Boşnak kökenli 17 ve 15 yaşındaki lise öğrencisi iki kız geri dönmek istiyor. Ama kaçamıyor. “Zeitung Österreich” gazetesine konuşan kızların yakınları, Samra ve Sabina'nın aileleriyle yeniden ilişkiye geçtiklerini anlattı.
Gazeteye konuşan yakınları 17 yaşındaki Samra'nın bir Çeçenle evlendiğini, IŞİD teröristlerinin baş kesme, işkence ve şiddeti karşısında şoka uğradığını ve Avusturya'ya dönmek istediğini söyledi.
15 yaşındaki Sabina'nın geri dönmek istediğinin pek açık olmadığı kaydedildi. İki genç kızın Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentinde bulundukları sanılıyor.
İki genç kız geçtiğimiz nisan ayında aileleri için “Suriye'ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz” diye bir veda mektubu bırakarak, ortadan kaybolmuşlardı.
canımcım haberi gazeteden paylaşıyorum ben de, ama benim kişisel tahminim ikiside ölmüştür, ya da satılmıştır, aileleriye kontak kurabileceklerinden şüpheliyim açıkcası, ışid kadınlara tecavüz edip ya satıyor ya öldürüyor çünkü
canımcım haberi gazeteden paylaşıyorum ben de, ama benim kişisel tahminim ikiside ölmüştür, ya da satılmıştır, aileleriye kontak kurabileceklerinden şüpheliyim açıkcası, ışid kadınlara tecavüz edip ya satıyor ya öldürüyor çünkü
Anlıyorum seni ama dur bakalım neler çıkacak altından haklısın ya satmıştır yada öldürüp atmıştır
bende sanamam hele bide ailelerine geri dönmek isteyenler olarak
15 ve 16 dünya'ya farklı baktıkları yaş orayı avusturya gibi sandılar herhalde , avusturya'da sevinmiştir 2 yabancı eksildi diye bunlar çok milliyetçi ülkeler ,müslümanları asla sevmezler
Bu haber doğru gibi gelmedi bana nasıl iletişime geçecekler aile ile??
Işıdde öyle diyordu zaten telefon vermişlerdir kesin alın ailenizi arayın diye çok saçma geldi bana .