Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi rota virüsü aşısını 3aylıkken yaptıran?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

funda72

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
4.470
6
116
52
Muğla
kızlar aranızda bebğine 3.ayında 12haftayı doldurduktan sonra yaptıranlar varmı? fisfisfis
internette 12haftadan sonra yapılmıyo deniyo ama 6.ayda 5.ayda.4.ayda yaptıranlarda var.bişey anlamadım.yaptırmama kararı almıştım.ama doktorumuz ısrar edicektir.bide yaptıranlar ısrarla tavsiye ediyo yaptırsammı diyede düşünü oldum.kafam çorbaya döndü.bi yaptırcam diyorum bi yaptırmıycam kafamçokkarıştı ikna ederde yaptıracak olursam diye sorayım dedim.bu durumda geçmi kaldık?doktorumuz neden uyarmadı bu konuda anlamadım.3.ve 5.ayda yaptırıyorum ben diğer aşılarla karışmasın diye dedi geçen ay...
boshayallersmile

canım biz 3.ay 8 günlüğüz ve yarın rotavirüs aşımız olacak kısmetse, sen kimseye bakma seni ikna edecek ve tatmin edecek her zaman doktorundur, ben öyle yapıyorum çünkü kimseyi dinlemiyorum sonuçta doktordan iyi bilecek hiç kimse olamaz sadece kafa karıştırırlar, doktor öyle diyorsa öyledir rahat ol canımmalkisalkisalkis

bizi de doktor uyarmadı hiç.hiç bahsetmediler bu konudan.we benim bebeğim 9 aylık herhelde bu satten sonra yaptıramam dimi?

canım biz 3.ay 8 günlüğüz ve yarın rotavirüs aşımız olacak kısmetse, sen kimseye bakma seni ikna edecek ve tatmin edecek her zaman doktorundur, ben öyle yapıyorum çünkü kimseyi dinlemiyorum sonuçta doktordan iyi bilecek hiç kimse olamaz sadece kafa karıştırırlar, doktor öyle diyorsa öyledir rahat ol canımmalkisalkisalkis
bizde aşıyı 3ay 9günlükken olucaz.diğer aşılarının üstünden belirli bir süre geçmiş oluyor hem.dediğin doğru aslında tabii.doktor ne derse o.günlerdir araştırıyorum bu aşıyı.okdar çok siteye girdimki kafam allakbullak oldu.etrafımda yaptıran birkaç arkadaşıma sordum hiç yan etki yapmamış.bazen ishal gibi birkaç gün çıkıyolarmış o kadr.inşallah bizimkilerdede yan etki olmaz...sağol canım.. opuyorumnanaktan
bizi de doktor uyarmadı hiç.hiç bahsetmediler bu konudan.we benim bebeğim 9 aylık herhelde bu satten sonra yaptıramam dimi?
sanmıyorum canım.benim bildiğim 6aydolmadn yapılmış olması gerkiyormuş.
bizimde 3 aylıkken yapıldı ilki ikinciside 5 aylık yapıldı

sevindim.içim rahat yaptırabilirim demekki.senin bebişte yan etki yaptımı?
erkek bebeklerde daha fazla görülüyomuşşşşşş yan etki.şu aşıyı bi olsak sorunsuz atlatsak rahtlıycam ..boshayallersmile

erkek bebeklerde daha fazla görülüyomuşşşşşş yan etki.şu aşıyı bi olsak sorunsuz atlatsak rahtlıycam ..boshayallersmile[/QUOTE]

hayır hiç bi yan etki olmadı ishal falanda olmadı zaten doktorumuzda olmaz dedi

Kızlar bu ası ıstege goremı yaptırıyolar ve bu hastalık nası bısey ben yenı duydum?ası yaptırınca ates falan yaptımı bu arada? benım oglum 19 gunluk suanda ne zaman yaptırmam lazım doktorumuzda herhangı bısey soylemedı bu konuda

erkek bebeklerde daha fazla görülüyomuşşşşşş yan etki.şu aşıyı bi olsak sorunsuz atlatsak rahtlıycam ..boshayallersmile

hayır hiç bi yan etki olmadı ishal falanda olmadı zaten doktorumuzda olmaz dedi[/QUOTE]

süper:)))
sağol cnm.
a.s.

Kızlar bu ası ıstege goremı yaptırıyolar ve bu hastalık nası bısey ben yenı duydum?ası yaptırınca ates falan yaptımı bu arada? benım oglum 19 gunluk suanda ne zaman yaptırmam lazım doktorumuzda herhangı bısey soylemedı bu konuda

cnm bu aşı önemliymiş..rota virüsünün yol açtığı ağır bir ishal var.ondan koruma amaçlı yapılıyo.bebek ölümleri olmuş çok bu hastalıktan.artık doktorlar yaptırın diyor.çok nadir yaptırsanızda olur diyenler var.
2.ayda ve 4.ayda yapılıyo.
3ve 5.aydada yapılabiliyomuş.bende yeni öğrendim bunu.doktorum hep 3ve5de yaptırtmış.bizde öyle yaptırıcaz mecburen.3.aya girdik çünkü.
herhalde dah erken diye söylemdi doktorun.sen gidince sor istersen.
biraz pahalı olduğu için isteğe bırakıyolar.142falan galiba ücreti
3doz olanıda var.oda 2-4-6.aylarda yapılıyo.

cnm bu aşı önemliymiş..rota virüsünün yol açtığı ağır bir ishal var.ondan koruma amaçlı yapılıyo.bebek ölümleri olmuş çok bu hastalıktan.artık doktorlar yaptırın diyor.çok nadir yaptırsanızda olur diyenler var.
2.ayda ve 4.ayda yapılıyo.
3ve 5.aydada yapılabiliyomuş.bende yeni öğrendim bunu.doktorum hep 3ve5de yaptırtmış.bizde öyle yaptırıcaz mecburen.3.aya girdik çünkü.
herhalde dah erken diye söylemdi doktorun.sen gidince sor istersen.
biraz pahalı olduğu için isteğe bırakıyolar.142falan galiba ücreti
3doz olanıda var.oda 2-4-6.aylarda yapılıyo.

yaa evet ya sımdı bende baktımda Allah korusun cok tehlıkelı,ınsallah haftaya gıdecez bır ayık olunca aylık asısını yaptırmaya o zaman sorayım,hastanede afısını gormustumde burdada gorunce sorayım dedım tesekku ederım

Canım bu aşı 12 haftadan sonra vuruluyo.13 yada 14 haftalıkken vurdur. 2 doz şeklinde oluyo bizde öle yaptırdık.
Ilki geçen ay oldu diğeri de önümüzdeki ay olacak.yani kısaca 3 ve 5 aylıkken olacak aşılar.2 aşı arası 2 ay olmalıymış. Fiyatı 145 tl.

tmm canım hemde doktoruma da bı sorarım gıdınce,gercekten onemlı bır ası aksatmamak lazım

bizimde çok güvendiğimiz bir doktorumuz var.aşıyı mutlaka vuralaım dedi ve 3.-5. aylarda 2 doz yaptırdık.hiç bir yan etki olmadı.aşı bir kaç gün huzursuzluk yapabilir dedi doktor ama bir şey olmadı. özellikle bebek anne sütü alıyorsa aşı olduğu andan itibaren emzirin. çüzkü anne sütünün ağrı kesici özelliği var.

bizimde çok güvendiğimiz bir doktorumuz var.aşıyı mutlaka vuralaım dedi ve 3.-5. aylarda 2 doz yaptırdık.hiç bir yan etki olmadı.aşı bir kaç gün huzursuzluk yapabilir dedi doktor ama bir şey olmadı. özellikle bebek anne sütü alıyorsa aşı olduğu andan itibaren emzirin. çüzkü anne sütünün ağrı kesici özelliği var.

bizimki zorla emiyo ama bunu duydumya inatla emziririm aşıdan sonra.sağol cnm

Arkadaşlar bu aşıyı bizde yaptırdık 3 ve 5. aylarda dedi doktor ilk dozunu yaptırdık ikinci dozu 5. ayda olacak. Hiç bir yan etkisi olmadı ama ağızdan verildiği için aşı yaklaşık 1 saat emzirme dedi doktor ve öyle ağrı ateş ishal falan olmadı. ıçiniz rahat yaptırabilirsiniz. Galiba 2. ay aşılarla beraber yapıldığında yan etki olabilirmiş ya da başka marka bir aşı yani iğne şeklinde yapılanlardan.... Allah tüm bebişleri bu hastalıktan korusun...

aşımızı olduk bizde dün.ama bayağı bi huzursuzluk yaptı bizimkinde.habire ıkındı pırtlattı.sabaha kadrda ara ara devam etti.okdar.başak bişey olmadı.yaptırdım iyiki.içim rahat şimdi.2.dozda 5.ayda yapılacak.nisanda yani.

Back
X