Sabahtan beri kendimi kınıyorum bitiremedim

beyazbegonvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
1.588
331
163
Ankara
Kibir seytanin en sevdigi gunahmis

Hayat boyu kibirden kactim kibirli insana sadece selamimi verdim yerigeldi onuda vermedim

Ama bugun en sevmedigim seyi ben yaptim ya

Zamaninda benimde zor elde ettigim cok cabaladigim birseyi

Ayni sekilde elde etmeye calisan bir arkadasi gorunce

Tabiki birsey demedim ona assla

Ama icimden ohh benim var dedigimi hissettim sanirim kibirlenmek denir buna

Eve geldigimden beri duaediyor Afdiliyorum hem Allahtan hem benligimden

Nasil en sevmedigim seyi yapmisim yaa acaba bazen yaparmiydim farkinda olmadan

Ruhumun huzurlu olmasi icin yoketmeliyim bu kibiri

Sizinde kibire yenik dustugunuz oldumu ? Nasil atarim bu hissi ?

Arkadaşına içinden geçeni söylememişsin, hava atıp yüksekten bakmamışsın. İnsanız elbet kötü duygular da barındırıyoruz. Farkında olman güzel ama fiiliyata dökmemişsin en önemlisi bu. Arkadaşının kalbini kırsaydın tabi o kötü olurdu.

Karşı tarafa yansıtmamışsınız
içinizden gelen gayri ihtiyari bir duyguya da yön veremezdiniz sanırım
Dua filan edin Allah'ım sevmediğim hallere düşürme beni diye.. O kadar

'Ameller niyetlere göredir' Hadisi şerif'ini bilirsin canım. Senin düşüncelerin ve niyetlerin, davranışlarının önüne geçmemiş karşındakini kırmamışsın arkadaşların dediği gibi ve en önemliside farkına varmışsın. Canım sende çok iyi bilirsin sağ meleğimiz iyiliklerimizi sol meleğimiz kötülüklerimizi yazdığını. Şu varki bi günahımıza karşılık 1 sevap yazılır 1 sevabımıza karşılıkta 10 sevap yazılır. Yanlız şöyle bir gerçek varki sevap işlendiğinde beklenilmeksizin anında 10 sevap yazılır fakat günah işlediğimizde iyilik meleğimiz sol meleği bekletirmiş belki tövbe eder diye bi sohbette hocamız anlatmıştı ordan biliyorum 1 gün boyunca beklermiş yazılmazmış o günah tövbe edilmesi için beklermiş o günah. Sen de tövbeni etmişsin negüzel.
-Allahümme inneke afüvvün keriymün tuhubbil affe fağfuanni. Anlamı: Allah'ım sen affedicisin, affı seversin. Beni bağışla..
Böyle dua da edebilirsin canım. Dua ve selametle..

Sen bır sırkelı suyu basından asya dok okuyabılcen tum duaları okıu cok rahatlarsın

Samimiyetle pisman olup , tovbe eden kulunu Rabbim elbet affeder.
Kaldi ki eyleme dokulmemis, kalp kirilmamis.
Seytanin vesvesesidir bunlar, hemen farketmissiniz, ne guzel.
Allahim hepimizi bunlardan korusu, tovbe edenin tovbesini, dua edenin duasini kabul etsin .
Amin.

Arkadaslar cook sagolun

Hayatim boyunca sahip olduklarim icin kibirden

Sahip olamadiklarim icin kompleksten kactim

Kahretsinki isyerim bu tiplerle dolu

Biran kendi dusuncem kahretti beni

Hala dua ediyorum allahim kotu dusuncelerimi al diye

İnanın kişiliğinize, bakış açınıza, size hayran oldum :) Tebrik ederim sizi, ne güzel bir kalbiniz var, keşke herkes sizin gibi olsa...

İnanın kişiliğinize, bakış açınıza, size hayran oldum :) Tebrik ederim sizi, ne güzel bir kalbiniz var, keşke herkes sizin gibi olsa...

Canimm sagol cumlelerin mutlu etti benil

Keske kalbimi hep guzel tutabilsem

İnsanoglu gunahsiz temiz dogarmis

İcinde yasadigi ortam, yarisan hirsli insanlar onu kotuluge itermis

O hesap ben kacayim derken kendim yaptim ya

insallah kalmaz kalbimde kotu dusunce

olur bazen öyle. sen kötü birşey olduğunun farkındaysan pek takma bence :44: nasıl olsa bidaha öyle düşünmezsin

Vesveseler kıymet verip üstünde durdukça kabarır , umursamayıp görmezden gelince sönüp gider. Böyle düşünceler gelince vesvese işte boş ver de . Geçicek emin ol. Tabiki kibir yapmamalıyız. bir şeyin aklımızdan geçmesi değil onu yapmamız kötüdür. Bu düşünceyle gidersen öyle ruhunu çürütür ki seni kibriyle ezenlerin önünde eğilir bulursun kendini. YAPMA.

Son cumlen cok etkiledi beni sagol canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…