Rüyadaki heyecanlamadan dolayı gusül gerekir mi ?

svg94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
1
0
1
İstanbul
Hangi bölüme yazıcağımı bilemedim bende buraya açtım konuyu.Sabah namazını kıldıktan sonra yattım.Aklınıza artı 18 bir şey gelirde heycanlanırsınız ya rüyamda birden 3-4 saniyelik öyle bi heyecan hissettim.Cinsel münasebet filan görmedim.Uyandığımda tuvalete gittim afedersiniz çamaşırımda bir şey yoktu ama yaşlılık hissettiğim için peçeteyle organımı sildim her zaman gelen akıntıdan vardı.Böyle şeyleri düşünmemek için kendimi hep zorlarım.Uyumadan önce de düşünmeyeyim diyodum.Acaba psikolojik mi oldu diye de geldi aklıma.Şeytanın vesvesesine de uymak istemedim.Size iki şey sormak istiyorum.
1-Şimdi benim gusül almam gerekir mi ?
2-Şimdi benim bu konuda şüpheye düştüğüm için guslüm bozuldu mu ? Bir arkadaşım şüpheye düşersen guslün bozulur demişti o yüzden aklıma takıldı.
5 vakit namaz da kılan bir insanım günaha girmek istemiyorum.

Son düzenleme:
Yok güzelim ya.Bu işin uzmanı değilim ama bu yeterli değil gusül için.İçin rahat olsun.

eğer birşey yoksa gerek yok. .
Ama şüpheliysen git duş all ..

Ilginc, ama bu kadar suphe icinde kalip rahatsiz olduysan, buradakilerin fikrini almadan 5 dakikalik bir dusa niye girmiyorsun ki?
.

Rüyalanmak genelde erkeklerin başına gelen bir durumdur,bu halde gusül almak şarttır,kadınlar rüyada görse dahi uyandıklarında bunu anlamazlar,fakat şüpheye düştüysen alman gereklidir.

Canım bu konuyla ilgili oda arkadaşlarımla konuşmuştuk. Hatta araştırdık da. Şöyle bir şey varmış:
Erkekler rüyalarında ilişkide bulunduklarını görürse ama uyandığında vücudunda ya da çamaşırında ıslaklık yoksa abdest almasına gerek olmazmış. Biz bayanların gelen akıntısı içeri doğru da gidebileceği için ıslaklık görsek de görmesek de ilişkiye girdiğimizi görmüşsek abdest almamız gerekliymiş. Ama mesela uyandığında yüz üstü ya da yan vaziyette isen ıslaklık yoksa abdest almana gerek olmazmış. Bu durumda da için rahat etsin diye alabilirsin bence.

Bu arada dini konular açmak yasak. Konun kapatılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadınlarda heyecan hissettiklerinde erkeklerdeki kadar sıvı çıkışı olmaz. Cinsel birliktelik olsa bile sadece ıslaklık olur.
Rüyada görülen veya hissedilen heyecanla gelen ıslaklık da çok çok az olur, ama olabilir.
Eğer normalde akıntınız varsa hele, onun için o az ıslaklık var mı yok mu bilemezsiniz.
Sizin normal akıntı zannettiğiniz sıvıda nokta kadar bile zevk ıslanması olsa gusül gerekir diye düşünüyorum.
Zaten 5 vakit namaz kılan biriyseniz riske atmanın gereği var mı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

1. eğer ıslaklık hissediyorsan alman gerekiyor diye biliyorum
2. şüpheye düşmekle gusül bozulmaz şeytan size vesvese verir.normal bi zamanda da yada gusul alırken de şüpheye düşünüyorsan kendinden yani gusülünden emin olman lazım.

Ilginc, ama bu kadar suphe icinde kalip rahatsiz olduysan, buradakilerin fikrini almadan 5 dakikalik bir dusa niye girmiyorsun ki?
.

Bu kadar supheye dusup burda konu acacagina nette arastirip yada 10 dk bi dus alsaniz olmazmi

şu an için vakti olup alması gerekebilir ama eğer almak için müsait değilse de bu konunun tam olarak bilinmesi gerekiyo

orgazm olmadıysanız gusul gerekmez. orgazm olduğunuzu uyanınca bir dinginlik ve bir rahatlık gevşeklik duygusundan anlayabilirsiniz. vücudunuz ritmik kasılmalarla sarsılır. bunun dışında cinsel düşüncelerle gelen kaygan akıntılar gusül gerektirmez diye okudum.

şu an için vakti olup alması gerekebilir ama eğer almak için müsait değilse de bu konunun tam olarak bilinmesi gerekiyo

Yapıcı düşünmeniz güzel, belki de siz haklısınız. İlk konu ilk mesaj olarak tuhafıma gitti benim. Ben böyle bir şüpheyle uyansam duşumu almadan evden çıkmam. Ya da sorunun cevabını burada değilde dini sitelerde arardım.
"Böyle şeyleri düşünmemek için kendimi hep zorlarım.Uyumadan önce de düşünmeyeyim diyodum" demesi de tuhaf. Ne bileyim, sanki konu sahibi erkek de, bayanlar da böyle rüyalar görüyorlar mı diye merakı depreşmiş gibi geldi bana :)
.

nickinde 94 yazdığına göre daha 20 yaşında biri.çok küçük bi yaş değil ama insan bu yaşlarda arayış içine giriyo nerden ne şekilde bilgi alabileceğini bilmiyor olmalı.hem annesiyle de bu tarz konular konuşulamaz biraz tutucuyuz bu konuda.
öyle demesi evet biraz tuhaf olmuş olabilir.bu yaşlarda biraz cinsel eğilime döğru bi yönelme oluyo günümüzde.özellikle bulunduğumuz zamanda öyle düşünmesi çok normal.artık tvde bi dizi izlerken bile 'belli bölgeler' verilmeden apaçık sevişme sahneleri çıkıyo ki bu da daha küçüklükten çocukları cinselliğe yöneltiyo.yaşamasa bile düşüncesi oluyo.nasıl oluyo hazzı nasıl ne hissediliyo gibi vs. gibi.

içinde şüphe oluşmuşsa gusül abdesti almalısın bana göre.

1)Ruya gormek sizin elinizde degil. Yani gordugunuz ruyadan sorumlu degilsiniz bu yuzden gusul abdestine gerek yok. Ama huzursuzsaniz girin dusa hem rahatlarsiniz hem de namazini kilarken acaba kabul oluyor mu diye dusunmessiniz. Allah kabul etsin.
2) dini konu acmak yasak

rüyanda tam olarak bir ilişki yaşamasan bile ( yani sonuçlanmasa bile ) gusül abdesti alman gerekir, erkeklerden farklıyız biz, onlar eğer ıslaklık varsa gusül alırlar ama kadınlar da ıslaklık olmasına gerek yoktur.

bence dini içerikli soru-cevap sitelerine danışsan daha iyi olurdu, burada bilende bilmeyende fikrini söylemiş, kafan daha çok karışmasın. google a yaz bunu çıkıyor zaten

5 vakit namaz kılıyormuşsun, Allah kabul etsin, namazlarını riske atmaya gerek yok gusül abdestini almadıysan henüz, hemen şimdi gir banyoya, daha fazla bekleme

bu yazdığınız çok yanlış , evet rüya görmek elimizde değil ama sonucunda mutlaka gusul abdesti almak gerekir, yanlış bilgi vermeyelim

bekarsa eger sik dus almaya utaniyor olabilir fakat banada erkek gibi geldi.o nedenle cevap yazmiyorum.ister al ister alma

masturbasyon hakkinda bakmistim netten daha once.bosalma durumu yokken gerek yok gibi seyler yaziyodu.bunda da ayni sekilde.her zamanki akintiysa gerek yok.ama zor bisey degil.dusa girdiginizde bi de gusul alin supheniz kalmasin.

bekarsa eger sik dus almaya utaniyor olabilir fakat banada erkek gibi geldi.o nedenle cevap yazmiyorum.ister al ister alma

erkekse ve başka bi şey hakkında konu açmasını anlarım da bu konuda da dalga geçemk yada merak ettiğinden açıyorsa da çok zavallı bi durumda olduğuna inanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…