Gebeliğe Hazırlık Rubella ve Toxo değerlerime bakar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Rhea Silvia

Kedisever
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2021
1.771
2.591
53
Merhaba hanımlar. Geçen yıl bu zamanlar hamileydim düşükle sonuçlandı. O zaman yapılan teste şimdi bakabildim antirubella ve antitoxoplazma igM ler görseldeki şekilde çıkmış.
Normal değerin altında yani pozitif mi negatif mi daha önce geçirmiş miyim bilemedim. 🤷🏼‍♀️ Bilen yardımcı olabilir mi lütfen 😔

Eklentiler

• 02B27D49-45E6-4A18-A7B1-0AFACF69A77F.webp
    02B27D49-45E6-4A18-A7B1-0AFACF69A77F.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 46
Merhaba hanımlar. Geçen yıl bu zamanlar hamileydim düşükle sonuçlandı. O zaman yapılan teste şimdi bakabildim antirubella ve antitoxoplazma igM ler görseldeki şekilde çıkmış.
Normal değerin altında yani pozitif mi negatif mi daha önce geçirmiş miyim bilemedim. 🤷🏼‍♀️ Bilen yardımcı olabilir mi lütfen 😔
ıgg ‘ler bagısıklık olcuyor ıgm’lerde o anki gecırdıgını dıye bılıyorum yanı sanırım sen o anda bunları gecırıyodun

ıgg ‘ler bagısıklık olcuyor ıgm’lerde o anki gecırdıgını dıye bılıyorum yanı sanırım sen o anda bunları gecırıyodun
Evet canım öyleymiş ama değerin üstündeyse geçiriyor olmam gerekmiyor mu? Değerin altında negatif çıkmış o yüzden tereddüt ettim. Bi de ikisini birden nasıl geçirebilirim ki 🤷🏼‍♀️

Evet canım öyleymiş ama değerin üstündeyse geçiriyor olmam gerekmiyor mu? Değerin altında negatif çıkmış o yüzden tereddüt ettim. Bi de ikisini birden nasıl geçirebilirim ki 🤷🏼‍♀️
bu degerlerın aralıgında olması lazım senınkıler bak bu deger aralıgında degıl.ben şimdi kendı testlerıme dönüp baktım bak benimkinin referans aralıgı farklı demek hastaneye gore degısıyor ben de daha once gecırmısım bagısıklıgım pozıtıf cıkmıstı .O anda ne negatıf tabı.Senınde bagısıklıgın pozıtıf artık sıkıntı yapma

Eklentiler

• 513ABCF1-7D38-4679-98AE-4783419B7CF9.webp
    513ABCF1-7D38-4679-98AE-4783419B7CF9.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 39
bu degerlerın aralıgında olması lazım senınkıler bak bu deger aralıgında degıl.ben şimdi kendı testlerıme dönüp baktım bak benimkinin referans aralıgı farklı demek hastaneye gore degısıyor ben de daha once gecırmısım bagısıklıgım pozıtıf cıkmıstı .O anda ne negatıf tabı.Senınde bagısıklıgın pozıtıf artık sıkıntı yapma
İnşaallah pozitiftir canım toxo geçirmiş olma ihtimalim yüksek zaten 4 yıldır kedi besliyorum. İlk başlarda aşısı yoktu. Sokak kedileriyle de aram iyidir. İlla o paraziti önceden kapmışımdır diye düşünüyorum.

Bir de çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Allah bebeğine sağlıcakla kavuştursun seni inşaallah bize de nasip olsun 😊🤲🏻

İnşaallah pozitiftir canım toxo geçirmiş olma ihtimalim yüksek zaten 4 yıldır kedi besliyorum. İlk başlarda aşısı yoktu. Sokak kedileriyle de aram iyidir. İlla o paraziti önceden kapmışımdır diye düşünüyorum.
ben de nasıl önce gecırmısım hıc fıkrım yok🤦‍♀️ama bağısıklıgının olması ıyı bısey tabi.Hamılelıgını daha rahat gecırırsın

Once dedim nasil referans araliginda olup referans disi oluyor ama anladigim kadari ile pozitif oldugu icin o anda enfeksiyon mevcut oldugu icin cikmis bu sekilde. Hepsi mevcutmus yani o zamanlar bilmem dogru anlayabildim mi.. igg bidahaki gebelikte pozitif cikacak yani bagisiklik olacak bu degerlere gore ama ilk gebelikte o anda mevcutmus yani pozitifmis bu degerler. Dogru mu bilmem baktim birazcik🤭

Once dedim nasil referans araliginda olup referans disi oluyor ama anladigim kadari ile pozitif oldugu icin o anda enfeksiyon mevcut oldugu icin cikmis bu sekilde. Hepsi mevcutmus yani o zamanlar bilmem dogru anlayabildim mi.. igg bidahaki gebelikte pozitif cikacak yani bagisiklik olacak bu degerlere gore ama ilk gebelikte o anda mevcutmus yani pozitifmis bu degerler. Dogru mu bilmem baktim birazcik
Doğrı söylediklerin de. Benim referans dışı değerim aralıktan daha düşük olunca ve ikisini aynı anda geçirme ihtimalim çok düşük olduğundan şüpheye düştüm 🤷🏼‍♀️

Doğrı söylediklerin de. Benim referans dışı değerim aralıktan daha düşük olunca ve ikisini aynı anda geçirme ihtimalim çok düşük olduğundan şüpheye düştüm 🤷🏼‍♀️
Valla bilemedim bende de elisa bakilmis onceden rutin testlerde onlarda da farkli degerler🤷🏼‍♀️ basima gelmeyeni arastirmadigim icin bilemedim

Back
X