Doğuma Hazırlık Roaccuttan dan sonra bebek ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gamze canpolat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2020
1
0
1
29
Merhaba sırf bu konuyu acmak icin kayit oldum bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim oncelikle 10 mg roaccutane tedavisin 13. Gunundeyim evliyim doktora ilaci yazarken cocuk dusunmedigimi soyledim ama ben ilac kullanim suresi boyunca hamile kalinmamasi gerektigini biliyodum sadece cocugun ozurlu dogacabilecegini bilmiyordum yani sabirsizligimin kurbani oldum yine arastirmaliydim. Simdi 13 gun 10 mg kullandim sadece ve esim de aksi gibi cocuk istiyorum diyor sizce biraksam kac ay sonra sıkıntı yasamadan cocuk getirebilirim ?

Kesinlikle doktorunuza danışmalısınız akne tedavisinden sonra 6 ay diye duymuştum ama en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır.

Kandan tamamen temizlenmesi 6ay 1yıl diye biliyorum sanki ama doktoruna danış bi yinede, çok önce ergenlikte bende kullanmıştım

Ben 6 ay diye biliyorum bir yıl sonra isteyerek hamile kaldım çok şükür şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor ama kullanırken bir daha çocuk düşünmüyorduk .biryandan da iyiki kullanmışım 34 yaşında sivilceden illallah demistim

bana da doktorum kullandıktan sonra 6 ay-1 yıl kadar hamile kalmamam gerektiğini söyledi. Fakat şöyle bir durum var, eğer sivilce sorununuz çok ciddiyse bence tedaviyi yarıda bırakmayın, zaten şu an ilaca başlamış olduğunuz için hemen hamile kalamayacaksınız ve bir miktar bekleyeceksiniz. Eğer yaşınız ileri değilse tedaviyi bitirip, sonra bekleyip çocuk sahibi olmaya çalışın derim ben. Tabii bu arada mutlaka korunun, Roaccutane hamilelikte kullanılabilecek belki en tehlikeli ilaç, bebeğin doğum kusuruyla doğması çok çok yüksek ihtimal.

En az 6 ay mümkünse 1 yıl hamile kalmamayı öneriyorlar diye biliyorum.kadın dogum ve dermatoloji doktorunuza yeniden danısın bence

A vitamini yüksek doz içerdiği ve gebelik kategorisi X (yani kesinlikle teratojenik) olduğu için, eğer çocuk istiyorsanız mutlaka doktorunuzla görüşün derim ben.

Kandan tamamen temizlenmesi 6ay 1yıl diye biliyorum sanki ama doktoruna danış bi yinede, çok önce ergenlikte bende kullanmıştım
Siz kullananlar herhangi bi sorun yaşamadı değil mi bebek için. Zaman geçtikten sonra herhangi bi risk olmuyor?

Merhaba. Sadece 1 ay Zoretanin kullandım. Bizde aynı durumdaydık çocuk düşünmeye başladık. Cilt doktorum garanti olsun diye 6 ay ,Kadın Hastalıkları Uzmanım ise 1 ayın yeterli olduğunu söyledi. İlacın prospektüsünde de 1 ayın yeterli olduğu yazıyor. İlacı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım çok şükür kontrollerime göre hiçbir sıkıntım yok herşey çok normal ve yıllardır bitmeyen sivilcelerim (hamileliğimin şuan 6 ayındayım ) neredeyse yok denecek kadar azaldı. Yine de doktorunuza danışmanızda fayda var

Kesinlikle 6 ay bir sene arasi kardesim kullandiginda doktor cok soyledi yapmayin diye komsumda kullanip hamile kaldi bebek karninda oldu maalesef

Valla normalde tedaviden sonra bir yıl kesinlikle hamilelik olmamalı zaten size imzalatilan evraklarda yazar.

En az bir yıl erteleyiverin ilaç başlamış zaten risk almaya gerek var mı? Doktor her ay kontrol yapıp değerlerine göre o ilaca devam eder, sakın çocuk yapma der, psikolojik olarak da kontrol eder. Kullandım bıraktım bi ilaç değil bu. Ciddi riskleri var. Nasıl araştırmazsınız ve riski göze alırsınız inanılmaz gerçekten. Bunu doktorla görüşmeniz en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…