Roaccutane gebelik

zambakl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
272
3
0
İstanbul
Kızlar 5 haftalığım ve 5 ay önce 6 aylı roaccutane tedavisi gördüm şimdi çok endişeliyim
sizce 5 ay yeterli midir?

Merhaba, bu ilacı ben de kullandım. ilacı kullanmaya başlamadan bana bir kaç kağıt imzalattılar. 2 yıl hamile kalmayacağıma dair bir sözleşme de imzaladım. doktoruna acilen danış derim. çünkü yan etkileri çok olan ve güçlü bir ilaç bu.

Bu ilacı bende kullandım 16+4 günlük hamileyim. ılacı bitirdikten bir ay sonra bile hamile kalabiliyorsunuz. Ben ilacı bitirdikten dört ay sonra hamile kaldım. ımzalanan kağıt ise iki yıl hamile kalmayacağnıza ilişkin bir kağıt değil. Her hangi bir yan etkiye maruz kaldığınızda bunun hakkında bilginiz olduğnuza istinaden hasta bilgilendirme formudur. Yani kısacası roche firmasına hiç bir şekilde dava açamayacağınız anlamına gelir. ıçinizi rahat tutun. Ben doktoruma söyledim ve yeteri kadar süre geçmiş dedi. Tabiki siz yinede danışın...

benim arkadaşım bu ilacı bıraktıktan 45 gün sonra korunduğu halde hamile kaldı, doğumunu yaptı o da çok korktu ama 4.5 kilo gayet sağlıklı bir tosun dünyaya getirdi içini ferah tut

bana da 1-1.5 ay önce bu ilacı verdi doktor, ama okuduklarımdan sonra cesaret edemedim kullanmaya , hem hamile kalmamamk gerekiyor, hem doğum kontroln etkisini azaltıyo, hala kullanıp kullanmamakta kararsızım, şu korku olmasa hemen kullanıcam ama simdi sivilcelerimle mutlu olmaya calışıyorum :gitme:

ılacı bıratıktan en az ! ay sonra gebelik oluşumu sorun yaratmaz demişti doktorum...Bence endişelenmenize gerek yok..allah bağışlasın,inşallah sağlıkla gelsin bebeğiniz...

bilgilendirme formunu okumuştum geçtiğimiz günlerde bıraktıktan sonraki ilk 1 ay gebe kalınmamalı diyordu ama yine de bi danışın isterseniz..

Günaydın kızlar,
ilacın prospektüsünde 1 ay diyor,dr umda bişey olmaz diyor ama ben çok korkuyorum yinede,
Allah'a emanet artık ne diyim..

Slm,
imzaladığımız kağıtta böyle bir ibare yok..2 yıl diye bir süre de asla geçmemekte 1 ay gebe kalmayacaksınbız diyor..

zambak canım 2009da hamile olduğunu yazmışsın.bebeğini kucağına alalı uzun zaman olmuştur :) bize onun sağlık durumundan bahseder misin ? bende bebek düşünüyorum

cnm ben kullandım ama 3 sene kadar oldu.
ben kullanırken evli değildim ama doktor, bıraktıktan sonra ,6 ay kadar kan verilmez,gebe kalınmaz diye açıklama yapmıştı.( tabii kullanırken de yapılmaz) benim tedavim de 6 ay sürmüştü.

Son düzenleme:
canım ya benim 11 ay oldu biteli bende 6 ay kullandım.3 kadın doğum dr sordum hiçbir ilaç vücutta bukadar uzun süre kalmaz en fazla 3 ay eklemen yeterli dediler..ama ihtimaller korkutuyor beni.ne zaman niyetlensem çocuk yapmaya bunu düşünüp vazgeçiyorum.

Son düzenleme:

aynen cnm 11 ay uzun bir süre.hem doktorda teyit etmiş bunu.Allahın izni ile bişeycikler olmaz
Umarım bebişin de hayırlı zamanda gelir

Kizlar merhaba yuzumde kistik sivilcelerim var ağustos 2017 de evlenicem doktor bana bu hapi onerdi ama ben kullanmak istemedim korktum 1 sene sonra cocuk yapmati dusunuyoruz 6 ay kullanirsam ilac eylül ayinda biticek zaten o tarihlerdede çocuk yapmayı dusunmuyoruz ne yapsam bilemedim 2 sene once ayni sivilceler cikti
Ozel hast. doktoru bana penisilin igne vermistu tam 10 tane kullanmistim yüzümde hic birsey kalmamisti smdi tekrar cikti doktor rocctune onerdi fakat cocuk olmama endisesi yüzü nden kabul etmemistim azitra antibiyotik verip gonderdi sizce ne yapmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…