Romantik'in Diyet Günlüğü

Romantik

-4
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
662
82
323
Merhabalar,
Ben 25 yaşında, 1.69 boyunda ve 97 kg bir bayanım. Hayatımın her döneminde kiloluydum ama sınırları hiç bu kadar zorlamamıştım. Forumda arkadaşların hikayelerini okudum. Hepsi oldukça ibret verici. En ibret verici olan ise kuşkusuz kişinin kendi yaşadığı hikayesi. Ben kendi hikayemden ibret alıp bundan sonraki hayatımı da ona göre yaşamak istiyorum. Diyet yapmak çözüm değil bunu biliyorum. Mühim olan zayıflamak ve ben bu yolculuğumun sonunda zayıflamak istiyorum.

Umarım başarılı olurum.

Bugün sabah iki tane minik poğaça yeddim akşam ise iki minik poğaça ve meyve püresi yedim. Şimdi leblebi atıştırıyorum. Yarın daha özenli davranacağım. :)

Kararından dolayı seni tebrik ederim canım. sadece sabah ve akşam yemeğin mi var? ayrıca bunlar yemektende sayılmaz pek. öncelikle kendine yeme saatleri oluştur.
en az 2 ana öğün ve 3 ara öğün belirle. diyet günlükleri olan arkadaşların listelerine bakarakta yardım alabilirsin. bu işte en önemli olan şey düzenli bir yemek alışkanlığı oluşturmak ve vücüdünü o saatlerde yemek yemeye proğramlamaktır. kendini aç bırakırsan vücudunda kendini korumaya alacaktır. az kalorili yemeklerle onu kandırmayı başarmalısın. belli saatlerde yemek geldiğini gören bünye seninle savaşmıycaktır.

zamanla alınan kilolar bir anda gitmez bunu hiç bi zaman unutma. kısa vadede değil, uzun vadede kilo vermektir asıl ve kılıcı olan :)

Ben bir öğretmenim ve ders aralarında ara öğün yapmam ne yazık ki mümkün değil. Ama normal zamanlarda öğle yemeği yiyorum; bugün öğrenciler fırsat vermedi, akşam yemeğim de bu güne nazaran çok daha dengeli oluyor. Umarım önümüzdeki haftalarda sporla birlikte bu dengelemeyi de yapacağım. :) Destek ve öneriler için çok teşekkür ederim. :)

romantik nöbetçimiydin yoksam?

ara öğün için ceviz badem at cebine 3er 4er tane mesela... bak ben de yapayım iyi aklıma geldi

Tebrik ederim canım, bende senin takipcinim. İnsallah o kiloları atarız hep birlikte.:13:

Çoooooooooook teşekkür ederim kızlar. :)

@Ela09, ne yazık ki nöbetçiydim canıma okudular. :) Bu arada o badem ceviz konusu muhteşem, çok teşekkür ederim. :)

Bugün sabah minik bir poğaça yedim. Daha sonra her saat başı sırayla kuşburnu çayı, nescafe, limon çayı içtim. Nescafe 3'ü bir aradaydı diğerlerini şekersiz içtim. :)

Öğleyin 3-4 kaşık pilavla, 4-5 kaşık patates yemeği yedim.

Akşam bir kaç bisküvi ve 6 tane sigara böreği yedim. Şimdi de birazcık çay ya da neskafe içmeyi düşünüyorum. Akşam yemeğim oldukça ağır oldu biliyorum ama yorgunluktan yemek hazırlayamadım. Gün geçtikçe düzeni daha iyi otutacağıma inanıyorum.

Aslında yemeğe çok düşkün bir insan değilim; ama gün içinde, yemekten önce ya da yemekten sonra dehşet şekilde abur cubur yerdim. Şimdi bile hala çekiyor. Ucundan ısırıyorum. Kaçınmam gerek abur cuburdan biliyorum ama diyet psikolojisine girip kendimi kasmak istemiyorum. Çünkü vermem gereken neredeyse bir 40 kilo var uzun vadede ve ben şimdi kasarsam sıkılıp sallamaktan korkuyorum.

Bundan sonra kahvede tatlandırıcı kullanmak istiyorum bu arada. :)
Bir de günlük egzersiz programı düzenleyip bunu uygulama gibi bir planım var. Dün tekerlekli bir aletle 10 dk kadar yaptım. Eksiği vardır, fazlası yoktur, ama ilk günden hamlamayım dedim az değil 97 kgyim. :)

Bugün böyleydi işte. Umarım bir kaç gr vermişimdir. :)

Romantik benim görümcem eczacı ve tatlandırıcıları şeker hastası değilsen diyet amaçlı kullanmayı önermiyor. ben bi kere söylemiştim kesinlikle böyle birşey deneme demişti. az da olsa şeker koy daha iyi, bilgin olsun.

birde ben keten tohumlu yoğurdu çok yapmıştim hamile kalmadan önceki diyetimde, oldukça tok tutuyor. aktardan alınan yeşil çayı demleyip 3- 4 bardak içebilirsin (hazır yeşil çay olmaz). zayıflamana çok yardımı olacaktır :)

romantik nescafeyi bıraaaakkkk içtiğin her nescafe sana kabızlık ve selülit olarak geri dönecektir, tecrübeyle sabittir sigara böreği de yok şöyle oldu canım sigara böreği kan şekerini yükseltti,aradan biraz zaman geçince canın abur cubur istemeye başladı, karbonitların yerini bir an önce sebzeye bırakmaya bak, patates pilav poğaça ful karbonitrat, yağ depolarsın sonra. hadi canım gayret...

Hoşgeldin Romantik,

Umarım bu kararlılıkla devam edersin.

Çalışınca dışarıdaki öğünleri ayarlamak zor oluyor. Ara öğünler için en iyisi kavrulmamış badem fındık ve ceviz. Ağzına atabiliyorsun hemen. İmkan olursa bir kutu ayran da ekle. Hem tok tutuyor hem de yararı daha çok.

Ben de 99 kiloyum kilolarımız yakın, ben de öğretmenim. Hadi bakalım kilodaşım devamınlı listelerini yaz. Düzeltmek gerekirse söylerim. Dengeli olduktan sonra hangi diyet yöntemini uyguladığının bir önemi yok.

Kolay gelsin...

Günaydın Romantik canım
İnsan ister istemez bazı zamanlar kacırıyor burası kesin ama ertesi gün ögünlerimizi küçültmeliyiz ki morelimiz bozulmasın sevkimiz kırılmasın.. Ben nescafe konusunda bırak diyemicem cünkü benim de en sevdiklerim arasında. 3ü 1 arada yerine normal nescafe yaparsan yarım yaglı sütle veya suyla biraz daha uyar diyete gibi geliyor.. Ayrıca da pilav yediğin zaman patates yemegi olmaz aslında ikisi bana göre cok yakısıyor tadından yenmiyor ama patatesde nisasta var biliyorsun.

Aslında öğretmensin ve ögünlerin kacıyordur dogal olarak ama oldugu kadar artık canım.
Bu arada okula giderken yanına bademin yanında gün kurusu al. Gün kurusunun içini acıp bademi koyup yediginde miss gibi oluyor ben ara ögünlerimi o sekilde yiyorum.

Çoook teşekkür ederim Aysel110 :) Bir süre nete giremedim aksattım, ama diyetimi aksatmamaya çalıştım, en azından abur cuburda fevrilik yapmadım. Zaman zaman yemek çıkmadığında bir iki bisküvi yedim.

Önümüzdeki haftada nasıl olacağım bakalım. :)

gün kurusu nedir? bu arada çok teşekkür ederim. :) neskafeyi azalttım çok tatlı krizi tutmadıkça bulaşmıyorum. :) okulda çıkan yemek o olunca başka bişey alma şansım kalmadı ama normal porsiyonun yarısı kadar alıyorum. baskülüm olmadığı için tartılamadım ama pantolonda bir bolalma mevcut

Günün menüsü :)
Sabah:
Bir bardak meyve suyu ve 2 tane minik poğaça

Öğlen:
Pirinç Pilavı
Nohut Yemeği
Yoğurt

Akşam (17.30)
Patates KöfteYarım dilim ekmek

Tek büyük hatam bugün unutarak yediğim akşam yemeği öncesi çerezlerdi. Bir de gün içinde içtiğim türk kahvesi ile neskafe hata olabilir. :)

Merhaba güzel günlüğüm. Dün akşam 1 saat boyunca bisiklete bindim toplamda 15 km gitmişim gibi gösterdi sayaç. Bu gün de yapmaya çalışacağım. Ancak bugünki öğünlerim çok dengesizdi, sabah dokuzlu çay içtim ve aceleden iki tane galeta yiyebildim. Öğlen yanıma bir şey almadığım için yemek yiyemedim, kahve içtim. Akşam bir kase çorba ile azıcık tahin yedim. Arada bir kaç tane erik yemiştim. Yemek faslını saat 5te kapatıyorum; ama öğle yemeklerine bir çare bulmam gerek.

Sabah kahvaltımda bir dilim ekmekle 5-6 tane zeytini ancak tıkıştırdım ağzıma Öğlen 12 gibi 1 bardak ayran 5-6 tane bisküvi ve 1 bardak kahve içtim.

biraz önce de saat 18 sularında bir kaç dilim ekmek, zeytin, azıcık tatlı ve bir kase çorba içtim. arada bir elma ve biraz leblebi yedim.

Öğle yemeği çok büyük problem. Artık okuldan yemek istemiyorum, bugün yemek dağıtan görevli bendim ve yemekten kıl çıktı. Ama öğle öğününü resmen geçiştirmiş oluyorum. Öğleyin ne yesem acaba?

dün akşam da 1 saat bisiklete bindim yaklaşık 15 km gitmişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…