Ya zamanla sağlıklı insanda depresif oluyor zaten.Biraz akışına bıraktım zaman gösterecek artık konuştum onunda beni alttan alması gerektiğini izah ettim umarım anlamıştır.
Ben umuyorum ki oda hatasını anlayacaktır .. Sana birbirini çok seven bir çiftin hikayesini anlatmak isterim...
Birbirine aşık olan çift tüm sıkıntılara ve engellere rağmen sevgilerinin kölesi olup evlenme kararı almışlar.
Küçücük şirin evlerinde ,değişik çiçeklerin olduğu küçük bahçelerinde aşla büyüttükleri fidanlarıyla çok mutlularmış.
Gel zaman git zaman,maddi sıkıntılar,iş stresleri,çevresel faktörler,huy değişimleri,sabırsızlıklar derken ilişkilerinde çatlaklar oluşmaya başlamış.
Birbirlerini hala çok sevdiklerini bildikleri halde ,nedensiz başlayan kavgalar birbirlerini kırarak kapanması güç yaralar açmaya başlamış.
Oysaki çok duru ve örnek bir sevgiyle birleştirmişlerdi hayatlarını.
Zaman ilerliyor fakat hala birbirini seven ve alışan çift aralarındaki sorunu çözemiyormuş.
Aşka ve sevgiye aşık olan bu çift 'bir gün ciddi bir şekilde konuşma kararı almışlar.
Bahçelerinin kenarına koydukları sevimli ve küçük bir masanın sevimli sandalyelerine oturdular karşılıklı.
Kadın ağlıyordu,adam dumanlı gözlerle bakıyordu ...
Kadın '' Olmuyor işte ,olmadı,yürümedi,yürümüyor,ben seni çok severek evlendim,fakat aramızdaki bu anlaşmazsızlık bizim o saf ve eşşiz sevgimize de sirayet etti ,yıkacak mafedecek,sevgiye olan inancımı bitirecek.Yapamadık biz olmadı bizden ayrılmamız en doğrusu''dedi.
Adam'' Haklısın ,bu evlilik böyle yürümez,aramızdaki saygıyıda yerle bir etmeden ayrılmamız tek çare.
Ama bu kadar aşkın hatırı ikimizinde üzerinde,benim bir fikrim var kabul edersen.
Ben eşyalarımı toparlayıp gideyim.Gitmeden evvel seninle bu bahçeye bir fidan dikelim.
Bir yıl boyunca,ne sen beni ara ne ben seni,ne sen beni gör ne ben seni.Kesinlikle hiç kimseye birbirimizi de sormak yok.Sesimizi duymak yok...
Bir yıl sonra senin kapını çalacağım ve beraber gidip o fidana bakacağız.
Eğer fidan açmış ,yeşermiş ve boy atmışsa. Bu evliliğe bir şans verip devam edeceğiz.
Eğer kurumuşsa,çürümüşse ve yok olmuşsa bu ilişkiyi vedalaşıp helalleşerek tamamen bitireceğiz.
Tamam demiş kadın .Ve adam eşyalarını toparlayıp gitmiş.
Zaman zamanı kovalamış aradan bir kaç ay geçmiş ve bu çift ,aynı bahçede,ellerinde birer sürahi fidanı kurmasın diye sulamak için gittiklerinde birbirini görmüşler...
Ve birbirlerine koşarak sıkıca sarılıp,kaybetmenin verdiği acının ,tartışmalardan daha da dayanılmaz olduğunu söyleyip.
Bir birlerini hayatları boyunca kırmama kaybetmeme sözü vererek mutlu evliliklerini kurtarmışlar.
1 saattir senin için,işimi gücümü bırakıp yazıyorum,umarım sana ışık olur