• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh haliniz hayatınıza nasıl yansır..??

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
316
46
İzmir
merhaba arkadaşlar..
ruh haliniz size nasıl yansır,yada bunu dışa yansıtırmısınız merak ediyorum..
günlük giysi seçerken,yemek yerken,ev döşerken,eşya alırken,konuşurken yürürken,uyurken.. neler yaşarsınız ve neler yaparsınız??

mesela ben farkında olmadan zaman zaman bunu giysilerime yaznsıtıyorum..seçtiğim renklerle kendimi olmak istediğim şekle soktuğumu farkediyorum bazen..

çok sinirlendiğimde temizlikten alıyorum hırsımı mesela..

bağırmak istediğimde yüksek sesle müzik dinlemekte beni yatıştırıyor..

mutlu olduğumda mutlu etme ihtiyacı hissediyorum kendimde,hatta vazifemmiş gibi bile algılayabiliyorum..

korkularım endişelerim yüzümde mimiklerimi değiştirebilir..
daha bir çok şey var yaptığım..

siz neler yaparsınız??

bende ruh halini giyiminden,yemeğine,insanlarla olan ilişkilerinden,okuduğu kitaba kadar yansıtan bi insanım..yani beni yöneten ruhum desem yanlış olmaz sanırım...tepkilerimi çok kolay gösteririm..iyi ,yada kötü diyemem bazen faydasını bazen zararını görürüm ...ama değişmez...
yani ruhen kendimi huzursuz hissediyosam huzurluymuş gibi davranamam,,,cnm gülmek istemiyorsam karşımdaki kırılır diye gülmeye çalışmam çünkü yapamam..inandırıcı olmuyacağını bilirim ...yani rengimi belli ederim.....

ooo çok belli ederim hele bugünlerde daha bi belli etcekmişim gibi gelio ailem çok üzülecek bu halime çünkü düşünceli hiç bişiden zevk almayan yemeyen içmeyen bi benle karşılaşıcaklar bu aralar malesef:gitme:

lgnmwv8pn5.gif

ben sadece susarımmm ozaman herkes anlar bısıler ters dıye yemek yıyemem rengım sapsarı olur..
ınsanlardan kacarım evden cıkmam gozum hep bı yere odaklanır kıbırdamdan dururum bı hafta once yasadımda..

ruh halım anında bellı olur zaten..
cogu zaman evden dışarı adımımı atmam..
ozellıkle anneme gıtmemeye ozen gosterırım...
manevı ablam vardır canım benım onu ararım hemen...
rahatlarım sankı bırazda olsa anıden...
işte boylee......

Hiç bir zaman gizlemeyemeşimdir...

Ne mutluluğumu, ne hüznümü, ne kaygılarımı...

O an içinde bulunduğum ruh hali hangisiyse, en derin haliyle yaşar ve yansıtırım maalesef :(

Elimde olsa keşke düzeltebilmek...

sinirliysem herşey gözüme batar,kavga edecek yer ararım,üzgünsem kılık kıyafetime saçıma başıma bakmam kendimi salarım,kabuğuma çekilirim,bol bolda uyurum eğer çok üzgünsem hasta olurum... mutluysam çenem düşer hiçbiyere sığamam benimde ruh halim hayatıma çok yansıyo malesef....

ben yürürüm, yürürüm, yürürüm.

havanın nasıl olduğunu hiç umursamadan saatlerce, metrelerce yürürüm. o yol boyunca herşeyi düşünür, planlar, programlar, çözümler üretir ona göre davranırım.

yuz ifadem çogunlukla soguktur. insanlarla da fazla konusmam :)

ama sevilirim ;)

aynen olduğu gibi yansır...içim dışım birdir benim
ne hissedersem ne düşünürsem onu söyler onu yaşarım ben..

hiçbirseyi yapmam içime atarım susarım oturrum normalde süslysem
süsüme devam ederim
mesela suan sevgilme kadar kızgınım kı anlatamam ama susuyorum neyapayım depresyona giremem şimdi:umursamaz:

Ruh halim aynen yaşantıma , yüzüme , davranışlarıma yansır.Kaygılı olduğum zamanlar ne giyinmek ne iş yapmak içimden gelir.Açık kitap gibiyimdir yani :) Duygularımı saklamam mümkün değildir.

duygularımı fazlasıyla belli ederim..
mutluysam gülüyorsam herkesi mutlu eder güldürürüm,
süslenirim,şarkı söylerim...
keyfim yoksa suratımı asarım,kimseyle konuşmam...
ne giydiğimi umursamam,ağlarım,uyurum...
sinirliysem bende temizliğe vururum kendimi...

Ruh halim gözümün içinden ,hareketlerime,
konuşmama kadar yansır,
saklayamam,zaten beceremem ki...
sinirlendiğim zaman iştahım kaçar,bağırmak isterim,
mutlu olduğum zaman herkes anlar,cıvıl cıvıl olurum,
konuşurken ses tonum bile güzel gelir kulağıma,
üzülünce ağlarım,hem de çok kolay ağlarım,
iştahım yine kaçar,sadece yalnız kalmak isterim...
kısacası o an nasılsam,bana bakan şak diye anlar...
sevgiler...

Aslında ben hep kötü olaylardan bile iyi sonuçlar çıkarmayı deneyebilen bir insanım ya da umursamamaya çalışırım çoğu zaman,moralim bozulsun canım sıkılsın istemem.
Ha,bunu başarabiliyormuyum ?
Çoğu zaman evet.
Eğer çok ciddi bir durum olduysa veya zayıf olduğum bir konuyla ilgili birşey yaşanmışsa o zaman ipler kopuyor işte bende.
Yalnız kalmayı tercih ederim böyle zamanlarda ve ağlarım genellikle.
Dost dediğim çok yakın arkadaşlarım vardır onlarla paylaşırım herşeyimi,onların beni teselli etmesi iyi gelir,kendimi daha iyi hissediyorum o zaman.
Ama girdiğim diğer ortamlarda ruh halimi belli etmek istemediğim sürece belli etmem kesinlikle.
Bazı insanlar var ki,karşısındakinin mutsuzluğuyla mutlu olmayı becerebiliyorlar.
O yüzdendir aslında bu tavrım,istemediğim hiçkimse bilmez benim içimden geçenleri.
Ters ya da sinir bozucu davranışla karşılaşırsam kötü olduğum bir zamanımda,bu davranışa asla kayıtsız kalamam,o an ki ruh halime daha da olumsuzluk katmak istemem çünkü...

kızlar alın size ruh halimizin bize yansımalarının başka bir boyutufisfisfis

RUH HALıMıZ HORMONLARDAN SORULUR..
Sabah güçlü bir koşu programının üstesinden nasıl geldiğinizi düşündünüz mü hiç? Veya, aşık olduğunuzda sanki bulutların üzerinde süzülüyormuş hissine nasıl kapıldığınızı? Ruh halimiz her zaman böyle pozitif olmuyor elbette. Örneğin korktuğumuzda kalp atışlarımız hızla çarpmaya başlıyor, kaslarımız geriliyor ve tüm bedenimiz kaskatı kesiliyor. ışte beynimiz, tüm bunları biyo kimyasal bir reaksiyon oluşturarak başarıyor. Merak, özlem, uyum, mutluluk, heyecan gibi pek çok duyguyu tatmamızı sağlayan bu kimyasallar 'nörotransmitter' olarak tanımlanıyor. Günümüzde bu kimyasalların 60’ından fazlası tanınıyor ve her geçen gün alt açılımları keşfediliyor. Genellikle vücudumuz tarafından üretilen bu “doping” maddelerinin bazıları hipofiz bezinde, bazıları ise böbreküstü bezlerinde üretiliyor ve ihtiyaç duyulduğunda salgılanmaya başlıyor. Bu nörotransmitterler sayesinde sizi tehdit eden pek çok zor durumdan kurtulabilir, kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

DOPAMıN KEYıFLENDıRıR
Ruh halinin sıfırı tüketmesi, dopamin eksikliğinin kesin bir göstergesini oluşturuyor. Dopamin, çok fonksiyonlu bir beyin nörotransmitteri olarak nitelendiriliyor. Nöroloji uzmanları, bu madde olmadan elimizi bile kıpırdatamayacağımıza dikkat çekiyor. Çünkü bu madde herhangi bir şeyi yapabilmemiz için bize motivasyon sağlıyor. Ayrıca aktiviteler sırasında kendimizi iyi hissetmemizde de önemli bir rol üstleniyor.
Ne zaman ihtiyaç duyarsınız?
Kendimizi önemsiz ve yararsız hissettiğimiz dönemlerde, bir şeyi başarmadaki güven eksikliği ve hafif konsantrasyon ve hafıza sorunlarında gerekli. Bir şeyleri yapma istediğinizin ve enerjinizin az olduğu dönemlerde dopamine ihtiyaç duyuyoruz.
Şunları yapabilirsiniz:
Dopamin düzeyini yükseltmenizin en basit yolu hareket etmek. Aklınızda bulunsun, spor yapmadığınızda dopaminin salgılanmasını birebir engellemiş oluyorsunuz. Seks de bu nörotransmitterin üretimini harekete geçiriyor. Bunun için yağlı deniz balığı veya fındık, fıstık yemenizde fayda var. Bu besinlerin içerdikleri omega 3 yağ asitleri, dopamin üretimi için vazgeçilmez bir madde. Buna karşılık fast food beslenme dopaminin salgılanmasını azaltan etkiye sahip. Son araştırmalara göre de ginko, dopamin düzeyini hatırı sayılır derecede yükseltiyor. Bu da hatırlama ve öğrenme yeteneğinizi geliştiriyor. Uzmanlar, akşamları erken uyumaya özen göstermeniz gerektiğini söylüyorlar, çünkü dopamin geceyarısından iki saat önceki dönemde en yüksek düzeyde salgılanıyor.

NEŞENıN KAYNAĞI: SEROTONıN
Serotonin mutluluk hormonu olarak nitelendiriliyor. Beyinde serotonin kimyasalı salındığında kan damarları kasılarak daralıyor; serotonin düzeyi düştükçe genişliyor. Serotonin uykuyu, seksüel enerjiyi, ruh halini, ani ve aşırı isteklerle iştahı düzenliyor. Düşük serotonin miktarı, sinirli, huzursuz ve depresif ruh hallerine neden olabiliyor. Mide ve bağırsak bölgesindeki kas sisteminin hareketlerini yönetiyor, ağrı algılama sisteminizi düzenliyor ve dinlendirici bir uyku sağlıyor. Serotonin düzeyi düştüğünde ise keyfiniz ve genel ruh haliniz kaybolup, gidiyor.
Ne zaman ihtiyaç duyarsınız?
Ruhsal olarak dibe vurduğunuzda, depresif ruh hallerinde, özgüven eksikliğinde, çok fazla strese girdiğinizde serotonine ihtiyacınız oluyor. Herhangi bir belirti vermeyen mide bağırsak rahatsızlıklarında, örneğin ülserde, ağrı eşiğiniz düştüğünde ve migren ataklarında serotonine ihtiyacınız oluyor.
Şunları yapabilirsiniz: Doğru olan besinleri tüketmek kaydıyla düzenli yemek yemelisiniz. Serotonin üretimi beslenme yoluyla etkilenebilen tek nörotansmitter. O, beyin hücrelerindeki Tryptophan adlı protein tarafından oluşturuluyor. Örneğin çikolata ve muzda bu madde bolca bulunuyor. Yağ ve şeker de tryptophan miktarının artmasını sağlıyor. Tatlılara karşı şiddetli açlık duygunuzu serotonin düzeyinin azlığına dikkat çeken bir işaret olarak algılayabilirsiniz. Spor yaparken dikkat edin: Kadınlarda çok fazla güç harcamayı gerektiren sporlar, serotoninin serbest bırakılmasını azaltıyor. Aynı şekilde stres ve huzursuzluk da. Bunun aksine rahatladığınız zaman serotonin üretimi düzene giriyor.

alıntıdır....

Son düzenleme:
ooo ben acayip belli ederim ruh halimi...

mutluyum diyelim, gerçekten mutluyum:
gülümseyerek gezerim, gözlerim ışıldar..
daha rüküş olurum sanırım:)

mutsuzsam siyahtır rengim..
saçımı topuz yaparım..
hatta dışarı çıkmıyorsam evde pijamalarımı çıkarmam. yataktan da çıkmam..

mutsuzsam alışverişe çıktığımda hiçbir şeye bakamam..
hayata da mutsuz bakarım.

mutluysam, alışverişte gerçekten güzel şeyler seçerim,
insanlara daha fazla anlayış gösteririm.

mutsuzsam perdeleri dahi açmam..
mutluysam gülümseyerek bakarım güne..

ay ben mutsuzken hiç çekilmiyorum..
mutluyken de kelebek modunda oluyorum.:)
galiba hiçbir ruh halim çekilmiyor..
.

mutsuz oldugum zaman icime kapanirim
kimselerle konusmak istemem fakat bu halimi sadece evimin icindekiler anlar
eger bir gelenim olursa yada konustuklarim hic anlamaz cünki o an degisirim belli etmem, zor olsada
ben mutsuzlugu icinde yasayanlardanim kendi kendime cözmeye halletmeye calisirim
buda cok zor oluyor tabiki fakat basarmaya calisiyorum ne kadar basarabiliyorsam
mutsuzlugumu kimsenin bilmesini görmesini istemem cok yakinlarimin disinda tabiiiii

yasantıma hayatıma bırebır yansır.. :delphin:
o ankı ruh halım kafamdan neler gecıyorsa yuzumde otur resmını ızle.. delikafadulden okadar belırgındır yanı.. şakkıdı kızdıgımda sınırlendıgım de baskaları yemeden ıcmeden kesılır ben kendımı yemege vururum.. cokacimcoook zaten ofke kontrolunde buyuk bı sıkıntı cekıyorum oyle anlarda yanımda durulmaması bulasılmaması en mantıklısı.. :jeyyar: sınırlenıp moralım bozuksa sacımda degısıklıkler yaparım makyaj yaparım .. zemuszemus kıyafetlerım tek koyu renkler olur.. vs..vs.. yoksa bu lıste cok kabarık uzar gıder.. :sinifsinif:

eger mutluysam sevındıysem de yıne her halımden bellı olur.. :teytey: cıvılcıvıl gıyınmısımdır sureklı gulucukler atarım ve oyle zamanlarda cok konusurum.. :kahve: herkesı opesım gelır.. nıtekım yanımdakılerı ıkıde bır operım.. opuyorumnanaktan enerjı tavan..
:delphin:

Back
X