RTÜK ‘Bu Tarz’ı beğenmedi!

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Vatandaşlar, SHOW TV’de yayınlanan ve jüri üyeliklerini Nur Yerlitaş, İvana Sert ve Kemal Doğulu’nun yaptığı ‘Bu Tarz Benim’ adlı yarışmayı şikayet yağmuruna tutunca RTÜK harekete geçti ve program hakkında rapor hazırladı.

Raporda, program için stil yarışmasından çok aşağılama ve şiddet içeriği bulunduğu kaydedildi.
Edinilen bilgilere göre; son dönemde RTÜK’e yapılan şikayetler arasında Kertenkele adlı dizi filmle birlikte “Bu Tarz Benim” adlı programda yer aldı. RTÜK’ün tasnif ettiği vatandaş şikayetlerinde de “Bu tarz Benim” adlı programın, “Genel Ahlak, Manevi Değerler ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık” kriterini ihlal ettiği belirlendİ.

‘Jüri kızıştırıyor’
Raporda şunlar yer aldı:
* Sözkonusu programda izlenilirliğin arttırılması amacıyla gerginlik düzeyinin sürekli üst seviyede tutulmaya çalışıldığı, gerek sunucunun gerekse jüri üyelerinden bazılarının ortamı teskin etmek için herhangi bir çaba göstermek bir yana tartışmaları daha da kızıştıracak şekilde konuşmalara dahil oldukları, yönlendirdikleri tespit edilmiştir.
* Yarışmanın belirtilen amacını aştığı, bir stil yarışması olmaktan uzaklaştığı, yarışmacıların rekabet konularının kişisel çatışmalara döndüğü, karşıdakinin rızası olmadan onun özel anlarını kayıt altına alarak gerektiğinde bununla tehdit edebilmenin başvurulabilecek bir yol olarak ortaya konulmasında bir sakınca görülmediği gözlenmiştir.

Koruyucu sembol yok
* Sonuç olarak: Show TV’nin, mevzuatın “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” hükmünü ihlal ettiği değerlendirilmiştir. Milliyet

evet aynen öyle. ama yine de izlemekten kendimi alamıyorum. acaba bugün kim kime ne demiş, kim kime laf etmiş. merak ediyorum valla

Katılıyorum iyice amacından saptı, tarz yarışması mı hamam kavgası mı belli değil.

Özellikle nur yerli taşa sinir oluyorum .kendini bişey sanıyor.güzellik yok fizik yok.dünya güzeli sanıyor kendini.Ivana ise karta kaçmış soyunarak.gündemde kalmaya çalışıyor.güzelim türkçemizi.mahfediyor.diğeri ise sözde erkek.kadın gibi kırıtıyor.kanal değiştirirken görüyorum.bunlar gibilerin i izleyip prim yaptırtmam.onlara.

kanal değiştirirken filan denk geliyo sinirlerim zıplıyo.. REZALETTT!

Hiç estetik bilgi,tasarım,üreticilik toplumu olamadık kavga ve çekememezlik

bakmadığım program umarım yayınlanmaz

RTÜK birçok programa el atmalı artık, şikayet şart değil, denetlesinler görmüyorlar mı programları?
Bu yarışma mıdır nedir geçen gece kanallarda ne var diye zaplarken tekrarıydı sanırım, bir kız Nur Yerlitaş'ın canı sıkılmış galiba karşısına geçmiş oryantal yapıyordu, o ne öyle

Hiç izlemem, geçen bi bakayım bu nedir dedim,sırf kavga ediyorlar sen şöylesin yok ucuza aldın pahalıya aldın :)

İnşallah kaldırılır yayında ve tarihte görülmeyen bir para cezası alır.
Saçmalıktan ibaret ya miğde bulandırıcı

Nurun gittigi ortaya koyuldu yaa artik onun fanlari sevenleri bende tabiki rtük'e sikayette bulundm yani cok canimi sıktılar..

Bu kadar saçma sapan amacsizca terbiyesizce kotu örnek olunan bir ego yarismasi programinin olması zaten çok yanlis RTÜK beğenmemiş biraz geç kalmis ya. İnsanliga aykiri bir yarisma.

sadece bir kere bir arkadaşım izletti, kendisi de izliyormuş. (bu arkadaşım erkek, düşünün artık, sadece kadınlar değil bu programın tutkunu) gözlemlediğim tek şey ise; sanki vatanı kurtarıyorlar. sanki devlet meselesi çözüyorlar. hayatlarındaki en önemli şey kıyafetmiş gibi davranıyorlar, şaşkınlıktan küçük dilimi yuttum. alt tarafı iki bez parçası. tamam iyi giyinmek mesele de yani bu nedir, programın amacı ne ben anlayamadım valla.

bunu izleyen akıllılarda varya ne diyim,zap yaparken gördüm hiçte hoşuma gitmedi
burda bile topiği var,hergün bu konuşuluyor kim ne yapmış,ne giyinmiş,bu kadarmı boşsunuz
her diziyi izleyenlerde var,bari arasından bikaç tane seçinde öyle izleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…