Ruh halim berbat toparlanamıyorum

cikolatakalp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
240
120
103
İzmir
Nerden başlasam bilmiyorum kısaca anlatmaya çalışayım. Hep çok hassastım üzülünce midem bulanıyor iştahım kapanıyor aşırı etkileniyorum vs.
Çocukluğum kötüydü ailem sorunlu biraz...
Daha önce hastalık takıntım olmuştu uzun süre antidepresan kullandım.

Çok kötü bir ergenlik süreci geçirdim.

Üstüne bir de berbat bir ilişki ve ayrılık yaşadım aldatılmaktan tutun da tuhaf tuhaf yalanlara kadar. Sorgulandım eleştirildim tuzu biberi oldu.

Kafam hep dağınık duygu durumum çok kötü bir gün mutluysam bir hafta depresyon. Çalışamıyorum başarım gittikçe düşüyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Psikiyatr a gittim faydası oldu bir dönem şimdi yine gittim ama yok olmuyor.
Psikolog buldum bir ara o bile bana hak verdi acıdı gibi bazı yaşadıklarıma...
Peki ben şimdi ne yapayım... Nasıl düzelir ki gerçekten kötüyüm hiç bir şey yapamıyorum

Bence ilk olarak psikoloğun bile acıdığı düşüncesini atın kafanızdan. Neler neler var herkesin yaşadığı ve anın tadını çıkarın geçmişi silin.

Yeniden mutlu olmaya çalışın, ayağımıza gelmiyor tabi mutluluk. Biraz çaba ve depresif halden çıkmak istemeye bağlı biraz. Pozitif düşünün..

Tam aynisi demimde hassasligin midene vurmasi bi iyiyken sonra depresife baglaman o tarz seyler senelerdir bendede var ve bende uyku sorunuda var gece uyuyamiyorum sabaha karsi anca cozume gelince bende gittim doktora ilaclar cok sakinlik ve uyku yapti biraktim her seyi akisina biraktim konuya takipteyim

Bence ilk olarak psikoloğun bile acıdığı düşüncesini atın kafanızdan. Neler neler var herkesin yaşadığı ve anın tadını çıkarın geçmişi silin.

Yeniden mutlu olmaya çalışın, ayağımıza gelmiyor tabi mutluluk. Biraz çaba ve depresif halden çıkmak istemeye bağlı biraz. Pozitif düşünün..
Yapamıyorum ki o da gitti artık. Önceden çok azimliydim bıkmadan usanmadan çabalardım ama ne oldu bilmiyorum tüm inancım gitti öyle büyük bir şeyde yaşamadım dünyada neler var ama yapım böyle sanırım sinir oluyorum kendime.

Çok üzldüğümde yemek yiyememe durumu bende de var, sonra müzik dinlemeye veya resim çizmeye başlıyorum ve toparlanıyorum. Sanırım çözebileceğimiz şeyleri çözmek, çözemeyeceğimiz şeyler ile de yüzleşip zihnimizi farklı bir şeye yönlendirmek işe yarıyor. En azından bende böyle. Seni rahatlatan bir ilgi alanın varsa çok üzgün olduğunda ona yönel belki iyi gelir.

Tam aynisi demimde hassasligin midene vurmasi bi iyiyken sonra depresife baglaman o tarz seyler senelerdir bendede var ve bende uyku sorunuda var gece uyuyamiyorum sabaha karsi anca cozume gelince bende gittim doktora ilaclar cok sakinlik ve uyku yapti biraktim her seyi akisina biraktim konuya takipteyim
Bir korkum da bu mesela duygu durumum değiştiğinden kolay insan kaybediyorum yıllar boyu böyle olursa çevremde nasıl birileri kalacak ki

Yapamıyorum ki o da gitti artık. Önceden çok azimliydim bıkmadan usanmadan çabalardım ama ne oldu bilmiyorum tüm inancım gitti öyle büyük bir şeyde yaşamadım dünyada neler var ama yapım böyle sanırım sinir oluyorum kendime.
Kendine acımaktan vazgeç bence. Hergün aynaya bakıp, iyiyim mutluyum gibi şeyler söyle. İnanmasanda söyle bi süre sonra dönüşü oluyor.

Bide tamamen aşk para vs ne istiyorsan, ona odaklı yaşayınca gelmediğini düşünüyorum herzaman. Akışına bırak ne zaman gelirse diye, olduğun durumu sevmeye başlarsan diğer şeyleride enerjinle çekersin bence.

Bazı meditasyon yolları var hayat enerjisi veren internetten araştırmanı tavsiye ederim. Ve hep mutlu olmanı diliyorum çünkü sürekli mutsuzluk çok yorucu bir durum..

Ben hep böyle durumlarda "daha neler var haline sukret belanimi arıyorsun "diyorum kendime.
Boş kalmamaya çalışın açın bir kitap okuyun,bir gibi eşinin.garkli ortamlara girin

Yazdığınız şeyler o kadar tanıdık ki her insanın başına bunların birçoğu gelmiştir. Hayatinizdaki tüm eksileri alt alta yazmışsınız sanki. Bir de artıları yazmayı deneyin. Eminim daha fazlasını bulacaksınız. Bakış açınız degisirse hayatınız da değişir.

Buradan tavsiye ve akıl almakla bir yere varabileceğinizi sanmıyorum, durumunuz ağır ve klinik bir durum. Temelli ve kalıcı bir değişikliği ancak uzmanlar sağlayabilir.
Naçizane tavsiyem bilişsel terapi almanız ve belki riskli olacak ama Yen'i ortamlara girmeniz( üniversite, iş yeri ,kurs vs) gibi. Yen'i başlangıçlar/yerler bizi daha fazla mevcut duruma adapte olmak için zorlar.

Zamanında ben de kendimi mutsuz ve kaygılı hissettim ve o günlerde okuduğum güzel bir kitap vardı, ara ara hâlâ açıp okurum,bakış açımı değiştirmeme yardımcı olmuştu. Yazarı Doktor David Burns , kitabın adı da "iyi hissetmek". Lütfen siz de bu kitabı mümkünse alıp okuyun

Back
X