Rize İl Halk Kütüphanesi, Atatürk kitaplarını hurdacıya sattı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Atatürk kitaplarını hurdacıya sattılar
Rize İl Halk Kütüphanesi tarafından oluşturulan bir komisyon, özelliğini kaybettiği gerekçesiyle, aralarında Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri tarafından kaleme alınan Atatürk’ün dini görüşleri ile hayatını konu alan kitaplar ile çocuk kitaplarının da yer aldığı 2 bin 900 kitabın düşümünü yaptı.
Sitene Ekle

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Muhammet KAÇAR Rize DHA

Milli emlak Müdürlüğü’ne bildirilen Kitaplar ihaleye çıkarıldı. Hurdacı Harun Eksilmez, yaklaşık bir ton ağırlığındaki kitapları 160 TL’ye satın aldı. Daha önce kitapları almak için başvuruda bulunduğu ancak sonradan yapılan ihaleden haberi olmadığı öğrenilen Hasan Kabil de, satış haberini alınca, İl Halk Kütüphanesi’ne giderek iki kat fiyat teklif etti ancak olumlu cevap alamadı.

Hurdacı bedelsiz verdi
Çuvallara doldurulan kitapların geri dönüşüme götürülmek üzere kamyona yüklenmesine tepki gösteren Kabil İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İzzet Kurtuluş ile tartıştı. Kabil, “Bize verilmeyen kitaplar hurdacıya verildi. Bu kitapların içerisinde tarihi özelliği olan kitaplar da var. Kitaplar çöpe atılıyor” dedi.Tartışmalar sürerken devreye giren hurdacı Harun Eksilmez, “Hangi kitabı istiyorsanız bedelsiz alın” deyince tartışma bitti. Hurdacı Eksilmez’e teşekkür eden Kabil, aralarında Atatürk’ün hayatı ve dini görüşleri hakkındaki kitap ile çeşitli üniversitelerin derlediği Rize konulu 115 kitabı tek tek seçerek çuvallardan çıkartıp aldı.

birilerine yaranacak ya

Yok edemeyecekseniz , her ne yaparsanız yapın sildirtmeyiz. İleride benimde çocuğum olacak ve o da bilecek atasını , siz kitapları çöpe atsanızda...

Baska ülkelerde millet kitap kurdu gibi her şeyi okur,bizimkilerde kitapları hurdacıya satar.yazıkk

Kitapları çöpe atan bir "kütüphane", alan hurdacı da kütüphaneye iki katı fiyat teklif etmesine rağmen kitapları alamayan bi başkasına ücretsiz veriyor
bu arada Atatürük'ün dini görüşlerinin yazılı olduğu kitapları "diyanet" yazmış
nedense illaki atatürk dinsizdi diye ispatlanmaya çalışılıyor, çünkü bu şekilde itibarsızlaştırılırsa pek dindar halkımızın gözünden düşecek... düşmedi mi evet düştü o onların vefasızlığı ihaneti
Açıkcası zaten atatürkün dini beni hiç ilgilendirmiyor kendi özel hayatı, beni ilgilendiren bana verdikleri, dibimizde kanın gövdeyi götürdüğü, kadınların çöpten bile değersiz olduğu komşu müslüman ülkelere nazaran, benim kadın olarak gayet özgür oluşum atatürk sayesinde, bana ne dininden... beni ilgilendiren özel hayatı değil halk için kadınlar için yaptıkları
hiçte bir kere bile açıp acaba dini neydi diye araştırmışlığım yok, merakta etmiyorum banane...

Atatürk'ün dini görüşleri..ne kadar garip geliyor kulağa değil mi??
bir tanesini alıp okudunuz mu??ne biliyorsunuz konu ile ilgili
ama ne gerek var siz gerekli olanları çok okudunuz, o günlerde yaşadınız her şeyi süper biliyorsunuz ...

şimdi bu rizenin kütüphanesinde ne özellikli kitaplar var merak ediyorum

şimdi bu rizenin kütüphanesinde ne özellikli kitaplar var merak ediyorum

Ben tahmin edeyim
hirsizligin kitabi
Ulke nasil satilir
Insanlar nasil birbirine dusurulur
Yandaslar nasil zengin edilir
Cahil halk nasil kandirilir
Bunun gibi yuzlercesi sanirim

Ya kitap bu kitap, Atatürk ile ilgili olsun olmasın kitap hurdacıya verilir mi?
Kitap aşıkları var, internetten müzayede yap, duyur bangır bangır ya kimse almasa Tarihçiler alır.

Bak size ne okuyacağım Atatürkkk ölmediiiii yüreğimde yaşıyor, uygarlık savaşında bayrağı o taşıyor, sesim gürdür ama kargadan beterdirValla sesimi işkence aleti gibi kullanmakta üstüme yoktur ama bu eziyete dur diyorum ve sahneeee

Güzelim Adam'ı öldüremediniz bir türlü

Atatürk İngiliz mandasını kabul etseydi dindar olacaktı. Damat Ferit dindar. İyi ki dindar olmamış Mustafa Kemal Paşa.

Millet yaranmak için ne yapacagını şaşırmış halde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…