sabah sabah canım sıkıldı

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
88
kızlar bu sabah arkadaşım işe arabayla gelecekti bende onunla geliyim dedim. gelirken yolda konuşmamız siyasete dayandı.
daha doğrusu bu arkadaş normal konuşurken konuyu o tarafa çekiyor.
yani benim sıcak baktığım gruba laf dokunduruyor. ben bir şey demessem konu orda kalıyor ama bende haliyle konuşunca laf uzuyor ve ben bu durumdan hiç hoşnut değilim. genel olarak zaten arkadaş eş dost ile çok siyaset konuşulması taraftarı değilim. konuşmam da. ama bazen insanlar çok kendini beğenmiş gibi geliyor bana. o öyle laf dokundururken sessiz kaldığımda diyorum ki senin bi fikrin yokmu niye savunmayasın. arabasına bindiğime bile pişman oldum desem yeridir. bundan sonra da binmeyi düşünmüyorum. mesafeli olmak en iyisi ama hemen bugünkü olayın üstüne olunca o da anlıycak nedenini, belki de anlaması en iyisi değil mi ? arkadaşlık başka siyasi görüş başka, herkesin birbirine saygılı olması gerek diye düşünüyorum. ayrıca hiç bir tarafı körü körüne savunmam eleştirilmesi gereken şeyleri bende eleştiririm. ama insanlar nedense a dan z ye herşeyini kabul ve tasdik ediyormuşsunuz gibi davranıyor.
belki de kendileri öyle olduğu içindir.

Farklı görüşte olduğunuzu ve siyaset konuşmak istemediğinizi açıkca söyleyin.

ya mesela bir olay üzerine konuşuyor hemen diyorki e canım sizinkiler yaptı.
alakasız bir konu da olsa :110:

Açıkça söyleyin bence ben eş dostla siyaset konuşmam diye.

insanın karısı ve kocası ile bile arası acılıyor bu yüzden. en güzeli aradaki muhabbettin saglıgı icin konusmamak. sogukluk giriyor yoksa buda gereksiz herkes sandıkta oyunu kullanır konusmaya ne gerek var

o zaman o acınca lafı cevırın bir sure sonra anlar zaten.

off çoo sıkılıyorum böyle insanların yanında.
aslında samimi olmak bile istemiyorum.
aynı semtte otoruyoruz haliyle beraber gidip geliyoruz (arabayla değil )
ama bana kalsa merhaba merhabayı geçmiyecek düzeyde bi insan.

insanın karısı ve kocası ile bile arası acılıyor bu yüzden. en güzeli aradaki muhabbettin saglıgı icin konusmamak. sogukluk giriyor yoksa buda gereksiz herkes sandıkta oyunu kullanır konusmaya ne gerek var

kesinlikle katılıyorum herkes biribirne saygılı olsa sorun olmaz.

kızlar bu sabah arkadaşım işe arabayla gelecekti bende onunla geliyim dedim. gelirken yolda konuşmamız siyasete dayandı.
yani benim sıcak baktığım gruba laf dokunduruyor. ben bir şey demessem konu orda kalıyor ama bende haliyle konuşunca laf uzuyor ve ben bu durumdan hiç hoşnut değilim. genel olarak zaten arkadaş eş dost ile çok siyaset konuşulması taraftarı değilim. konuşmam da. ama bazen insanlar çok kendini beğenmiş gibi geliyor bana. o öyle laf dokundururken sessiz kaldığımda diyorum ki senin bi fikrin yokmu niye savunmayasın. arabasına bindiğime bile pişman oldum desem yeridir. bundan sonra da binmeyi düşünmüyorum. mesafeli olmak en iyisi ama hemen bugünkü olayın üstüne olunca o da anlıycak nedenini, belki de anlaması en iyisi değil mi ? arkadaşlık başka siyasi görüş başka, herkesin birbirine saygılı olması gerek diye düşünüyorum. ayrıca hiç bir tarafı körü körüne savunmam eleştirilmesi gereken şeyleri bende eleştiririm. ama insanlar nedense a dan z ye herşeyini kabul ve tasdik ediyormuşsunuz gibi davranıyor.
Bende bunu sevmiyorum ya.etrafımda zıt görüşte olduğum çok insan var. Yani benim görüşmü bile bile sürekli konu açan kişilerin tartışma ortamı yaratmaya çalıştığını düşünüyorum. Uyarırım da. Bak siyasi görüşümüz bir değil senin övdüğün taraf la ilgili benim bir dolu zıt düşüncem var. Ayrıca parti de tutmuyorum. Ama senin partin bana en en uzağı diyorum. Anlatıyorum. Tekrar aynı şey olunca bununla ilgili bir konuşma yaptık seninle kavga istediğini düşünüyorum diyorum. Çok var gerçekten etrafimda. Birde parti tutmadığım için milletin çılgın gibi savunduğu her siyasi partinin eksik taraflarını görüyorum. Ama parti tutan kişiler bunu görmüyor. Varsa yoksa zıt görüşte plan partinin açığını arıyorlar. Benim için oy verdiğim partinin açığı önemli. Bir yanlışı varsa birdahaki seçimde o yanlışa oy vermem. Ama yok bide gizli parti tuttugumu söyleyenler olur. Niye gizleyim ki. Milletin futbol takımı gibi parti tutup holiganlık yapıyor. Yanlış ına da helal doğrusuna da mantığı zaten onunla siyaset konuşulmaması grektiğini gösterir benim için

Kendileri verip veriştirir
Sen A desen yaygarayı basarlar zaten
Bence de mümkün olduğunca az görüş
Saygı önemli şey

Bende bunu sevmiyorum ya.etrafımda zıt görüşte olduğum çok insan var. Yani benim görüşmü bile bile sürekli konu açan kişilerin tartışma ortamı yaratmaya çalıştığını düşünüyorum. Uyarırım da. Bak siyasi görüşümüz bir değil senin övdüğün taraf la ilgili benim bir dolu zıt düşüncem var. Ayrıca parti de tutmuyorum. Ama senin partin bana en en uzağı diyorum. Anlatıyorum. Tekrar aynı şey olunca bununla ilgili bir konuşma yaptık seninle kavga istediğini düşünüyorum diyorum. Çok var gerçekten etrafimda. Birde parti tutmadığım için milletin çılgın gibi savunduğu her siyasi partinin eksik taraflarını görüyorum. Ama parti tutan kişiler bunu görmüyor. Varsa yoksa zıt görüşte plan partinin açığını arıyorlar. Benim için oy verdiğim partinin açığı önemli. Bir yanlışı varsa birdahaki seçimde o yanlışa oy vermem. Ama yok bide gizli parti tuttugumu söyleyenler olur. Niye gizleyim ki. Milletin futbol takımı gibi parti tutup holiganlık yapıyor. Yanlış ına da helal doğrusuna da mantığı zaten onunla siyaset konuşulmaması grektiğini gösterir benim için

çok haklısın aynı fikirdeyim.
oy verdiğim bir parti var ama partizan değilim.
yanlışını yanlış olarak görüyorum ama başka da oy verilecek parti yok ne yazıkki.
bile bile konu açanda demekki tartışmak istiyor.

git gide kötüye gidiyoruz malesef.
kimsenin kimseye saygısı hoşgörüsü kalmadı.
Ben hiç siyasi konuşmalara girmem
Ama genelde karşıt görüşler bilerek tahrik ediyor insanı
Konuşursam da tam konuşurum o ayrı
O da muhtemelen son konuşmam olur o kişi ile.

çok haklısın aynı fikirdeyim.
oy verdiğim bir parti var ama partizan değilim.
yanlışını yanlış olarak görüyorum ama başka da oy verilecek parti yok ne yazıkki.
bile bile konu açanda demekki tartışmak istiyor.
Kesinlikle. Benimde özellikle sevmediğim 2 parti var. Bunlardan birine geçmişte oy verip yanlışını gördüğüm için vazgeçtim. E tabi Ozaman lar geçtim şimdi hayata farklı bakıyorum. Benim verdiğim oy değerli oy verdiğim parti ülkedeki tüm insanların ve benim leyhimde hareket etmeli diye düşünüyorum. Yani işini iyi yapmayan işçi ye nasıl boşu boşuna maaş verilmez ise oy için de aynı şey geçerli benim için. Eee bu yandan bakınca. Her parti bir zümre ye hitap ediyor. Teraziyi dengeleyecek birini göremiyorum. Bu yüzden bir parti tutan kişi yanımda boş propaganda yaparken ama şu şu yanlışı yapıyor desem hemen Sizinkiler de şunu yapıyor diyorlar. O yüzden muhalefet beni iktidar. İktidarı tutan muhalefet çok biyere oturtamayan da acaba sen hangi partilisin diye çözüm üretmeye çalışıyor. Neden parti tutmayana uzaylı gözüyle bakılıyor anlamıyorum. Özellikle bir taraf var onlardan hep bunu duyarım. Ya taraf ol ya bertaraf derler. Resmen mahalle baskısı. AhhAhh ah keşke olsa tek derdi vatan millet birliği bütünlüğü olan bir parti. Bir neferi olmaya hazırım ama yok yok .

kesinlikle katılıyorum herkes biribirne saygılı olsa sorun olmaz.

Ben de yakın cevremde siyaset konuşulmasından hoslanmam

Yanimda konu açıldığı zaman sadece dinlerim, kimseye yorum yapmam

Geçen bir arkadas bana açık açık sordu sen hangi partiyi destekliyorsun dedi
Ben de "Ben arkadaşlar arasında bu konuların konuşulmasını doğru bulmuyorum" dedim
Başka birini anlatıyordu, tam zıt gorusleri olan
Herkes birbirine saygılı olduktan sonra kimsenin düşüncesi beni ilgilendirmez dedim

Artık yanımda siyaset konuşmuyor ve bana soru da soruyor

Bence siz de açıkça soyleyin

Ben eşime bile sormadim kime oy verdin diye
Sorsam da o da söylemez zaten

Herkesin görüşüne saygılıyım
Kimseyle de bunun için tartışmam
Ama böyle sürekli benim görüşüme laf atan insanlarla selamı bile keserim Çünkü bu saygısızlığın dik alasıdır bana göre
Bence siz de yavas yavas uzaklaşın bu kişiden

Ben de yakın cevremde siyaset konuşulmasından hoslanmam

Yanimda konu açıldığı zaman sadece dinlerim, kimseye yorum yapmam

Geçen bir arkadas bana açık açık sordu sen hangi partiyi destekliyorsun dedi
Ben de "Ben arkadaşlar arasında bu konuların konuşulmasını doğru bulmuyorum" dedim
Başka birini anlatıyordu, tam zıt gorusleri olan
Herkes birbirine saygılı olduktan sonra kimsenin düşüncesi beni ilgilendirmez dedim

Artık yanımda siyaset konuşmuyor ve bana soru da soruyor

Bence siz de açıkça soyleyin

Ben eşime bile sormadim kime oy verdin diye
Sorsam da o da söylemez zaten

Bu kadarı bile kafamda takıntı olmasına yetiyor.
bir de ben artık kimseye tahammül edemiyorum, sabrım yok.
o yüzen uzak duruyorum bu tarz insanlardan, arkadaşlık edemiyorum.

bende hiç sevmem konuşmayı pek anlamamda zaten..ama senin yerinde olsam arkadaşım valla bu konuları konuşmayı sevmem boşverelim biz bunları konuşmayı akşama ne yemek yaptın aa bluzun çok güzelmiş nerden aldın vs.. işte lafı değiştir falan filan...

Back
X