl önce 5 bini varmış ve kredi çekip ufak vinç almış.Bu 2 yılda kazandığıyla hem vincin kredisini ödemiş hem de araba almış. Eşimle geçen hafta sohbet ederken satıp büyük alacağını,bir kısmını yine borçla alacağını filan söylemiş.Eşim kendisi şakayla karışık gel ortak olalım demiş,o da "ortak olmak isteyen çok kişi var ama ben o işlere hiç girmek istemiyorum,aracı ben süreceğim için farklı muamelelere maruz kalıyorum,afedersin patronluk taslayabiliyorlar.Ama teklifinde ciddiysen ben senle varım"demiş. Hatta "şimdiye kadar evlatlarımın boğazına haram lokma girmesine izin vermedim.Biz bu araca şoför tutsak,bir yere işe göndersek adam gidip başka işler de yapıp parayı cebine atabilir.Ben bunu asla yapamam"demiş. Sonra bizden ses çıkmayınca tek başına araç bulmuş,satınalma aşamasına gelmiş. Eşim dün başka birinden duymuş,adamı aramış "hani benden haber bekliyordun" diye,adam da "senden ses çıkmayınca vazgeçtin sandım" demiş.

Durum böyle kızlar. Ben 85 bine ev alamam ama vincin getirisiyle ev alabilirim bir arkadaşın da söylediği gibi.

Son düzenleme:
2 yıl boyunca elin adamına güvenmezdim yerinde olsam, eşime de izin vermezdim.

iş makinesi kiralama işinde iyi para var gerçekten. ama işte iş bağlayacak bi adam lazım başına.
ha ben olsam bunun için 85 bin lira yatırım yapmazdım.

Vinç kiralanırsa evet çok iyi getirisi var. Zaten eşiniz inşaat işindeymiş yapabilir. ama yatırım için mantıklı gelmedi :)

Bülent Ersoy size ekmek yedirmez bacım:))
O da bu işlerle uğraşıyor ya:)))
Neyse güvendiğiniz biri ise olabilir ama ileride anlaşmazlık olursa nasıl pay edilecek.

Aylik 3 4 bin odeme yuksek...ben boyle.risklere girmezdim..farkli ama soyle bir ornek vereyim ablamda ev aldi odemelerini yuksek yaptilar cabuk bitsin diye ama sartlar degisti zorlaniyorlar odeme icin ...is yapacaksaniz bile aylik odemelerinin daha dusuk olmasi lazim dediginiz gibi is yaptığı zaman olur yapamadigi zaman olur..risk demek.bunlar

Ben olsam olmazdim madem bu kadar para getiren bi is neden ortak ariyor 85 bin liracigi yokmuymus
Adam ilk ufak vinci alırken tamamını kredi çekmiş. Firmalara kiralaya kiralaya borcu ödemiş, birikim de yapmış. Şimdi de daha çok kazanmak için büyük alacakmış. Kendisi borçsuz olacak, 85 de bizim borcumuz olacak.Risk ve güven konusunda herkes bana hak veriyor anladığım kadarıyla.

Vinç kiralanırsa evet çok iyi getirisi var. Zaten eşiniz inşaat işindeymiş yapabilir. ama yatırım için mantıklı gelmedi :)
Ben sanırım yanlış anlattım, vinçi biz alacağız, firmalara kiralayacağız.Sürücüsü bu adam olacak.
Yani 2 yıl sonra borç kalmayacağı için ne kadar kira getirirse biz bölüşmüş olacağız

Ben sanırım yanlış anlattım, vinçi biz alacağız, firmalara kiralayacağız.Sürücüsü bu adam olacak.
Yani 2 yıl sonra borç kalmayacağı için ne kadar kira getirirse biz bölüşmüş olacağız
Yok ben doğru anladım :) aldığınız vinç kiralanırsa demek istedim orda :)

Vinç işleri konusunda yorumum yok,
ama
ortaklık çok zor, ve çok riskli.
ben eşimi caydırırdım herhalde :(

bu kadar kar getiren bir işse adam 85 bin için neden ortak arıyor.

şimdiye kadar o kadar para biriktirememiş mi?????

bana ait olmayan bir vinçiçin o kadar ödeme yapmazdımmmm
Vinç eşimle ikisinin üstünde olacak yalnız,ortak olacaklar sadece adamın olmayacak. Ama kazanç elde edemedikleri aylar illaki olur,o da risk işte. Eşim son kararı bana bıraktı,sen ne dersen öyle yapacağım diyor ve ben kararsızım:KK42:

Vinç eşimle ikisinin üstünde olacak yalnız,ortak olacaklar sadece adamın olmayacak. Ama kazanç elde edemedikleri aylar illaki olur,o da risk işte. Eşim son kararı bana bıraktı,sen ne dersen öyle yapacağım diyor ve ben kararsızım:KK42:

kazanç getirmediği aylarda sizin maaşlarınızdan ödeme yapma durumunuz var mı?

bu vinç istediğinizde rahatça satılabilen bir şey mi?

170 bine alınan vinç uzun vadede ev gibi mesela değeri artarmı satarken?

bunlara cevabınız evet ise risk alınabilir tabi.

Hayat ne tuhaf...
Önceki dönemlerde, ev fiyatları artıyor para mı biriktirelim,kredi mi ödeyelim diye konu açıyordum. Başka bir zaman, para biriktiremiyorum çok gereksiz harcama yapıyorum,bir yere ödeme yapmamız lazım diye dert yanıp sonra yine bir çözüme varamıyorum...

Evet bizim bir yerlere ödeme yapmamız lazım,bu hala aklımızda ama hiç koca vinç alıp onun borcunu ödeyeceğimiz aklıma gelmemişti, hatta biri söylese afedersiniz bir tarafımla gülerdim yani. Şaka gibi dimi, bildiğiniz vinç almaktan bahsediyorum:KK48: Eşim inşaat işinde, bir mühendislik firmasında çalışıyor,şantiyedeki personellerin evraklarıyla ilgileniyor. Vinç kiraladıkları adam eşime büyük vinç almak istediğini söyleyip ortaklık teklif etmiş.Kendisine ait ufak vinci verip 170 bin tl lik büyük vinç alacak.

Toparlamam gerekirse, ben çalışıyorum,eşim de çalışıyor. Ek olarak bir vincimiz ve onun borcu olacak. Bize düşecek ödeme kısmı 85 bin. 2 yılda aylık 3buçuk-4 bin civarı ödeyeceğiz. Vincin aylık getirisi bu borcu karşılıyormuş,hatta adamın söylediğine göre çoğu zaman üstüne çıkıyormuş.Eşim "daha bir kaç ay önce bize fatura kesti 20 bin lira ödedik adama" dedi. "Patronuna danışsan,sonuçta senden daha eski tanıyorlar" dedim. Geçen gün sormuş,onlar da "bu işte para var bence ortak ol" demişler.Ama benim kafamda acabalar var,sonuçta babana bile güvenme derler.Bir de hadi belgelerle faturalarla iş yapıyoruz adam güvenilir diyelim,her ay iş yapabilecek mi,garantisi yok ki. Bu işleri yapan tanıdıklarınız var mı? Bizi neler bekliyor?

Vinç işinde büyük paralar dönüyor. Ama ortaklı olunca biraz düşünmek lazım. Adama güveniyorsanız neden olmasın.

Şöyle bir klişe yapayım; ev vinç getirmez ama vinç ev getirir.

Ben böyle bi riski alamazdım ortalık malum ne olacağımız belli değil :KK12:

vinçten anlamam ama ortak ticaret işine girdik yatırdığımız paranın 1/3 ünü bırakarak yakamızı zor kurtardık. ortaklı işe ben bir daha girmem, tecrübe defterime yazdım, size de bunu söyleyebilirim

Bu kadar karli bir ise karsi taraf neden ortak ariyor? Sorusuna mantıklı bir cevap varsa neden olmasin.

Ha ben girer miydim o potaya? Hayir.

kazanç getirmediği aylarda sizin maaşlarınızdan ödeme yapma durumunuz var mı?

bu vinç istediğinizde rahatça satılabilen bir şey mi?

170 bine alınan vinç uzun vadede ev gibi mesela değeri artarmı satarken?

bunlara cevabınız evet ise risk alınabilir tabi.
Kazanç getirmediği aylarda maaşlarımız karşılıyor ama diyelim ki birimiz işten çıktık,o zaman ucu ucuna yeter,çok zor olur.Bebek düşündüğümüz için bu ihtimali gözardı edemem.

Vinç satılabilir ama ev gibi değeri artan bişey olduğunu sanmam.Bir de borcu bitmeden satılabiliyor mu onu bilmiyorum.

Bir de aylık kazancı sürekli değişecek,mesela bir ay 10bin getirdi,bir ay 20 bin getirdi,3-4 ay hiç getirisi olmadı gibi. İyi kazanç getirse onu bankaya koyup kazanç getirmediği aylar borç bununla da ödenebilir belki ama bu da bir varsayım işte.

Back
X