Rota aşısı yan etkileri

merhaba, doktorumuz bize de anlattıklarınız laktoz intoleransına benziyor dedi sanırım bizde de var. 4 gün önce rota yaptırdım geceleri deliriyor uykuya geçerken ishal ateş vs yok siz nasıl atlattınız bu durumu ve sonrasında ne yaptınız 🥲
İshal mukus kan yoksa atlatır. Biz laktaz enzim damlası kullandık bir süre. Laktoz inteloransına çok iyi geldi. Emzirmeden önce bebeğin agzına damlatılan bir takviye. Anne sütündeki laktozu parçalamasına yardımcı oluyor. İshaller kesilince damlayı bıraktık. Hala gaz ve karın guruldamaları var 16 aylık olmasına rağmen ama bizim besin alerjilerimiz de var. Tek laktoz inteloransıysa kolayca geçer.

İshal mukus kan yoksa atlatır. Biz laktaz enzim damlası kullandık bir süre. Laktoz inteloransına çok iyi geldi. Emzirmeden önce bebeğin agzına damlatılan bir takviye. Anne sütündeki laktozu parçalamasına yardımcı oluyor. İshaller kesilince damlayı bıraktık. Hala gaz ve karın guruldamaları var 16 aylık olmasına rağmen ama bizim besin alerjilerimiz de var. Tek laktoz inteloransıysa kolayca geçer.
baya okudum sizin yazdıklarınızı ne yazık ki laktoz intoleransı değilmiş bağırsak tepkili alerji. ancak test vs yapmıyorlar diyete de sokmadı hiçbir doktor ciddi kan olmadığı için 2-3 kere oldu, proktokolit dediler. ek gıdaya erken geçtik. 4. günümüz ama geceleri çığlık çığlığa. kabak patates verdim kabak mı gaz yaptı bilmiyorum. gerçekten çok zormuş. insan kendine ayrı yavrusuna ayrı yanıyor.

baya okudum sizin yazdıklarınızı ne yazık ki laktoz intoleransı değilmiş bağırsak tepkili alerji. ancak test vs yapmıyorlar diyete de sokmadı hiçbir doktor ciddi kan olmadığı için 2-3 kere oldu, proktokolit dediler. ek gıdaya erken geçtik. 4. günümüz ama geceleri çığlık çığlığa. kabak patates verdim kabak mı gaz yaptı bilmiyorum. gerçekten çok zormuş. insan kendine ayrı yavrusuna ayrı yanıyor.
Bağırsak tepkili alerjiler çoğu zaman 1 yaşına doğru kaybolur. Bizimki uzun sürüyor ama bu daha az olan bir durum. Katı diyet kesinlikle yapmayın. Ne yazık ki bağırsak alerjisi kanda çıkmadığı için tek yöntem diyet yapmak ve sonra açarak bulmaya çalışmak. Ama diyeti de eğer bebeğin kilosunda boyunda gerileme varsa veya çok huzursuzsa veriyorlar.
Komple kapatmak yerine yediklerinizi sınırlayabilirsiniz. Mesela bir gun yumurta yiyn bir gun tek çeşit süt ürünü tüketin bir gün ikisini de yemeyin. Sonra tekrar bir gün yumurta bir gün süt ürünü bir gün boş gibi ilerleyip gözlemleyin. Bana ilk doktor böyle önermişti. Ama biz de gelişimsel sıkıntılar da başlayıp bebeğimin gaz durumu kötüye gittiği için bu yeterli gelmedi.
Ek gıdaya gelince de ne kadar çok yerse o kadar çabuk bagırsakları toparlar. Kabağın bir şey yapacagını zannetmiyorum. Yani duymadım kabağa tepki veren bebek belki vardır. Ama o muhtemelen şuan alerjinin atak döneminde olduğu için gaz sıkıntısı yaşıyor. Benim bebeğim 18 aylık hala bazı geceler oluyor. Onun yaşaması çok normal. Kabaktan ziyade siz diyet yapmadığınız için sizin yediklerinizle alakalıdır diye düşünüyorum

Back
X