RTÜK'ten 'Dan Dan' şarkısına ceza

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Şarkıcı Gülşen'in Dan an adlı şarkısı intihara sürüklediği için RTÜK'ten ceza aldı.

Ocak ayında yayınladığı klip için Dream Türk kanalına 14 bin 359 lira idari para cezası verildi. Çocuk ve gençlere intihar mesajı verdiği gerekçesiyle verilen ceza, şu açıklamayla duyuruldu:

“Şarkıdaki ‘Ya beni gelip alırsın buradan/ Ya da bir ses duyarsın oradan/ Öldürürüm kendimi, dan dan dan’ şeklinde ifade edilen sözlerle istediğini elde edemeyince silahla kendini vurma mesajı verilmektedir. Bu söz, özellikle ergenlik çağının bunalımlarını yaşayan çocuklara, problemler karşısında intiharı çözüm olarak göstermesi açısından çok büyük tehlike arz etmektedir.

Bu nedenle yayını yapan kuruluş hakkında; ‘Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde yayınlanamaz’ ilkesini tekraren ihlali nedeniyle 14 bin 359 lira idari para ceza uygulanmasına karar verildi.”

Ne saçma şu rtük kuralları ya, dinlediğimizi doğru dürüst anlamayan bir milletiz ama gördüğümüzü direkt uyguluyoruz.

Madem öyle sevişme sahnesi erotik sahnelerin yaşandığı dizileri yasaklasınlar. Ergenlik çağındakiler bunalımda olduğu kadar da azgın oluyo.
İzlediklerinden gaza gelip ona buna saldıran çok.

Bana saçma geldi bu olay.

Hayrettt, şoktayım valla. Şarkı saçmalığına evet çok saçma da ortalık yıkılıyo bu şarkılardan goruntulerden. Ne garip artık rtukun doğru bişey yapmasına şaşırıyoruz...

O sozlere elestiri yapicaklrina sevisme sahnelerine el ataydilar.
Nerdeydiler adnanin buyuttugu besledigi behlul karisina yavsarken?

Murat Kekilli'nin bu akşam ölürüm şarkısıyla intihar edenler vardı haklı olabilirler de eğlenceli bir absürd şarkılarımızdan dan dan intihara meyledilir mi bilemedim

Yani adamlar mudahele etseler suc ,etmeseler suc !
Mudahele edince "ne sacma ,bi sarki ile mi oldurcek millet kendini " oluyor, etmeseler "rtuk nerede ,niye el atmiyor !" oluyor...
Iyiki de kaldirilmis , bu kadina ve kliplerine yayin yasagi gelseymis keske . Bu ve bunun gibi tum sarkilarin kaldirilmasi taraftariyim ,dizilerdeki carpik iliskilere , olmadik anda birbirinin uzerine atlayan mide bulandirici sahnelere ,silahli -kanli -iskenceli igrenc dizilere ,adamligi silah ile ispatlamaya calisan komik zihniyetin topuna yayin yasagi getirilmesini umuyor evlatlarimizi tv basindan uzak tutmamiz gerektigine inaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…