sabır...da nereye kadar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi adide
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

adide

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
56
1
298
Yalova
dün yok yere kavga ettik eşimle.sigarayı bırakmaya karar verdi.ben içmiyorum zaten.çok sevindim.geçen hafta da telefonunu değiştirmek istiyodu.bende şimdi o kadar parayı vermenin gereksiz olduğunu,birikim yapmamız gerektiğini söyledim.neyse vazgeçti ama aklı telefondaydı.neyse sigarayı bırakmak istediğini söyleyince bende motive etmek istedim.hergün sigara parasını bi kumbaraya atıp biriktirelim,istediğin telefonu alalım dedim.uçtu tabi,işyerime geldi sevinçle.haftasonu gidip alalımmış!taksitle ödermiş.bende ne acelesi var.birikince alırız dedim.gitti neyse.akşam evde konuyu açtı.bende aynen ısrar ettim.ben senin için ne düşünüyorum,sigarayı bırakacaksan maddi sıkıntıya girmeyi kabul ediyorum sen beni kandırmanın peşindesin dedim.neyse almıyorum bişey senle uğraşamicam dedi.akşam kızımızla oynuyodu yatakta.ben gidince oynamayı bıraktı arkasını döndü.sigarasızlık yüzünden gergin,alttan alayım dedim yatarken sarıldım.dönüyomuş gibi yaptı,çekildim bende.uyuyamadık ikimizde.kalktı gitti salona tv izlerken uyumuş.sigarayı her bırakışında çok gergin oluyo.çok kırıyo beni.yeni çalışmaya başladım,bu ay ilk maaşımı araba vergisi için dokunmadan verdim.ben ayırım yaparak söylemedim ama sanırım öyle anladı.şimdi telefon taksitine girersek bide sigarayı bırakamazsa ayda 300 tl sigaraya,300 de telefona ödeyecek.ya sonuna kadar haklıyım bide muameleye bakın.2 gündür içmiyo.ama benide kırıp geçiyo.aslında böyle biri değil.geçen ay alışveriş yapması gerekti.mont beğendi ama almak istemedi önümüzdeki ay alırım diye.bende hep erteliyosun kendini,alalım dedim.şimdi bende konuşmuyorum.şu sigara yüzünden hep huzursuzluk çıkıyo.kızlar dua edin de bıraksın bu sefer...

Ilk olarak esinizin sigarayi birakmak istemesi bile cok güzel birsey.
Sizin endiselerinizide anliyorum.
Birakamazsa, telefon taksidi ile birlikte altindan kalkamayiz diyorsunuz.
Haklisiniz, hemde cok hakli.
Esinizin düsünemedigi kadar düsünüyorsunuz ailenizi ve bütcenizi.
Ama surasida bir gercek ki tiryaki adamin sigara birakasi cok zor.
Hakli olsanizda küsmeyin.
Esinizle güzellikle konusun, güzel bir yola girdigini, asla vazgecmemesini, elbet o telefonuda alacaginizi ama zamaninin oldugunu falan söyleyin.
Bazen biz kadinlar esimizinde annesi olmak zorunda kaliyoruz ne yapalim.

Bir süre alttan almaya bak.
Sigaraya giden paraya çok acıyorum.
Ay hesabına vurursak önemli bir mebla .
Kumbaraya atmaya devam...
Orda biriken parayla alır telefon yada mont.
Öyle öyle bırakır inşallah

geçenlerde bi sohbette dinlemiştim.eşlerinizle yatağa küs girmeyin.ilk adımı atan mükafatlandırılır anlamına gelen bişeyler söylenmişti. o geldi aklıma akşam.bana arkasını dönmesine rağmen alttan aldım.ama keçi gibi:)içim içimi yiyo hala.o da huzursuz.ayrı odalarda ayrı bilgisayarlarda takılıyoruz.diyorum ya anlayabiliyorum onu ama kırılıyorum...

Bir süre alttan almaya bak.
Sigaraya giden paraya çok acıyorum.
Ay hesabına vurursak önemli bir mebla .
Kumbaraya atmaya devam...
Orda biriken parayla alır telefon yada mont.
Öyle öyle bırakır inşallah

bende aynı şeyi düşünüp onu ödüllendirmek istiyodum,nerelere ulaştı iyiniyetim.yine ben sineye çekicem nasılsa.inadından dönmez benim keçi

Konuyu okuyunca gülümsedim :)

Benim eşim de 4 ay kadar sigarayı bıraktı.
Ama evde resmen terör esiyordu. :)
Durgun, ruhsuz, uyuşuk ve bir o kadar da aniden sinirlenen biri olmuştu.
Zaten normalde de aşırı sinirli bir yapısı vardır.
Sigarayı bırakmak da tuzu biberi olmuştu :)

Bana degil de çocuklara çok sinirleniyordu.
Aşırı derecede bagırıyordu.
Halbuki çocuklarına çok düşkün, hiç sesini yükseltmeyen bir baba olmasına ragmen davranışlarını kontrol edemiyordu.

Çünkü 13 yaşından itibaren sigara içen bir insan.

Bir gün yine çocuklara bagırdıgı bir an gözgöze geldik :)
Hiç sesimi çıkarmadım. Ama bakışlarım her şeyi anlatmıştı sanırım :)
Balkona çıktı bir sigara yaktı.
Yanına gittim hayırdır dedim.
Çocuklar biraz daha büyüsün öyle bırakayım.
Yoksa olan çocuklarımızın psikolojisine olacak dedi. :)

Şimdi sigarayı bırakmak için çocukların büyümesini bekleyen bir eşim var :)

Siz de altan almaya çalışın. Henüz daha çok yeni.
Sinirlendiği an siz kendinize hakim olmaya çalışın :)

Şimdi sigarayı bırakmak için çocukların büyümesini bekleyen bir eşim var :)

acaba kendileri ne zaman büyüyebilecekler:)dün akşam daha iyiydi.konuşmaya başladı.2 güne normale döneriz heralde.üf yaa herkes kurtulsun bu illetten.içerken zor..bırakması hepten zor.inşallah bu son olur.

telefonu alında barışın dicem ama olay bu raddeye geldikten sonra alınırsa o telefon tamamen çocuk olacak, ben surat asınca küsünce istediğim oluyo gibi anlayacak, telefonu alın, ama sigarayı kesinlikle bırakacaksın yoksa bende telefonumu yenilerim falan diyin

ilaç desteği almayı düşünmüyor musunuz. kendi istedikten sonra ve ilaç desteği alındıktan sonra daha kolay atlatılıyor sigarayı bırakma dönemi
6 ay önce bizde eşimle birlikte sigarayı bıraktık. günde en az ben 1 paket eşim günde 2 paket içerdik.
ilacı 10 gün sigarayla birlikte içilebiliyor. 10 gün sonra hiç bi yoksunluk hissimiz olmadı açıkcası bazen çok çok canımız istiyor ama sinir yapacak şekilde değildi.
Allah yardımcınız olsun inşallah kolaylıkla atlatırsınız bu dönemleri

görmemezlikten gelin.. bu şekilde isteklerini yaptırtmaya çalışıyor...
istiyor ki pes edin... siz görmemezlikten geldiğinizde hareketlerini düzelecektir diye düşünüyorum... çocukta varmış hem kış ısınma parası, çocuk bu hasta da olma ihtimali yüksek bence kendinizi üzmeyin bırakın trip yapsın... siz doğru olanı mantıklı olanı yapıyorsunuz

Sigarayı bırakıyo diye madalya mı bekliyor
İstiyorsa bıraksın istemiyorsa da sana trip atmasın

18 sinde ergenler gibi bi telefona bu kadar takmak çok saçma
Müsait olunca alır ne acelesi var

Sağlık Bakanlığının 171 hattı var.
Sigarayı bırakmak için destek olup, bu süreci rahat atlatmak için ilaç veriyorlar.
Hatta terapi grubu gibi birşey de yapıyorlar 1 ay sonra.
Daha rahat atlatıyorsun bu süreci.
Bir yakınımız gitti oradan biliyorum.
30 yıldır günde 1pkt sigara içiyırdu.
8 ay oldu bu olayı bitirdi.
Yine çok kolay olmuyor , sıkıntılar yaşanıyor sadece fiziksel bir bağımlılık değil.
Psikolojik bağımlılığıda var bu işin.
Sabır göstermek size düşüyor.
Umarım eşiniz kurtulur bu illetten, darısıda bizim başımıza.

şimdi sigara içmeyen biri anlamaz bırakmanın ne olduğunu sanırım. Ben içmiyorum eşim de içmiyor bu tür bir sorunumuz yok ama empati yapıyorum da; şöyle düşün adam şeker hastası ayağı kesilmiş doktor içmeyeceksin diyor adam devam ediyor ya da kalp krizi geçirmiş içersen ölürsün diyor doktor, adam “ atın ölümü arpadan olsun” diyor devam ediyor. Bu süreç kolay olmasa gerek. Ayrıca eşin bence uyumlu biri sana ve evine bağlı biri gibi geldi bana. Yoksa bir mont için bile erteleme yapmazdı. Zor bir durum tabi maddi sorunlar eklenince daha da zor oluyor. Bence telefon çıtasını düşürsün madem. 300 tl taksitliyse almak istediği telefon 1000TL üstünde olsa gerek… ya da eşini en çok sen tanıyorsun, ona bir jest yapıp bir yerden borç bulup hediye edebilirsin. Annen vs müsaitse durumu kısım kısım ödersin.

sigarayı bırakmaya çalışan kişiler genelde gergin olurlar bu süreçte senin alttan alman bazı şeyleri duymaman önemsememen gerek.eşine destek ol ama telefon konusundaki ısrarını bende çocukça buldum.maddi imkanlarınız el vermiyorsa hiç almasın bunu onun düşünmesi gerek

zaten telefon almayı o da içine sindirememişti.birikim yapalım,kenara atalım diyip rafa kaldırmıştık.ben bırakması için motive edeyim diyip açtım konuyu.bu sefer olcak inşallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…