- 9 Mayıs 2011
- 3.667
- 60
- 78
- Konu Sahibi Nazenin1905
-
bence bir şekilde iletişim kurmaya çalışın alsın köpeğini içeri siz ve köpeğinizi kısıtlaması yada başka insanları hiç doğru değil köpekleri severim rottweiler ilerde imkanım olursa beslemek istediğim bir cins yapı itibariyle ürkütücü duruyor ve sonucta tanımadığınız bir köpek nasıl yetiştirildi bilemezsiniz çekinmeniz çok normal.
cinsi ne olursa olsun eğer bir köpek kötü yetiştirildiyse dominant olur kendi ve ailesi dışındakileri düşman olarak algılar ve saldırır iyi yetiştirildiyse pitbull bile olsa saldırmaz mesela bizim burda her zaman yürüyüşe gittiğim bir park var parkçılar golden retriver aldılar köpek beni parka sokmuyor bulsa parçalıyacak
Merhabalar,
5 aylık İngiliz Pointer cinsi köpeğim var, yeni evimize taşınalı da yaklaşık 2 hafta oldu. Taşınma derdinden köpeğimi gezidrememiştim dün ve bugün çıktık beraber dolaşırken mahallemizin sonunda rotweiller cinsi köpeği fark ettim. Aramızda baya bir mesafe vardı hemen havlamaya başladı. Önce bağlı zannettim sonra sadece boynunda tasması olduğunu zincirinin olmadığını gördüm. Panik yaptım ama elimden geldiğince sakin davranmaya çalıştım. Köpeğimi önüme alıp (görmemesini sağlamak için) yavaştan geri dönmeye başladım. Ben adım attıkça oda attı giderek yaklaştı ama sonra bi araba fark edip onun peşine takıldı. O yolu hep kullanıyordum ama köpeği dün fark ettim. Heralde buraya ait değildir diye bugün tekrar oradan geçtim aynı anı yaşadım. Eve yaklaşabilirsem sahibine hesap soracaktım çünkü insanlar o yolu kullanmaya korkuyorlar. Yavru bir köpekte değil yetişkin boylu poslu ve çok ürkütücü.
Merak ettiğim rottweiller başka cins bir köpeğe saldırır mı ? Dolaşmak için kullanacak başka bir yolum yok gerçekten..
Teşekkür ediyorum cevaplar için..
Cinse bağlamadım aslında rotları da severim gerçekten dediğiniz gibi yetiştirilme tarzına bağlı. Sahibini görmedim bile o yüzden emin olamıyorum. Tek gitmeye de korktum çünkü kimseyi yaklaştırmıyor. Saldırmaması benim için mucizeydi ne yapacağımı bilemezdim. Çok uzaktık belki o yüzden saldırmadı.. Yine de ürktüm diyebilirim..
Bi kaç gün kollayacağım eğer sahibine rastlarsam gidip konuşacağım.. Kocaman bahçeli evi var neden bahçede değil sokakta o köpek.. Evet belki kimseye saldırmıyor ama çoluk çocuk kimse o yolu kullanamıyor akşamları.. Mahallemizde her yaşta çocuk var.. Ben bile köpeğimin tasmasını bi an olsun çıkarmıyorum ne olur ne olmaz çocuklara büyük korku yaşatmak istemem..
Ama sanırım köpeğimle o yoldan geçemem bir daha. Gezinme yerimiz çok kısıtlandı
Evet sahibini bulmam gerekiyor.. Gerekirse şikayet bile ederim.
Bende köpeklerden hiç korkmazdım ama gerçekten ürküttü beni.
Yetiştirmek çok önemli.. Kimisi köpek değil canavar yetiştiriyor.. Tabi ki evini ailesini koruması lazım ama böyle değil.
Neler okuyoruz Allah korusun..
arkadaşların dediği gibi "nasıl yetiştirildiği" ile alakalı bir konu..
benim de rott'um var..dün akşamüstü annem parka götürmüştü..ayrı ayrı 2 komşu gidip marketten kek almış getirmişler..yemiş o da..3. komşu gelmiş bu ne yer x hanım demiş..annem de "kek yer ama kızın alıp getirdi" demiş..(aslında kek yemez ama kızı alıp getirdiği için öyle demiş :) ) çok severler bizimkini..bazıları korkar ama rott olduğu için korkarlar ısırdığından değil.. çocuklar hep yanına giderler severler.. eve misafir gelse bizden çok kızımız sevinir.. üstüne atlar ama atlaması da sevgisinden..hiç ısırmaz koklar yalar sadece..yani nasıl yetiştirildiğiyle alakalı birşey..
köpeği gördüğünüzde belli etmeden yavaşça uzaklaşmanız çok güzel olmuş aksi takdirde hem karşı köpek hem sizinki heyecan yapıp birbirlerine saldırabilirdi..( bu tip durumlarda; yani mesela siz sevdiğiniz birini görüp koşsanız dahi köpeğiniz tehlikeli bir durum varmış gibi algılayıp hemen saldırıya geçebiliyormuş.. ) sizinki daha yavru o nedenle zarar görebilirdi..köpekleri ayırmanın masum bir yoludur üzerine su dökmek..o nedenle her ihtimale karşı yanınızda küçük bir şişe su bulundurabilirsiniz (yanlışsam düzeltin lütfen). tabi sahibiyle konuşmanız da çok önemli..komşulara sorup telefonunu öğrenip arayın, iyi bir dille anlatın...köpeğin uzun da olsa bir zinciri olsun bir yere baglı olsun..eğer arayıp konuşmanıza ragmen bir önlem almıyorsa sanırım belediyeyi arayıp durumu anlatabilirsiniz..ama öncelikle köpeğin sahibiyle görüşün ne de olsa komşusunuz, hem de zaten bir şikayet gelse önlem alıcaksa boşuna belediyeyi aramanın da bir anlamı yok...
köpeciğinizin de bir resmini bekleriz ayrıca..işte benmki burdaa
http://www.kadinlarkulubu.com/dostlarimizin-kosesi/441861-herkes-sadik-dostlarinin-resimlerini-burada-paylassin.html
Eki Görüntüle 483660 Eki Görüntüle 483662 Eki Görüntüle 483663 Eki Görüntüle 483664
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?